ASİTANE (Şenol ŞEN)

Savcılar Göreve!

[email protected]
Doladırıcılık ve Haksız Kazanç.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

SAVCILAR GÖREVE!

Doladırıcılık ve Haksız Kazanç. İnsanların bitmek tükenmek bilmeyen hırsları, Dünya malına emek sarfetmeden ulaşma isteği, yüz yıllarca değişik metotlar üreterek günümüze kadar gelmiştir.

Dünya'da, Gregor MacGregor'dan George C Parker'a, Ülkemizde, Sülün Osman'dan Güney Zobu (Raki) ya kadar tarihe geçmiş yüzlerce ünlü dolandırıcıyı sayabiliriz.

Şimdi anlatacağım konu ise her halde şeytana bile pes! dedirtecek cinsten olsa gerek. Her şey yasal! Hatta yargı onaylı. Yemin etse günaha girmez sizin anlayacağınız.

Efendim İstanbulumuzun rantı bol olan bölgelerinde okul, hastane gibi inşaatların yapılması için kamulaştırılan vatandaşların arsalarının ödemeleri, türlü bahanelerle, yetkili kurumların bürokratları tarafından engellenir. Vatandaşımız bir türlü hak ettiği parasını alamaz! Çaresizdir! Bugünlerde üniversiteye hazırlanan çocuklarımız için,telefonumuza nereden ulaştıklarını bilmediğimiz, bizleri zırt pırt arayan kurslar gibi, bu işleri takip eden avukatlar hemen devreye girip sizi ararlar. ''Efendim yargıtayın içtihat kararı var, hemen davayı açalım,yasal kayıplarınızla birlikte tahsil edelim. Dava paranızı biz yatıracağız! 5-6 ayda sonuçlanacak'' derler. Kimisi % 15 ister, kimisi % 10... Dostumuzun arsasının bedeli 10 milyon TL. Kendisine vaad edilen rakam ise 15 milyon TL! En düşük yüzde ücretinden hesap edersek, bir davadan avukatımız ve ortak olduğu bürokratlar 1,5 milyon TL. kazanıyor. Tabi bu bahsettiğim arsa yüz ölçümü olarak küçük bir arsa için geçerli. Size şu kadarını söyliyim. Dostumuzun Avukatı bu dava için 60 bin TL yatırırken, diğer aldığı davalar için yatırdığı para 4 milyon TL! Metre karesi bin tl üzeri olan ve rantı bol arsaların büyüklerinin değerini varın siz hesap edin.

Vatandaşla İhtilafa düşmüş olan kurum, neticesinde mahkeme kararıyla vatandaşın parasını ödüyor... Herşey yasal... Her şey Hukuki... Her şey Kitabına uygun...

Peki kardeşim, vatandaşa bu para ödenecekse zamanında ödemeyi yapsanızda, devlet zarara uğramasa olmaz mı? Olmaz!

Tabi tüm bunları söylerken işini düzgün yapan Avukatları ve Bürokratları ayrı tutuyorum. Devletimiz,ödenek ve tahsisat yapmadığı için işlem yapamayan çaresiz Bürokratlar ile Vatandaşın Hak arama mücadelesine yardımcı olan Avukatları istisna tutup, kötü niyetli olanlar için,

Bir tane cesur savcı arıyorum

  1. Bugüne kadar  İstanbul'da bu tip işler için ne kadar kamulaştırma yapılmıştır?
  2. Kaç tanesi ihtilaflı olup mahkemelere intikal etmiştir?
  3. Ödenmesi gereken toplam miktar ne kadarken, davalar sonucunda ne kadar ödenmiştir?
  4. Örneğin, 10 milyon tl yi ödemeyen kurum, 15 milyonu dava sonunda nasıl bulup ödemektedir?
  5. Devletimizi zarara uğratanlar bunun sebeplerini, geçerli belgelerle açıklaya bilirler mi?
  6. Bu işlerin takibini yapan Avukatlık firmalarının içinde şuan Hükümetimizin içinde Bakanlık yapan birisinin kardeşi varmıdır?
  7. Hukuken normal değeri almayı hak eden vatandaş, Hukuk Devletin de, Hukuki kararlar neticesinde, bu parayı HAK etmiştir diyebilirmiyiz?
  8. Yeni Türkiye sloganları eşliğinde Yeniliklere geçiş yaptığımız bu dönemde bu tip kazançlar için ''Yeni Kazançlar Kapısı'' diye bilirmiyiz?
  9. Tam 30 senedir Ticaretle uğraşan birisi olarak böyle bir ticaret, böyle bir kazanç görmedim! Hukuken ve Dinen bir sakıncası yoksa bende bu tür işleri kovalayabilirmiyim?

Son soru işin espri kısmı tabi ki... Kim ki yetimin, fakirin, garip gurabanın, Milletin hakkını yiyiyorsa her iki cihanda yüzü gülmesin... Aşağılıkların aşağısı olarak anılsın!

Yaklaşan Ramazan ayının Ülkemize, Huzur, Bereket, Bolluk, Refah getirmesini ve Sağlık, Sıhhat, Afiyetle hep birlikte Bayrama ulaşılmasını diler, tüm Üsküdarlılara Hayırlı Ramazanlar dilerim...


Şenol ŞEN


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir