ASİTANE (Şenol ŞEN)

Üsküdar, CHP Adayları

[email protected]
Bu yazımızda Üsküdar CHP aday adaylarını ve CHP kulislerinde konuşulanları paylaşmak istiyorum.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

ÜSKÜDAR, CHP ADAYLARI

Bu yazımızda Üsküdar CHP aday adaylarını ve CHP kulislerinde konuşulanları paylaşmak istiyorum. Şuan itibariyle örgüte müracaatta bulunan 6 aday adayı var. Yarış her ne kadar bu kişiler üzerinden dönüyor gibi gözükse de, 1 Aralık tarihine kadar memurluktan istifa edip, bu sürece kadar ilçe seçim kuruluna resmi başvuru yapmak isteyenler çıkabilir.

Bu ihtimal şimdilik zayıf gözüküyor. Dengeleri değiştirecek tek şey, Mustafa Sarıgül'ün Büyükşehir'e adaylığı olur. Mevcut aday adayları içinde kendisine yakın bir isimle çalışmak istemesi, şayet böyle bir isim yok ise başka bir ismin dâhil olması vs. gibi zayıf, fakat olması muhtemel senaryolar da CHP'nin gündeminde.

CHP'nin aday adaylarını yerel basından ve kendi çalışmalarından izliyorsunuz. Ben burada, sadece isimleri yazıp, değerlendirmeler yapacağım.

Aysel Can Ekşi hanımefendi. Geçmişte ki çalışmalarından gördüğüm kadarıyla, Beykoz'dan aday olsaydı bence daha isabetli bir karar verirdi. Hizmetleri ve mücadelesi çoğunlukla Beykoz için olmuş. Sanırım, Üsküdar dan aday olmasın da, (Mecazi manada) Doğduğu yer değil, işinden dolayı, doyduğu yerle birlikte, Ekşi / oğlu soyadını taşıyan ailenin Üsküdar'da etkili olması olmuş. Bütün bunlara rağmen CHP kulislerinde fazla bir şans tanınmıyor kendisine.

Orhan Eğin bey ile Hüseyin Ali Köklü bey de şans tanınmayan isimlerden.

Ahmet Kılıç bey ve Nezih Küçükerden bey aday olması muhtemel isimlerde en şanslıları gibi gözüküyor.

CHP'de, aday olması beklenen en güçlü isim, İrfan Karacan bey. Tabanda ve Teşkilatta destek bulması kendisini favori yapıyor.

Sayın aday adayları kusuruma bakmasınlar. Ben CHP'yi yakından tanıyan birisi değilim. Fakat tanıdığım çok iyi ve CHP'li olan, CHP'yi tanıyan dostlarımdan aldığım bilgiler sonucunda yazıyorum bunları. 2008 yılından beri, ısrarla ilçe örgütüne ve ileri gelenlerine, Üsküdar'ın tek sesi olan bu sitede, CHP'nin görüşlerini yansıtacak bir ismin, yazar olarak tarafımızdan istenmesinin kabul görmemesi bizlerin kusuru ve kabahati olmasa gerek.

Hülasa ben burada CHP'nin Üsküdar'a olan bakışını daha çok merak ediyorum. Beşiktaş, Kadıköy gibi kazanılması muhtemel, örgütün kuvvetli olduğu ilçelere sanki daha başka bir önem veriliyormuş gibi geliyor bana. Üsküdar'ın, Başbakanın ilçesi ve Muhafazakâr tabana sahip olan bir ilçe olarak görülmesi ve bu yüzden fazla ciddiye alınmıyormuş gibi bir hava oluşturulması, öncelikle beklenti içinde olan, Üsküdarlı CHP seçmenine yapılan en büyük haksızlık olur!

CHP'nin tepe isimlerine şunu hatırlatmak isterim. Üsküdar, sizin bildiğiniz Üsküdar değil artık. Son yıllarda, bilhassa AKP'nin oy deposu olarak görülen semtlerinde yeni siteleşme ve yerleşimlerle birlikte demografik yapısı ciddi oranda değişti!

Son yerel seçimde, örgütün istemediği, tepeden gelen bir adaya rağmen aradaki oy farkı yanılmıyorsam 25 bin falandı. Örgütün ve Tabanın desteğini alan ve küçük hesaplar peşinde koşmadan, birlik içinde, sıkı çalışacak bir adayın tercih edilmesi sonucunda, Başbakanın ilçesinde seçim kazanmak hiçte zor olmasa gerek. CHP'lilerin, gerçekten bu zevki tatmak isteyip istemediklerini merak ediyorum.

Her halde bu merakımı CHP İlçe Başkanı, Sn. Mustafa Çetinkaya'nın ''Sokakta ayak izi olmayanın, sandıkta gözü olmaz!'' sözünü, yerine getirecek ve de uygulayacak ciddi bir aday tercihi ve örgütün birlikteliği giderecektir. Hep birlikte izleyip göreceğiz.


Şenol ŞEN

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir