Ali SÜZEN

Çözerse Müftü Çözer!!!

[email protected]
Gündemi takip edip siyasete biraz ve ilgisi olan herkes bu sloganı hatırlar. 2014 yerel seçimlerinde bu slogan ile Üsküdar'da belediye başkanlığını kıl payı kaçıran CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'ten bahsediyorum.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

''Çözerse Müftü Çözer'' sloganıyla Üsküdar'ın en büyük sıkıntısı 2B ve imar sorununa atıfta bulunan müftü vekilimiz, CHP'liler dahil bir çok kimsenin beklemediği oy oranına ulaşıp 400 bin seçmenin olduğu Üsküdar için çok küçük sayılabilecek bir farkla yani sadece 8 bin fark ile seçimi kaybetti.

Gerçi bu ilk kaybettiği seçim değildi müftü vekilimizin. Hatırlanacağı üzere 1999 seçimlerinde dönemin iktidar partisi DSP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olmuş ve yine az bir fark ile Refah Partili Yılmaz Bayat'a kaybetmişti.

Yaptığı başarılı seçim kampanyası, Üsküdar'ın değişen nüfus yapısı ve yaşanan siyasi kutuplaşma sonucu birçok partinin gizli desteğini alan müftü vekilimiz seçimi kazanması an meselesi iken, son hafta AK Parti'nin yaptığı büyük atak seçimin kaderini değiştirdi. ''Çözerse Müftü Çözer'' sloganıyla seçmeni tavlayan müftü vekilimiz ve partisinin Üsküdar'daki imar foyası meydana çıkınca dengeler değişti. AK Parti oylarıyla meclisten geçen 2B yasası müftü vekilimizin de imzası ile Anayasa Mahkemesi'nden geri dönmüş ve Üsküdarlı'nın imar umudu bir başka bahara kalmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise İBB. Meclisinde AK Partili üyelerin oyuyla Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm'ün önü tekrar açıldı. Fakat CHP'li meclis üyeleri imar sorununa bir nebze olsun soluk aldıracak bu kararın aleyhine oy kullandı. Betonlaşma, rant, mahalle kültürünün bozulması gibi vs. vs. gibi kendilerince haklı gerekçeleri olabilir. Ama bu gerekçeler yıllardır tapulu yerlerine çivi dahi çakamayan Üsküdarlıların ''Umurunda bile değil'' aslında.

Bırakın müftü vekilimiz ve partisinin Üsküdar'da imar sorununu çözmesini, ''Engel Olmasın Yeter.!''. Atalarımızın deyimiyle; ''Gölge etme İHSAN istemez'' müftü bey.!

Bugüne kadar kimseyi gıdıklamadım. Kimsenin tavuğuna kış kış demedim. Lakin vaktim olduğu sürece, siyasi ayrım gözetmeksizin gördüklerimi, bildiklerimi, duyduklarımı yazmakta şart oldu artık. Ben yazayım da ''Dostlar sevinsin, düşmanlar üzülsün''...

Bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle kalın sağlıcakla...

Ali SÜZEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir