ASİTANE (Şenol ŞEN)

İSPARK'a birisi dur desin!

[email protected]
99 yılından 2004'e kadar muhtarlık görevinde bulunduğumuz süre içerisinde İstanbul'un otopark sorunu zamanın İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın otopark mafyası ve değnekçilere karşı verdiği mücadeleyle başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İSPARK'A BİRİSİ DUR DESİN!

99 yılından 2004'e kadar muhtarlık görevinde bulunduğumuz süre içerisinde İstanbul'un otopark sorunu zamanın İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın otopark mafyası ve değnekçilere karşı verdiği mücadeleyle başladı, İSPARK'ın kurulmasıyla birlikte eski Genel Müdür Kadir Gurbetçi ile devam etti.

O yıllarda Büyük Şehir Belediyemiz muhtarlardan resmi yazı ile bölgemizde ''Taksi Durağı'' olabilecek müsait yerlerin tespiti için yardım istemişti. Bizlerde mevcutlarla birlikte yeni durak olabilecek yerleri kendilerine bildirmiştik. Bu şu demekti. Trafik akışına engel olacak yeni düzenlemeler yapmak, vatandaşın daha rahat inip bineceği yerleri belirleyip yapmak Belediyemizin görevleri arasındaydı.

Kurulduğu günlerde Kadir Gurbetçi ve ekibinin otopark sorununa getirdiği çözümler, Mafyaya karşı verdiği mücadeleler, milletin takdirini kazanmıştı. Millet en azından arabasını kurumsal kimliği olan bir firmaya emanet edip, parasının nereye gittiğinin bilincinde gönül rahatlığıyla ödeme yapıyordu.

Her iyi ve güzel olanı berbat edip batırmada üstümüze kimse yoktur ilkesi İSPARK'ta da yapılan yeni görev değişikliğiyle kendisini gösterdi. Belediye iştirakleri içerisinde hızla gelişen ve büyüyen İSPARK, yeni yönetim anlayışıyla, vatandaşa ve şoför esnafına hizmet etmekten ziyade ''Ne verirsek gider, Yasla gitsin!'' anlayışına dönüştü.

Bir örnek vermemiz gerekirse, Ben akşam iş dönüşünde metrobüsü tercih ediyorum. Beylerbeyi'nde inip, İSPARK'ın işlettiği duraktan taksiye binip evime ulaşıyorum. Durakta bekleyen Taksici esnafı, İSPARK yetkilisine 0,50 TL ücret ödüyordu. Bu durakta genellikle Çengelköy, Beylerbeyi ve Küplüce semtlerinin taksileri bulunduğu gibi, kullanan yolcularda yine bu semtlerde oturan benim gibi vatandaşlarımızdır. Ben bu hizmet karşılığında 6 TL ödüyorum. Köprü trafiğinin yoğun olmadığı saatlerde de her daim araç bulabiliyordum.

Sayın Kadir Topbaş'a şirin görünüp, fazla ciro yaptığını belgelemek ve kârlılığı arttırdığını göstermek isteyen yeni Genel Müdür hazretleri bu ücrete % 100 zam yamış! Yani taksici esnafı şimdi 1 TL ödüyor! Hâl böyle olunca en yakın yer olan Beylerbeyi için 4TL, en uzak yer olan Çengelköy sırtları 10 TL ücret alan taksici esnafı artık bu durağa giriş yapmıyor! Vatandaş rezalet çekiyor! Durağa giriş yapmadan eski usul yol kenarından yolcuyu almak isteyen taksici esnafı, akan trafiği tehlikeye sokuyor! İSPARK yetkilileri ile yolcuyu aldın-almadın, parayı vereceksin-vermeyeceğim tartışmaları yaşanıyor!

Sayın Kadir Başkan bir sorsun bakalım, sırf bu durağın zamdan önceki günlük cirosu ne kadardı, şimdi ne kadar? Görüştüğüm şoförler diğer yerlerde de bu durumların yaşandığını belirtiyorlar. Yahu kardeşim, enflasyonun tek hanelere düştüğü, milletin maaşlarına yapılan zamların bile buna göre ayarlandığı bir ülkede hangi akla hizmet ederek % 100 zam yapma cüretini gösteriyorsunuz? Hem sayın Başbakanın taksici esnafına karşı duyduğu sevgi ve saygı ortadayken, siz bu kararlarınızla onları ve vatandaşı nasıl cezalandırırsınız?

Heee Çengelköy Toprak Sahası gibi yerleri satın alıp, yemeye içmeye, işini görmeye gelen vatandaşlardan, o da makul olmak şartıyla bir ücret alın (Ki sabit otopark ücretleri de bu arada zamlandı). Ama, görev ve sorumluluk alanınızda olan bir hizmet karşılığında, bu kadar zammı yapamaz, bu kadar ücreti alamazsınız! Birisi çıkıp şu İSPARK'a dur desin artık!


Şenol Şen

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir