ASİTANE (Şenol ŞEN)

Gülen Adam

[email protected]
Gündem malum... Kasetler... Şantajlar... Montajlar... Tartışmalar... Kısaca seçim sathı mahalline girilmesinin heyecanı bile yok.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

GÜLEN ADAM

Gündem malum... Kasetler... Şantajlar... Montajlar... Tartışmalar... Kısaca seçim sathı mahalline girilmesinin heyecanı bile yok. Heyecan, sadece siyasi partilerin adaylarında ve teşkilat mensuplarında var. Bu hengâme de bizim yazımız ne kadar ilgi görür bilemem. Ama biz ilkemiz ve inandıklarımız adına, Üsküdar'a hizmet eden ve görevini bırakan Belediye başkanlarımız için yaptığımızı yine yapacağız.

Gezi olaylarında gündeme gelmişti... ''Duran Adam''. O sanatçımız ayakta saatlerce ve sessiz bir şekilde durduğu için bu ismi almıştı. Rahmetli Erbakan'a ''Savunan Adam'' dendi. İnandığı davayı son nefesine kadar savunduğu için. Bir de Başbakan Erdoğan var. Ölmesi için gece gündüz beddua edilen. Ne yapsak Ölmüyor bu Uzun denilen! Ak partililer de savunma adına kendisine ''Uzun Adam'' diyorlar.

Ben de buradan yola çıkarak, 10 yıllık görev süresinin ilk beşinde Başkan yardımcılığı, son beşinde ise Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Kara Bey'e veda yazımı yazarken, nasıl bir başlık atmalıyım diye düşünürken, aklımda sadece herkese gülen yüzü kaldığı için ve zamanın ruhuna uygun olduğundan dolayı bende ''Gülen Adam'' demeyi tercih ettim.

Herkese nasip olmaz fethi gören ilçeye Şehr-i emin olmak. Kendinden öncekiler gibi ''Gülen Adam'' da doğrularıyla, yanlışlarıyla bu ilçeye hizmet etti. Kimileri memnun kaldı... Kimileri memnun olmadı. Yaptıkları kimilerinin işine geldi... Kimilerinin gelmedi... Zaten bu tarz görevlerde, yüzde yüz destek, yüzde yüz memnuniyet olmaz! Eşyanın tabiatına ters.

''Gülen Adam'' ı görev süreci boyunca eleştirenler çıkabilir, ama kimse, ''bize çatık kaşlı devlet muamelesi'' yaptı diyemez! Veya makamına ziyarete gidenlere, ''5 dakikan var anlat!'' gibi bir nezaketsizlikte bulunduğunu söyleyemez. Ben katıldığım etkinliklerde, gerek yakın gerek uzak takiplerimde kendisini hep insanlara gülerken gördüm. Kibir, gurur, makamın insana verdiği benlik gibi kötü hasletlerine şahit olmadım.

Her zaman söylerim. Bu ülkeye kim bir çivi çakmışsa Allah razı olsun. Kim bir çivi sökmüşse Allah bildiği gibi yapsın. ''Gülen Adam'' da Üsküdar'a çivi çakanlardan olmuştur. Nefis bu ya, yazımızı okuyup ta içinden şöyle geçiren olabilir. ''Ulan ne cila çektin be Şenol Şen, kim bilir ne işlerini gördü de şimdi de vefa adına bize ayar çekiyorsun!''

Oysaki ''Gülen Adam'' ın kendiside, teşkilatı da biliyor. Seçileceği zaman benden destek istediklerinde, hem de yüzlerine, kendilerine oy vermeyeceğimi söylemiş birisiyim. Belediye ile ve kendisiyle hiçbir işim olmamıştır. Benimkisi la teşbih Ziya Paşa nın şiirine benziyor.

''Yaşarken tuz katmazlar aşına, methiyeler düzerler mezar taşına'' bunu da ayrıca belirtmek istedim.

Hülasa eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri. Üsküdar'dan bir ''Gülen Adam'' geçti. Eserleriyle, Hizmetleriyle yâd edilecek. Klasiktir. Kral öldü yaşasın Yeni Kral diyerek birçok insan daha şimdiden unutabilir. Ama biz kendisini unutmayacağız. Hafızalarımız da iyi bir insan, iyi bir Başkan, daima ''Gülen Adam'' olarak kalacaktır. Hizmetleri için kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki yaşamında başarılar diliyorum. Güle güle git ''Gülen Adam'' diyorum.


Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir