ASİTANE (Şenol ŞEN)

Veda Vakti...

[email protected]
Serüvenimiz, 2000 yılında, Boğaziçi Çengelköy Gazetesi'nde başladı. 2008 yılından bugüne ise Üsküdar 34'te devam etti.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Serüvenimiz, 2000 yılında, Boğaziçi Çengelköy Gazetesi'nde başladı. 2008 yılından bugüne ise Üsküdar 34'te devam etti. Gerek gazetenin ilk sahibi İhsan Çağlar'ın, gerek Üsküdar 34'ün sahibi Ali ve Ziya Süzen kardeşlerin amacı, yerelin sesini genele duyurmak oldu.

Bizde bu amaç doğrultusunda, 15 senedir, yerel bir insan olarak, fikir ve görüşlerimizi sizlerle paylaştık.

Bu zaman zarfında, üzdük üzüldük, kırdık kırıldık... Acıyı, hüznü, sevinci, kavgayı, mücadeleyi, tartışmayı; hülâsa İnsana ve Gazeteciliğe dair bütün duyguları yaşadık, yaşattık.

Mesleğin olmazsa, olmazlarını yerine getirdik... Olması gereken buydu... İnsanlar bizleri takip ettiyse, yazılarımızı okuma zahmetine girdilerse, bizleri yorumlarıyla ve eleştirileriyle destekledilerse, işimizi amatörce ama düzgün yapmamızdan dolayıdır.

Bu süreçte, Üsküdarlının sesinden başka kimsenin sesi olmadık. Gücün karşısında, rüzgârda eğilen başaklar gibi değil, Üsküdar'ın çınarları gibi dik durduk. Boğaz çocuğu olduğumuz için, güçlü akıntılara karşı mücadele verip, hiç tornistan yapmakdık. Daima, tam yol ileri dedik.

Bu tavrımızdan dolayı, sevenlerimizin takdirini, sevmeyenlerin üstü kapalı tehditlerini aldık. Kimi zaman hâkim karşısına çıkıp, tazminat ödedik! Kimi zaman sitenin sahiplerini zor durumda bıraktık. Yerel olmanın zorluklarını hep birlikte yaşadık.

Babamın 82 yılında rahmetli olmasından sonra, orta 2'den okulu terk edip, iş hayatına atılınca ve ileriki yıllarda, bana nereden mezun olduğum sorulunca, ''Perşembe pazarı HAYAT Üniversitesi, torna ihtisas bölümü mezunuyum. Doktoramı ise, Sultan hamam da yaptım!'' diye cevap verirdim. Belki bir diplomam ol(a)madı. Bir titrim ol(a)madı. Ama biriktirdiğim insanlar sayesinde, çok büyük tecrübelerim oldu. İşte bu tecrübelerim sayesindedir ki, 15 yıldır sizlere fikir ve görüşlerimi paylaşma fırsatım oldu. Bu süreçte, benim gelişmeme ve tecrübe kazanmama vesile olan herkese ayrıca teşekkür ederim.

Her şeyin bir sonu olduğu gibi, yazı yazma serüvenimizin de sonu geldiğine kanaat getirdim. 46 yıllık ömrümde hep kalbimin sesini dinledim. Kazandım... Kaybettim... Lakin aramızda ki ilişkiye hiç ihanet etmedim. Bana, ''Bırak... Veda et!'' dedi. Bende, ''Peki'' dedim.

Sizden tek bir ricam var. Her ne kadar bazıları, ''Yerel medyanın bize ne katkısı var?'' diyerek, Üsküdar 34'ten desteğini esirgese de, sizler desteğinizi esirgemeyin. Maddi manevi olumsuzluklar içerisinde, sizin sesiniz olmak için çaba sarf eden bu gençleri yalnız bırakmayın.

Hadi, bu yazıyı yazarken dinlediğim Bülent Ersoy'un, konser sonrası sözleriyle veda edelim.

En güzel günler, en güzel geceler sizlerin olsun efendim...

Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir