Ali SÜZEN

Anayasa için Şah - Mat

[email protected]
İki ihtimalli seçimde Türk halkı darbecileri ise MORS ederken, Anayasa için Recep Tayyip Erdoğan'a ''ŞAH'' yetkisi verdi. Tercihini İstikrar'dan yana kullandı, hizmeti ödüllendirdi.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği gün geldi geçti. 2011 seçimlerinde özgür irademizle oy kullanarak görevimizi yerine getirdik, beklentiler aşağı-yukarı aynıydı, Herkes için - istikrar sürecek - Türkiye ses verecek 'ti yinede bir süpriz olur mu diye bekledik, sandıklar açıldı ve sonuç böyle çıktı.

12 Haziran ''Bidon kafalıların göbek kaşıma bayramı'' oldu.

AK Parti yüzde 50, CHP yüzde 26, MHP yüzde 13 ve BDP'li bağımsızlar yüzde 6,5 oranında oy olarak meclise girdiler, seçime katılan diğer 12 parti ise kelimenin tam anlamıyla bitik idi. SP (yüzde 1,2) hariç diğerleri yüzde 1 oranına dahi ulaşamadı.

İllerin milletvekili sayısının değişmesi, Ak Parti'nin oyunu arttırmasına rağmen, milletvekili sayısının azalmasına neden olurken CHP ve BDP'nin ise işine yaradı, vekil sayıları arttı.

İki ihtimalli seçimde Türk halkı darbecileri ise MORS ederken, Anayasa için Recep Tayyip Erdoğan'a ''ŞAH'' yetkisi verdi. Tercihini İstikrar'dan yana kullandı, hizmeti ödüllendirdi.

Kendilerini halkın üstünde gören bir kısım elit aydınımız! ise bu durumu içlerine sindiremedi, kendilerinin iki oy hakkı olduğunu düşünerek, iktidara dışarıdan talip oldu, aksi durumda dolaylı yollardan yaşanabileceklerin sinyali verildi.

Ancak bu tehditler için artık çok geç..! Eski devirler bitti, daha kuvvetli bir iktidar geldi. Son kozları olan 12 Haziran seçimlerinden mağlubiyetle çıkanlar, bir ömür günyüzü göremeyeceklerini çok iyi biliyor olmalı..! Sahaya sürecek piyonları azaldıkça kaleleri yıkıldı. Ne atları kaldı, nede filleri. Artık onları temsil edecek bir kaç piyon ile sadece MAT olmayı bekliyorlar.

AK Parti ve Başban Erdoğan ise vezirlerin devrildiğine emin olmadan ŞAH demeyecek gibi görünüyor, son hamle için biraz zamana ve diğer partilerden vekil desteğine ihtiyacı var.

Artık 12 Haziran seçimleri geride kaldı. Bir sürü tantanalı seçim sürecinden sonra görüyoruz ki halkımız Liderlere ve Partilere oy oranları ve millet vekilleri sayısı ile önemli bir mesaj verdi.

Türk halkı için sonucun bu şekilde çıkması demek, Devletin zirvesinde alınacak kararların, daha ölçülü ve daha demokratik olacağının göstergesidir.

Bir sonraki yazım Üsküdar seçim sonuçları üzerine olacak. Bu vesileyle 12 Haziran seçim sonuçlarının milletimize hayırlı olmasını dilerim.



Ali Süzen / Üsküdar34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir