Ali SÜZEN

Başkan bu mahalleye kulak ver

[email protected]
Başkanım spor sahası istiyoruz
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Yaklaşık 30 yıldır yaşadığım Sultanmurat mahallesi, Üsküdarın en çok ihmal edilen bölgesidir. Bir gecekondu bölgesi olan Sultanmurat, kaçak ve imarsız yapılaşmanın yanısıra tapu sorunlarının en çok hissedildiği bölgedir. Klasik belediye hizmetleri dışında hiç bir hizmetin verilmediği mahallemiz sadece seçim zamanlarında hatırlanmakta ve boş vaatlerle mahalle halkı yıllardır kandırılmaktadır.
 
Buna en son örnek bir önceki belediye başkanımız Mehmet Çakır'dır. Beş yıllık görevi sırasında benim bildiğim ve duyduğum 3 kez mahallemize geldiğidir. Bunlardan biri hemen seçildikten sonraki aydır ve bende katılmıştım. Bu toplantıda bir çok söz veren ve projeden bahseden eski belediye başkanımız, bunların hiçbirini gerçekleştirmeden görevini tamamlamıştır.
 
Verilen sözlerin tutulmamasına sebep olarakta; Sultanmurat 'daki imar sorunu, 2-B diye bilinen orman arazileri üzerindeki kaçak ve plansız yapılaşma gösterilmekte, bu sorunlar çözülmeden kalıcı bir hizmetin yapılamayacağı söylenmektedir. 
 
Sultanmurat halkı olarak sizden bu konudaki isteğimiz, yıllardır İMAR SORUNU var denilerek yapılmayan kalıcı belediye hizmetlerinin yapılmasını yada TUTULAMAYACAK SÖZLERİN verilmemesini istiyoruz.
 
Görev süresince mahallemize harici belediye hizmeti vermemiş, verdiği harici hizmetlerde; bir kaç gecekondu yıkımı, seçimlerden yaklaşık 5-6 ay öncesi Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan muhtarlık binasının bulunduğu parkın 'taş duvarlarını yıkıp yerine odundan duvar yapılması', ayrıca 2009 seçimleri arefesinde  Sultanmurat Caddesinde bulunan parktaki 'basketbol sahasını yıkarak yerine 'Bilgi Evi' yapmakla' sınırlı kalmıştır.
 
Evet 'Bilgi Evi' gereklidir ve iyi bir hizmettir, ancak mahalledeki tek spor sahasının İŞGAL EDİLEREK yapılması yanlıştır. Bilgi evine EVET ama Parktaki SPOR SAHASININ yıkılıp yerine bilgi evi yapılmasına HAYIR... Çünkü mahalledeki çocuk ve gençlerin futbol yada basketbol oynayabilecekleri bir alan kalmamıştır. Madem Bilgi Evi, Spor Sahasına yapıldı, o halde bu bölgeye bir spor sahası en kısa zamanda yapılmalıdır.
 
Ben bunları anlattıktan sonra bu yazıyı okuyanlar bazıları Sultanmurat mahallesi de neredeymiş? diye soracak. Ben her ne kadar 'mahalle' tabirini kullansamda, mahallemiz Bahçelievler mahallesi muhtarlığına bağlıdır. Yıllardır kendi başına mahalle muhtarlığı olabilmek için çaba harcayan halkımız, yine sizinde yönetiminde yer aldığınız Mehmet Çakır dönemimde çıkartılan yeni mahalle düzenlemeleriyle hayal kırıklığına uğradı.
 
Daha önceden çok geniş bir alana yayılan Bahçelievler mahallesi, yeni düzenlemeler sonrası küçültülmüş ve muhtarlık sınırları içerisinde, yapılaşması tamamlaşmış ATA-2 sitesi ve Altınköy sitesi ile gecekondu mahallesi Sultanmurat kalmıştır.
 
Yeni muhtarlık sınırları belirlenirken hangi kriterlerin göz önününde bulundurulduğu bilmek istiyoruz ve bu gibi durumlarda vatandaşlarında bilgilendirilip düşüncelerinin alınması gerktiğine inanıyoruz.
 
Bu yazıyı Sultanmurat'ta yaşayanlar adına yazdım. Yazdıklarımın tamamı mahalle halkının konuştuğu ortak konulardır.
 
Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir