Av. Cihan TUFAN

Meral Akşener : Allah (C.C) Var, Gam Yok

[email protected]
Yine CNN Türk ve Ahmet Hakan'da MHP'ye Genel Başkan adayı olacağını söyleyen Meral Akşener ile yapılan program. Geçenlerde Sinan Oğan CNN Türk'te açıklamalar yapmıştı bu sefer de Meral Akşener'e açıklattırmalar yapılıyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yine CNN Türk ve Ahmet Hakan'da MHP'ye Genel Başkan adayı olacağını söyleyen Meral Akşener ile yapılan program. Geçenlerde Sinan Oğan CNN Türk'te açıklamalar yapmıştı bu sefer de Meral Akşener'e açıklattırmalar yapılıyor.

Ahmet Hakan Coşkun bir de Koray Aydın'ı karşına alıp konuştursun da sonra da bu üç aday adayını alıp benimle birlikte bir tarafsız bölge oluştursun da bir konuşalım Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına aday olma konularını.

CNN international ve Doğan grubunun MHP'nin Genel Başkanlık seçimleriyle ve Sayın Devlet Bahçeli aleyhine söylemleriyle aday olmaya çalışanlara fırsat verip, böylesine ilgi ve alaka göstermesinden ötürü teşekkür ediyorum.

Bilhassa da Ahmet Hakan Coşkun'a TGRT Camiasından,Yimpaş Holding Kanal 7 Camiasına ve Sabah gazetesi derken, Hürriyet gazetesi CNN international'da devam eden gazetecilik çalışmalarında derin ve engin tecrübelerini kamuoyu paylaşması da ayrıca takdire şayan.

CNN Türk Ahmet Hakan programının medyaya servis edilen fotoğrafından, yandan görünümde Meral Akşener'in sanki düşük ve alçak bir koltuğa oturtulmuş olduğu izlenimi belki sadece yanılsamadır ki bu pek de önemli değil.

Program boyunca katılımcıların soruları, Meral Akşener'in birçok açıklaması programı ve izleyicileri ne kadar doldurmuştur ve tatmin etmiştir bu programcıların ve izleyicilerin algısıyla ilgili.

Ancak bu programa katılan Gazeteci İsmail Aymaz'ın bir sorusu vardı ki, zaten medyada bu program bu soru ve cevap üzerinden servis edildi ve bütün dikkatler bu soru ile cevap üzerinde yoğunlaştırıldı.

İsmail Kaymaz, kayar mı kaymaz mı bilinemez ancak sorusu bir sorudan çok sorunun cevabını da kendisinin vermiş olduğu dayatma bir yorum ile şecaat ve sirkat denkleminde hatta alaycı bir üslubu da anımsatacak etkilenişimi hissettiriyordu.

Milliyetçi Hareket Partisi'ne Genel Başkan Adayı olacağını söyleyen birisini programa çıkartıyorlardı ancak gerçek niyetlerin ne olduğu pek anlaşılamıyordu. Habere konu olan ve medyada başlık olan İsmail Kaymaz'ın sorduğu bir soru vardı: ''Ortaya çıkan bir kaset iddiası ile ilgili sizi genel merkezdekilerin yalnız bıraktığını biliyorum'' mealinden, aslında kişisel kanaate dayalı bir dayatma yorum şeklindeki soruya, Meral Akşener de sadece ''Allah (C.C) var, Gam Yok'' şeklinde kısa bir cevabi geçiştirmeyle konudan sıkıldığını belli ederek soru soranın asıl maksadındaki belki olası hedeflerini de kursağında bırakıp, programa devam etti.

İsmail Kaymaz sadece soru olarak hakkınızda çıkartılan kaset iddiaları ile ilgili ne söylemek istersiniz diyebilirdi ya da hakkınızda çıkartılan kaset iddiaları ile ilgili o dönem de genel merkeziniz ile ilişkileriniz nasıldı ve bu konuda Genel Merkezinizdekiler sizinle ne şekilde bir paylaşımda bulundu diyebilirdi.

Ama İsmail Kaymaz ''bak bu olay bu şekildedir, Genel Merkeziniz'de bulunanlar sizinle ilgili kaset iddialarında sizi yalnız bırakmışlardı, ben bunu çok iyi biliyorum, siz de benim bu bildiğimi destekler bir cevap ile Genel Merkezinizde bulunanların aleyhinde bir şeyler söyleyin de program biraz renklensin nev'inden bir yaklaşım sergilendiği izlenimini vermiştir.

İsmail Kaymaz, Meral Akşener ile ilgili kaset iddiaları ortaya atıldığı zaman bu konuyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde bulunanlardan herhangi bir kişiyle ya da Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'den herhangi bir mülakat ,görüş ve düşünce almış mıdır ki, neyi ne kadar bildiğini ifade edip ''biliyorum ki'' ekiyle böyle bir soru sormuştur?

O dönem de Genel Merkezdekiler ve Meral Akşener arasında oluşabilecek görüşmeleri ve değerlendirmeleri İsmail Kaymaz nerden biliyordur ki?

Meral Akşener mi yoksa MHP Genel Merkezinde birileri mi İsmail Kaymaz'a Meral Akşener'in kaset iddialarıyla ilgilenmiyoruz demiştir.

Böyle bir kaset olmuş olsa ne Meral Akşener'in ne de Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel merkezinde bulunanların böyle bir konuyla ilgili kimler neler söylemesini beklerlerdi. Öyle bir iddiayı ortaya atanlar çıkarlardı kendi iddialarındaki belge, bilgi ve kayıt ispatlarını kanuni zeminler ve hukuk kuralları çerçevesinde ortaya koyarlardı ve o zaman da kim ne söyleyecekse söylerdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Merkezinde bulunanlar herhangi bir iddia iftira ya da kişiler üzerinden polemik oluşturacak densizliklere fırsat verecek ve medya malzemesi oluşturarak Binyıllık Davaları üzerinden birilerine malzeme oluşturacak açıklamaları yapacak kadar ciddiyetten uzak insanlar değillerdir ve olmamışlardır ve olamazlar da eğer bunu İsmail Kaymaz bilmiyorsa önce öğrensin ondan sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde bulunanların hangi konuda neler söyleyip söylemeyeceğini anlayarak konuşsun.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı ve bu Davanın Lideri dedikodulara malzeme olacak birtakım konuşmaların içerisine çekilip de herhangi bir açıklama yapacak bir insan değildir ve çevresindeki insanlar da aynı ciddiyet ve terbiye içersinde yetişmiş insanlardır.

Meral Akşener sadece MHP Genel Başkanlığı'na aday oldu diye, böyle bir peşin hüküm ve yargı içeren bir sorunun muhatabı olmuştur. Varsayalım ki yarın bir gün Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adaylığından vazgeçip Emine Ülker Tarhan'ın Anadolu Partisi gibi bir parti kuracak olsa o zaman demek ki İsmail Kaymaz kendisine bu konu hakkında daha neler soracaktır.

İsmail Kaymaz'ın hükmü aslında bu konuda sanki gerçekten böyle bir kasetin varlığını çok iyi biliyormuş gibi bir algı da oluştururken böyle bir soru terminolojisi ile adeta her iki tarafı da sıkıştırabileceğini kabul eden bir yaklaşımla sormuş olabileceğini de düşündürüyor.

Meral Akşener bu sorunun cevabı olarak ki soru da asıl MHP Genel Merkezi'nde bulunanlar hedefe konulmak istenmiş olsa da sanki ''Allah var Gam Yok'' diyerek İsmail Kaymaz'ın suçlamaya çalıştığı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Merkezinde bulunanların Hakk'ını teslim etmek istediğini ifade etmiştir.

Av. Cihan Tufan

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir