ASİTANE (Şenol ŞEN)

Sn. Mehmet Şimşek, ''Kod'' yakıyor!

[email protected]
''KOD'' uygulaması esnafı çıldırtıp, çileden çıkartıyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

SN. MEHMET ŞİMŞEK,

''KOD'' YAKIYOR!

Valla sn. Bakanım, son söyleyeceğimi baştan söylemek istiyorum. ''KOD'' uygulaması esnafı çıldırtıp, çileden çıkartıyor. Bu sistemi hangi aklı evvel bulduysa, gelmişiyle geçmişiyle kulağı epeyce bir çınlıyor!

Maliyenin ''KOD'' uygulaması, namusu ve şerefiyle iş yapan insanları mağdur ediyor. KDV indirim işlemlerinde, bazı fatura ve belgelerin vergi mevzuatı bakımından geçerli sayılmayacağını, kayıt işlemlerinden çok sonra, ''KOD'' a girdiğinin tebliğ edilmesi, ''KOD'' a girmenin kolay, çıkmanın zor olması esnafı perişan ediyor.

Naylon fatura alıp vergi kaçıran, usulsüzlük yapanın cezasını, Faturayı kesen pırasacı, Faturayı alan sahtekâr değil de, neden dürüst esnaf çeksin?

Adam benzin istasyonu işletiyor... Halen faal... Günde yüzlerce araç, fiş alıyor... Adresinde firma bulunamadı diye, ''KOD'' a girmiş firmanın belgesinden dolayı, binlerce araç sahibinin suçu ne, günahı ne?

Veya esnaf faturayı aldığı zamanda, ''KOD'' a girmemiş olan satıcının, ileriki yıllarda ''KOD'' a girmesinden dolayı, yapılan incelemede neden ''KOD'' a girip, bu lekeyi temizlemek için Vergi dairelerinde perişan olsun?

Benim firmam... Adama malı satmış... Faturayı kesmiş... Adam bunun karşılığında bana çek kesmiş... Adam batmış... Çeki dönmüş... Ben malı aldığım Fabrikaya dönen çeki ödemişim... Adam bana, para veremeyeceğini, bunun yerine elinde kalan maldan vereceğini söylemiş... Vereceği mal, alacağımı kurtarmıyor... Bende zararımı kurtarmak için kabul etmişim... Adam mal ile birlikte faturayı kesmiş... Bana göndermiş... Şirketin kapanışını vermiş... Her şey yasal, her şey mevzuata uygun... Fakat yıllar sonra yapılan inceleme sonucunda, batan firmanın, usulsüzlüğü tespit edilip, ''KOD'' a girdiği için, benim faturam da güme gidiyor! Yani, Devletimiz, bulamadığı adamı benden bulmamı istiyor! Yapamadığı tahsilâtı, ben kaçmadığım için benden yapıyor! Peki, ben iki kere zarar etmişim... Benim zararım ne olacak? Heee Kör tuttuğunu misali!

Vergi yükü altında zaten inleyen küçük esnaf, bir de alış veriş yaptığı müşterisinin, müşterisi ''KOD'' a girmiş mi? ''KOD'' bana girmiş mi? Ben ''KOD'' a girdim mi? Girdiysem nasıl çıkacağım? ''KOD'' dan dolayı ticari itibarım ne olacak? Piyasa bana ne gözle bakacak? Naylon Fatura kesen pırasacılara ve onlarla alış veriş yapanlara, Devlet göz yumarken, biz bu adil olmayan ortamda nasıl eşit şartlarda mücadele edeceğiz? Soruları ve Korkusu içinde hayatını idame ettirmeye çalışıyor.

Senelik 300 TL !!! Vergi veren, ama milyon dolarlık evde oturup, yüz milyarlarca değerinde arabaya binen malum meslek erbaplarına, senede 300TL verip te, nasıl geçiniyor, nasıl bu servete sahip oluyorsun? Diye soramayan Maliyemiz, 200 TL lik mazot fişinden dolayı, onurlu ve şerefli insanları ''KOD'' a sokarak, ticari itibarlarını hiçe saymakta bir beis görmüyor!

Ve tüm bunlar, adı Adalet ve Kalkınma olan partinin iktidarında oluyor! Büyük balık, küçük balığı yemekten ne zaman vazgeçecek? Küçük esnafa yapılan bu Adaletsizlik ne zaman son bulacak?

Hem bu işin başı, hem varlığı da yokluğu da bilen bir Anadolu insanı olarak, bu problemi zaten siz çözemezseniz, Allah küçük esnafın yardımcısı olsun derim.


Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir