ASİTANE (Şenol ŞEN)

Abese Suresi!

[email protected]
Kutsal kitabımızda beni en çok etkileyen ayetlerden birisidir Abese Suresi!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

ABESE SURESİ

Kutsal kitabımızda beni en çok etkileyen ayetlerden birisidir Abese Suresi! Mekke'de nazil olan bu surenin iniş sebebi ilginçtir. Mekke'nin ileri gelen zengin ve müşriklerini toplayan Peygamberimiz, hassas bir zamanda, onlara son bir umut İslam'ı anlatmaktadır. Tam bu esnada, Peygamberin sesini duyan, Abdullah Bin Mektum adında ki, gözleri görmeyen bir kişi Peygamberin yanına gelir ve kendisine de bir şeyler anlatmasını ister. Peygamber böyle hassas bir zamanda rahatsız edilmesi üzerine kızar ve yüzünü ekşitir!

Bu davranışı Allah tarafından hoş karşılanmayan Peygamber, Abese Suresi'nin ilk ayetlerinde sert bir şekilde uyarılır!

1. Kendisine o âmâ geldi diye Peygamber yüzünü ekşitti ve öteye döndü.
2. Ne bilirsin, belki de O arınacak.
3. Yahut öğüt alacak da bu öğüt kendisine fayda verecek
4. Kendini muhtaç hissetmeyene gelince;
5. Sen, ona yöneliyorsun.
6. (İstemiyorsa) onun arınmasından sana ne!
8, 9, 10. Allah'a karşı derin bir saygıyla korku içinde koşarak sana geleni ise bırakıp ona aldırmıyorsun.

Faiz ve sömürü sisteminin O günkü kan emici aktörlerinin, menfaat ve çıkar ilişkileri sebebiyle, faizin her türlüsünü ayakları altına alan, sömürünün her türlüsüne karşı olan İslam'ın bir noktada buluşması dahi düşünülemez. Bizlere, İslam öncesi dönemde, kızların diri diri toprağa gömüldüğü anlatılır da, bunun sebebi neden anlatılmaz, neden engellenir, neden gizlenir sorulmaz, sorgulanmaz!

Verilen faizler yüzünden borç batağına batan insanların ellerinden alınan kızlarını, kölelik ve fahişelik yaptırarak borcun tahsiline gitmelerini içlerine sindiremeyen aileler, bu zilleti yaşamaktansa, kızlarını diri diri gömmeyi tercih etmişlerdir!

Sömürü ve Faiz Sistemin kan emicileri tabi ki, menfaat ve çıkarlarına karşı gelen İslam'a dün olduğu gibi, bugünde düşman olacaklardır. Dünya'nın en eski mesleklerinden birisi olan Fahişelik, kadın üzerinden kazanılan günümüzün de en kârlı mesleklerinden birisidir. Kadına izzet ve şeref kazandıran İslam, tabi ki onların gözünde düşman olacaktır. Alnının teri kurumadan, işçinin çalışanın hakkının verilemesini isteyen bir sistem, tabi ki sermaye sahipleri tarafından benimsenmeyecektir. Kendilerinden birisi olan Hz. İsa'yı, sırf tefecilik yapıp, insanları sömürü düzeninin çarklarında inletenlere karşı geldiği için, çarmıha gerenlerin, bugünkü torunlarının işine, tabi ki İslam gelmeyecektir.

İşin acı tarafı ise, 150 yıldır bu topraklarda, Anadolu insanına, aynı Roma'daki, Mekke döneminde ki gibi muamele yapanlara karşı, Abese Suresi'nde ki, İlahi ikazı görmezden gelip, yüzünü Müslümanlara ekşitip, Müşriklerle iş tutan, onlar için ihale takipçiliği yapıp, hediyeleşen kanaat önderlerinin tutumudur.

Bu topraklar mümbittir. Ne ekersen yetişir. Vatansever de yetişir. Vatan Haini de! Tohuma bakmak lazım. Yoksa isminin önünde Savcı yazmış, Polis yazmış, Hoca yazmış, Hâkim yazmış, İş adamı yazmış, Siyasetçi yazmış önemli değil! Kime ve nereye hizmet ettiğine bakmanız, Vatana yapılan Hainliği görmeniz için yeterlidir!


Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir