Ali SÜZEN

Milletin değil, Liderin vekili...

[email protected]
Yazarımız Ali Süzen'in son yazısı...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Günlerdir merakla beklenen Milletvekili Aday Listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. 18 parti seçimlere katılacağını beyan etti. Üç parti iktidara talip iken, diğer 15 partinin hedefi seçim barajını aşmak olacak. Birde meclise girmeye talip onlarca bağımsız aday var.

Meclise girmesine kesin gözüyle bakılan Üç partinin aday adayları günlerce Ankara'ya kamp kurdular, parti genel merkezlerinde nöbet tuttular, kulis yaptılar. Kimileri gazete ve internet sitelerine boy boy reklam verdi.

Kolay değil tabi, yaklaşık 12 bin kişinin adaylık için müracat ettiği bu üç partiden 550 kişilik listeye girmek..! Mesele sadece listeye girmekde değil, listede seçilebilecek bir yerde olmak.

Liderler ve parti yöneticileri adaylık belirleme sürecine dair açıklamalarında parti içi demokrasi'den dem vursalarda, hazırladıkları listeler hiç öyle demiyor. Temayül yoklaması ve ön seçim adı altında teşkilatlarda yapılan nabız yoklamaları listeye yansımışa benzemiyor.

Geçmişte olduğu gibi bu seferde Lider'lerin ve onlara yakın isimlerin aday belirlemede etkili oldukların gördük. Farklı ortamlarda Lider Sultası'na karşı olduklarını beyan edenlerin listeler açıklandığı zaman liderlerine teslim olmaktan hiçte şikayetçi olmadıklarının farkına vardık. Şikayetçi olanlar ise geçmişte liderleriyle yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, bu kez ise listeye dahi giremeyenler oldu.

Bu seçim için aday adaylarını listeleme ve YSK'ya teslim süresi sona erdi. Meşhur bir sözümüz var hani ''Atı alan Üsküdar'ı geçti'' diye. Bu saatten sonra listeye yada giremeyen giremeyen herkes kendi kaderine razı olmalı. Liderlerine ve onların mutlak hakimiyetlerine kayıtsız şartsız boyun eğmeli..! Aday olup seçilenler ise bir sonraki seçimleri düşünerek Milletin değil, Liderinin Vekili olmalı..!

Herşeye rağmen yapılan tercihlerin milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.



Ali Süzen - Üsküdar34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir