ASİTANE (Şenol ŞEN)

Siz Kimin Vekilisiniz?

[email protected]
12 Eylül darbesi olduğunda köyde yaz tatilindeydim.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Siz Kimin Vekilisiniz?

12 Eylül darbesi olduğunda köyde yaz tatilindeydim. Köyün minaresinden sokağa çıkma yasağının ilan edilişi ve darbeler konusunda tecrübesi olan rahmetli eniştemin dedesinden Kalan mavzeri yağlayıp, sarıp sarmalayıp toprağa gömdüğü gün ben de darbeyle tanıştım. Enişteme, patlamayan bir silahı neden telaş içinde gömdüğünü sorduğumda, ''Oğlum bunlar eski yeni anlamaz adamı alır götürürler!'' dediğinde durumun vahametini kavramaya başlamıştım.

Kenan Paşa'nın o zaman siyah beyaz olan televizyonda yaptığı konuşma da dün gibi aklımda. Siyasilerin apar topar tevkif edilişleri, İstanbul'a dönüşümde bankaların önünde bekleyen askerler, Meydanlarda ki tanklar... Cadı avına dönen tutuklamalar ve idamlar...

Çocuk aklımla bana en ilginç gelen ise, futbol oynamak için Çengelköy'ün girişinde ki sahada yerini alan büyüklerimize, askeri jiple gelen nöbetçi subayın ''Yasak'' demesiydi! Rahmetli babam köyün ileri gelenlerinden olduğu için Kuleli Okul komutanına gidip futbol oynanması için izin alması sevinçle karşılanmış, fakat ben bu anlamsız yasağa bir anlam verememiştim!

O günleri yaşayanların bu ve buna benzer garip anıları olmuştur muhakkak. 40'ı devirdiğimiz şu günlere kadar her gelenin Darbe Anayasasına karşı olduğuna şahit olduk. Ama ne hikmetse kimsenin değiştirme kudretine sahip olamadığını da gördük.

Şimdilerde Hükümetin buna dair bir iradesi mevcut. Gelin görün ki, darbe yıllarının en büyük iki mağdurundan olan CHP ve MHP'nin Beşiktaş Çarşı Grubunun sloganında olduğu gibi, ''Karşıyız Karşı, her şeye Karşı'' tutumu beni şaşırtıyor. Ben hukuktan anlamam. Neden anlamam? Çünkü, iki kere iki dört etmediği için anlamam. Sade vatandaş gibi düşünür, karmaşık problemlere girmeden sorular sorarım.

Benim bu tartışmalardan anladığım şudur. Biz her ne kadar, sizleri temsilen meclis çatısı altına girmiş olsak bile bizim kafamız Askerden fazla çalışmaz! Siz bakmayın meclisin duvarında ''Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir!'' yazdığına! Ankara'ya gidene kadar durum böyle, orada gerçekler farklıdır. Evet, aslında bizde bu Anayasanın değişmesini istiyoruz fakat O irade ve kudret bizde yok! Sizler bizim hakkımızda böyle düşünmeyesiniz diye türlü bahaneler üretiriz. Yok, Hükümet bize danışmadı, Yok seçime bir yıl kala Anayasa mı değişir, Yok bir yerleri kuşatmak için vb.

Ama vatandaşta merak eder. Peki, siz bir yıl ne için maaş alıyorsunuz? Sizden kimse Kur-anı değiştirmenizi istemiyor, Batı standartlarında ve çağdaş bir Anayasa değişikliği istiyor.

Yok Hükümetin değişikliğine karşıysanız, siz bir Paket sunun O zaman! Darbecilerin kendilerini korumak için madde koydukları bir Anayasayı içinize nasıl sindiriyorsunuz?

Ya şimdi konuşun, ya da kıyamete kadar susun! Seçim zamanı biriniz karşıma çıkıp, yeni Anayasa falan derseniz kalbinizi kırarım. Ben çocuklarım ve torunlarım adına Futbol oynamayı bile yasaklayan bir zihniyetin yaptığı Anayasayı artık istemiyorum. Hiç olmazsa Bu konuda birlik olun ve şu Darbe Anayasasını değiştirin. Millet oynanan bu tiyatrodan bıktı artık. Milletin Vekili olun, Asıl ne istiyorsa gereğini yapın.


Şenol ŞEN


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.01 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir