ASİTANE (Şenol ŞEN)

Hem yalaka, hem de şımarıklar!

[email protected]
Yerel seçimin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı tartışmaları başladı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

HEM YALAKA, HEM DE ŞIMARIKLAR!

Yerel seçimin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı tartışmaları başladı. Herkes görüş ve fikirlerini açıklamakta özgürdür. Hatta gönlünden geçen, kendisiyle duygusal bağı olan ismi de söyleyebilir. Mesela ben, bu köşede, 15 Kasım 2013 tarihinde, Başbakan için ''Cumhurbaşkanı Olmayacak !'' başlıklı bir yazı kaleme almıştım. O gün için de, bugün için de bayağı iddialı bir yazıydı. Neticede iki şıktan biriydi ve ben B şıkkını tercih etmiştim.

Geçtiğimiz Salı günü, Mecliste Ak Parti gurubuna hitap eden Başbakan; 1 Mayıs ın yaklaşmasıyla ilgili bu konuya temas ederken, ''Millet, Sokakta ki Şımarıklığı izliyor...'' ifadesini kullandı... İşçi temsilcilerinin ve belli grupların, bir bayramı hem topluma hem de esnafa zehir etmeye hakkı da yok, yetkisi de yok... Evet, bayramı bayram gibi kutlayalım... İşçi kesiminin üzerinden, kimse şov yapmaya kalkmasın... Büyük bir çoğunluğun coşkusuna, küçük gruplar gölge düşürmesin... O gün; Yaşanan olayları değil, işçilerimizin sorunlarını, isteklerini, dileklerini konuşalım... Evet, Şımarık grupların azgınlıklarının, toplumda bir karşılığı yok!

Lakin Başbakanımızın da, yaşanan bu süreçte, birlikte yola çıktığı dava arkadaşları hakkında, kraldan fazla kralcı olan, kendilerine dalgakıran rolünü biçen, nezaket ve saygı kurallarını hiçe sayan, haddini bilmez, Vekil, yazar, teşkilat mensupları gibi hem Yalaka hem de Şımarık olanları da ikaz etmesi gerekir.

Bu kendini bilmez hadsizlerin hangisi Fazilet Partisi içinde verilen Yenilikçi-Gelenekçi mücadelesinin içinde vardı? Hangisi Müezzinoğlu ile Kurtulmuş'un kapıştığı İl kongresinde vardı? Hangisi Abdullah Bey ve Recai Bey'in kapıştığı Ankara da ki kongre de vardı? Hangisi Sizin için ''Muhtar dahi seçilemez!'' denilen dönemlerde, AK Parti'nin kuruluş aşamasında vardı? 2002 Genel seçimini kazanana kadar kaç tanesi partinin üyesi idi? Kaç tanesi ilçe binalarının adresini biliyordu? Taze pisliğe konan at sinekleri gibi, bedel ödemeden, mücadele etmeden, mücadele edenlere saygı göstermeden, hakkında ki davalardan kurtulmak için, kurtuluşu Ak Parti de görüp, kapağı Ak Partiye atan Yalaka ve Şımarıkların mı sözlerine itibar edilecek?

''Cumhurbaşkanı Olmayacak!'' yazımda ki görüşlerime ilave yapıyorum... Ülkemizde Başkanlık sisteminin olmadığı bugün için, Başbakanın, Cumhurbaşkanı olmasını isteyenler, başta Başbakan olmak üzere, AK Parti'ye de Ülkeye de tuzak kuruyorlar! Bunu Yalakalıklarından yapanda var, Sinsi oldukları için de... Evet, Demirel'in söylediği gibi, ''Çankaya hiçbir faninin elinin tersiyle itebileceği bir yer değildir!'' Başbakan bunu hak etmişmidir? Evet, etmiştir... Ama bu hakkı 2019 da kullanması gerekir...

Özal ve Sezer'in, öncesi ve sonrası malum... Hatırlatmak isterim... Şimdi ben, bu Yalaka ve Şımarıklar kızıyor diye, Başbakanın Güçlü ve Yeni Türkiye için, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşılması için bir dönem daha görevde kalmasını veya tüzük gereği dinlenmesi isteğimi dile getirmeyecek miyim?

Başbakan istişare adamıdır... Yetkili ekibine de danışır... Gönül insanı Kemal efendiye de... Netice de Cumhurbaşkanı olur veya olmaz... Ama Yalaka ve Şımarıklar kimseye mahalle baskısı kuramaz! Tek doğru bizim doğrumuz diyemez... Bu Yalaka ve Şımarıklar, yılların dava ve mücadele adamlarını karşı karşıya getirmeye çalışıyorlarsa, ben bunun arkasında iyi niyet aramam arkadaş! Tekrar ediyorum, Başbakan bu Yalaka ve Şımarıkları uyarsın!


Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir