ASİTANE (Şenol ŞEN)

Mustafa Kara'ya Cevap!

[email protected]
Yerel seçimler için geri sayımın başladığı şu günlerde Mustafa Kara ve ekibi ısınma turlarına başlamış.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mustafa Kara'ya Cevap!

Yerel seçimler için geri sayımın başladığı şu günlerde Mustafa Kara ve ekibi ısınma turlarına başlamış. Hafta içinde, evde bulunmadığım bir saatte, ellerinde Başkanın mektubu olan profesyonel bir ekip bizim apartmanı ziyaret etmiş. Bu ekibi, benim ikizlerden Behiç karşılamış. Mektubun yanında, 4 yıllık icraatlarını anlattığı bir derginin yanında, ayrıca vatandaşın duygularını da aktarma fırsatının olduğu mini bir nabız yoklama anketi de yapılmış. Bu ziyaret sırasında işin içine Mektup girince, bize de cevap yazmak farz oldu.

Politize olmamış vatandaş gözüyle 4 yıllık icraatlara baktığınızda yapılması gerekenler yapılmış, atılması gereken adımlar atılmış. Bülteni incelediğinizde, 72 tane konu başlığı altında yapılan icraatlar sıralanmış. İnsanın aklına, ''Bir Belediye bundan başka daha ne yapabilir ki?'' sorusu ister istemez geliyor. Benim için en önemli olan ise, ''Hesap verebilir olmaktır.'' 4 yılın hesabı burada verilmiştir. Bana göre bunların yanında Mustafa Kara'nın bir meziyeti daha vardır. ''Dokunula bilinir, Ulaşıla bilinir!'' olmasıdır. Zaten bu özelliği ülke genelinde yapılan anketlerde gün yüzüne çıkmaktadır.

Yapıldığını bildiğim halde bu dergide bir iki eksik vardır. Ramazan ve İftar kısmı anlatılırken azınlıklarla yapılan kısmı atlanmıştır. Bu Üsküdar'ın en önemli özelliklerinden birisidir. Ayrıca, İbadethaneler kısmında sadece Camiler den bahsedilmiş, Lakin Kiliselere yapılan yardımlar atlanmıştır. Azınlıklar ve İbadethaneleri hakkında bahsederken, Alevi vatandaşlarımız ve Cem evleri gibi konulardan bahsedilmemiştir. Unutulmamalıdır ki Üsküdar'ımızda hatırı sayıda Alevi vatandaşlarımız vardır. Hizmette siyasi kaygılar olmamalı, bu ülkeye ve ilçeye vergi verenler olarak, bu ilçede yüz yıllardır birlikte yaşadığımız, komşuluk yaptığımız insanlarda, hizmette ayrımcılık hissi yaratılmamalıdır.

Tabi ki toplumun bütün kesimini memnun etmek mümkün değildir. Üsküdar'ın bütün sorunları da aşılmış değildir. Başta Yavuztürk mahallemiz gibi, imar problemi yaşayan semtlerimizde vardır. Zaten Mustafa bey'in başı ağrırsa bu konudan ağrır. Fakat genel itibariyle, bana göre bu 4 sene başarılıdır.

Ancak, Mustafa Kara'nın bir handikap'ı vardır. Uzaktan da olsa, yerel siyaseti ve siyasileri takip ediyorum. Toplumun içinde nabız yokluyorum. Ve şunu görüyorum. Siyasi rakiplerinin yapamadığı muhalefeti, yüzüne karşı gülen, kendi dava arkadaşlarının yaptığına şahit oluyorum. Elinde belgesi, bilgisi olmayanların başkan yardımcılarından bazıları ile yaptığı ihya etme ve olma dedikodularının, ''Şüuyu vukuundan beter!'' sözünü bizlere hatırlatır mahiyette olması, kendisi adına can sıkıcı bir durumdur.

Her halde Üsküdar'ın, Başbakanın ilçesi olmasının zorluklarından biriside bu olsa gerek. Hani Nasreddin hoca, testi kırılmadan çocuğun kulağını çekmiş ya, Mustafa bey'de bu konuda teşkilatına bir çeki düzen verse iyi olur. Çünkü aynı sinsi oyun, Rahmetli Mehmet başkana da oynanmış ve yukarıya katlanarak giden öyküler yüzünden görev değişikliğine gidilmiştir.

Şunu da burada hemen belirteyim. Muhalefet dâhil, elinde belgesi ve bilgisi olan her kim varsa, hukuk önünde ispatlayabileceği bütün konulara benim sayfam açıktır. Sayın Başkanın  yerel seçimler öncesi çıktığı ısınma turları, bizlere de ilham kaynağı oldu. Bu mektubu da bizim ısınma turumuz olarak görün. Vakit yaklaştıkça hep birlikte güzel bir seçim atmosferi yaşayacağımıza olan inancım şimdiden tamdır. Neticede bu yazdıklarım her ne kadar benim hissiyatım ve görüşlerimde olsa, son sözü sandıkta Üsküdarlı söyleyecektir.


Şenol ŞEN

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir