ASİTANE (Şenol ŞEN)

YİTER YAA YİTER!

[email protected]
İşlerimin yoğunluğu, Ramazan, sıcaklar falanı filanı mazeret beyan edip, 12 Eylül'e kadar yazı yazmayı düşünmüyordum.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
YİTER YAA YİTER!

İşlerimin yoğunluğu, Ramazan, sıcaklar falanı filanı mazeret beyan edip, 12 Eylül'e kadar yazı yazmayı düşünmüyordum. Aynı senaryoları izlemekten gına gelmişti çünkü! Elim kaleme, pardon klavyeye gitmiyordu bir türlü. Nasıl gitsin? Ecevit Kılıç'a ait iki kitabı geçtiğimiz günlerde okudum. Birisi, ''Jitem'' diğeri ''Özel Harp Dairesi.'' 39 yıl önce Adana'da işlenen faili meçhul cinayetlerde 45'lik Kolt tabanca ile yakalanan, Diyarbakır'da görevli Ast. Osman D. İle Hatay Dörtyol'u karıştıran Bingöl'de görevli Uzman Çavuş Ahmet B.nin salıverilmesi ve arkasında ki güçlerin aradan geçen bunca zamana kadar zihniyet olarak bir değişim içinde olmaması bana Yeter artık dedirtti.

Dünya değişiyor, Ülkemiz değişiyor ama derinlerin senaryolarında hiç bir değişiklik olmuyor.

Batılı ve çağdaş ülkelerde sıradan olan referandum süreçlerinin bizim ülkemizde ki halini hep beraber izliyoruz. Seviyesizlik diz boyu. Hakaret gırla. Kan ve Gözyaşı seçim arifelerinin vazgeçilmezi oldu! Değişime bu kadar direnç niye? Birkaç anayasa maddesinin değişmesi veya değişmemesi için ödenen bunca bedel niye? İktidarıyla muhalefetiyle çıkarsınız milletin karşısına, anlatırsınız derdinizi, millette kararını verir olur biter! Demokrasinin gereği yerine getirilir. Ama durum hiçte öyle değil! Sabahları işime Üsküdar'dan geçiyorum. TKP li genç kardeşlerimiz HAYIR kampanyası için bülten dağıtıyorlar. ''Tayyibedeeee, AKP yedeeeee,Anayasasınadaaaaa ...'' sonunda sanki anasına avradına diyecekmiş gibi bir kin ve hırsla propaganda yapıyorlar! Ne oluyoruz? Nereye gidiyoruz?

Asıl beni şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu!

Daha Kemal bey'in CHP Genel başkanlığı için esamesi okunmazken, ben yerel seçimler sonrası yazdığım ''Şimdi hesap zamanı'' ve ''Anlamazdın, anlamazdın'' başlıklı yazılarımda kendisine destek vermiştim. Kemal bey kendi adıma CHP için, Sol için, Ülke için bir umut olmuştu. Seçkinci ve Beyaz Türk olmayışı, Anadolu solunu temsil eden görüntüsü, Bir Dersim'li olarak devletin Tunç-Elini görmüş zulme uğramış bir toplumun temsilcisi olması bana, kendi aklında bile olmayan CHP liderliğini ona yakıştırmama sebep olan etkenlerdendi.

Benim için bu referandum kampanyası Kemal bey'in performansını değerlendirmek için bir fırsattı. Değişim benim için her zaman iyi ve güzeldi. Solun olduğu kadar memleketinde menfaatineydi. Güçlü bir muhalefet rekabeti getirir, iktidarı da düzgün işler yapmaya zorlardı.

Hey Hat! Gelin görün ki kampanya konuşmaları benim için tam bir hayal kırıklığı oldu! Havuzlu Villa, Başbakanın emeklilik mevzusu, fındık fıstık mevzularını geçtim. Kafamı şu EVET yazan mühre yapılan itiraza taktım.

Yahu kardeşim, bu millet Bidon kafalı oldu. Göbeğini kaşıyan adam oldu. Ama böyle hakaret görmedi! EVET verecek olan seçmen, EVET yazan pusulaya, EVET yazan mührü vurabilir. Amma, HAYIR verecek olan seçmen, HAYIR yazan pusulaya, EVET yazan mührü vuramaz. Neden? Türk Malı dizisini çok izlediği için mi? Allahtan Erkan Yolaç ağabeyimiz yaşlandı da, Yıllardır izlediğimiz EVET-HAYIR yarışması ekranlardan kalktı! Yoksa ona da itiraz edecektiniz demek! Umutlarım bir başka bahara kaldı! Allah aşkına yiter yaa yiter!


Şenol ŞEN


Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir