ASİTANE (Şenol ŞEN)

Akp ve Kredisi

[email protected]
Açılım konusunun tartışmaya açıldığı güne kadar, AKP'nin toplum nezdinde kredisi hiç bitmeyecekmiş gibi gözüküyordu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Açılım konusunun tartışmaya açıldığı güne kadar, AKP'nin toplum nezdinde kredisi hiç bitmeyecekmiş gibi gözüküyordu. Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar ve diğer sorunlar amalara rağmen aşılması zor konular gibi gözükmüyordu. Bunda Dünya şartları ve içerde ki muhalefetsizliğin etkisi azımsanmayacak kadar çoktu. Evet, yapılan iyi şeyler de vardı. Bunların başında ülkenin bağırsaklarının her türlü pislikten temizlenmesi operasyonları gelecek adına umut vaat ediyordu. Enerji hatlarının geçişi, Komşularımızla 0 problem, Dik duruşlar, İhracat başta olmak üzere, Sağlıkta, Eğitimde, Sporda, Bankacılıkta yapılan atılımlar kredi notunun yüksekte kalmasına vesile olan konulardı.

Başından beri bütün insanlar gibi bende Açılım mevzusunun akıbetini merakla bekleyenlerdenim. 30 yıla yaklaşan bir zaman diliminde ülkenin maddi ve manevi kayıplar vermesine sebep olan Terör belasının bitmesini kim istemezdi ki? Şartlarında Devleti idare edenler tarafından uygun görülmesinin akabinde Hükümet yıl içinde düğmeye bastı. Ana Muhalefet partisi CHP ve MHP daha başından bu konuya tavrını koydu. Tartışmalar ve görüşmeler toplumun önünde cereyan ediyordu. Hükümet her türlü riski göze almıştı. Siyasi satranç başlamıştı. Bu oyunun kilit taşı DTP'ydi. AKP'ye göre her şey güzel olacaktı.

Buraya kadar olanları zaten sizlerde biliyorsunuz. Belki beni bazılarınız birazdan açıklayacaklarımı görünce Hayalcilikle ve komplo teorisi üretmekle suçlayacaksınız! Ama ben her türlü riski göze alıp kimsenin söylemediğini ve görmediğini yazacağım.

Neyi merak ediyorum biliyor musunuz? Sn. Başbakanımızdan bu Açılım mevzusunu gündeme getirmesini kimler istedi? Hani kapatma davası sırasında, parti kapatmayı zorlaştıran düzenleme yapılırken, “Laikliğin Odağı” gibi muğlâk bir ifadeyi koyup, dava açılınca da Japon modeli, zart modeli zurt modelini önerenleri merak ettiğim gibi, bu açılımı önerenleri de merak ediyorum!

Çünkü AKP sistemin arı kovanlarına çomak sokmuştur. İyide yapmıştır. Fakat bütün bunları toplumun desteğini alarak, milletin kredisine güvenerek yapmıştır. Sn. Başbakanda defalarca bunu dile getirmiştir. Ancak, karşısındakilerde bu arada Armut toplamayıp planlarını Kredi notunun düşürülmesi üzerine kurmuşlardır! Bu satırları yazdığım dakikalarda, Tokat/Reşadiye'de 7 askerimizin şehit edilmesini “PKK'nın üstlendiği haberi” sitelere düştü! Oysaki, olayın olduğu dakikalardan bugüne (10.12.2009) kadar yapılan yorumlarda başka örgütlerin ve Dış istihbarat servislerinin yapmış olabileceğini okuduk ve dinledik. Evet, DTP eliyle AKP oyuna getirilmiştir. PKK bu saldırıyı 17cm2 için yaptığını ilân etmiştir! Sokakları savaş alanına çevirmiştir. Barış ve kardeşlik gibi söylemler 17cm2 için heba edilmiştir. Ya bunlara inanmak için insanın keriz olması gerekir! Böyle bir cevaba kim inanır? Derinler iş başında! Hükümetin bu oyunda derhal karşı hamleyi yapması gerekir. Aksi taktirde bitmez zannedilen Kredi notu hızla irtifa kaybedecektir. Umarım ben yanılırım...

Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir