ASİTANE (Şenol ŞEN)

Anlamazdın, Anlamazdın..

[email protected]
Anlamazdın, Anlamazdın..
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Atalarımız, “Eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı!” demiş. Mevlâna ise, “ Dün dünde kaldı can cazım, yeni şeyler söylemek lâzım” demiş. Günümüz insanı yeni şeyler söyleyemediği için bit pazarına nur yağmasına sebep olup, atalarının sözlerini bile boşa çıkarma başarısını göstere bilmiştir. Ayla Dikmen’e ait, Issız Adam filminin de müziği olan şarkının sözleri şimdiler de herkesin dilinde.

 

“Anlamazdın, anlamazdın, Kadere de inanmazdın.
Hani sen acı veren kalpsizlerden olamazdın?
Dilerim ki mutlu ol sevgilim,
Ben olmasam bile hayat gülsün sana.
Günahım boynunda, ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda…”

 

Oysa ki, 70’li yıllarda Türk müziği her dalında zirve yapmış ve bu eser listelere bile girememişti!

 

29 Mart yerel seçimlerinden sonra ki ilk yazımızın başlığı “ Şimdi Hesap zamanı” olmuştu.

 
Siyaseti bir iddia işi olarak görmeyip, statüsünü muhafaza etmek isteyen, icraattan çok söz üretenlerin, Siyasetin, millete hizmet aracı olduğunu unutup, avanta lavanta kovalayanların, milletin menfaatlerini gözeterek aday belirlemede yardımcı olacakları yerde kendi menfaatlerini gözetenlerin hesap vermesini istemiştik.

 

İktidar kanadında ilk hesap, Bakanlar kurulunda yapılan değişiklikle görüldü. Bunun başta İstanbul olmak üzere İl ve ilçe düzeylerinde de devam etmesini bekliyoruz. Kartların yeniden karıldığı yeni Dünya düzeninde ülkeyi her alanda lâyık olduğu yere taşıyacak, bilgi ve birikime sahip insanlara ihtiyacımız var. Sırtını lidere dayayıp, onun başarısından nemalanma dönemleri artık bitmeli! İşte bir Nihat Ergün. Başarıyla yürüttüğü grup başkan vekilliğiyle birlikte yerinde ve zamanında yaptığı aklı selim açıklamalarıyla Bakanlığı hak eden isimlerden birisi oldu. Biz önceki yazımızda kendisinden bahsederken Başbakandan tüyo falan almadık. Bizim Üsküdar’dan gördüğümüzü  Başbakan  ortak aklı kullanarak tabi ki bizden daha iyi görecekti.

 

Muhalefet partimize de aynı tavsiyelerde bulunmuştuk. Partinin İstanbul’da ki başarısının altında yatan nedenlerin iyi analiz edilip, Kemal bey’in ve Gürsel bey’in oynadığı takım oyununun, partinin yeni taktikleri arasında yerini almasını istemiştik. Sayın Baykal’ın yeni kabinenin açıklanması arifesindeki ilk beyanatını dinleyince, ne hikmetse!aklıma, yazımın başlığı olan şarkı geldi. “Anlamazdın, anlamaaazdııııın… Kadere de inanmazdın.


Hani sen acı veren kalpsizlerden olamazdın? Dilerim ki mutlu ol sevgilim, Ben olmasam bile hayat gülsün sana…”

  

Hiç kimsenin Sosyal demokratlara, günümüzde 70 li yılların nostaljilerini yaşatmaya hakkının olmadığını düşünenlerdenim. Yeni besteleri beklediğimiz gibi, CHP’den de yeni açılımları bekliyoruz. Tabi bu açılımlar Türbe ziyaretlerinden çok,  işçinin emekçinin ve öğrencinin kısaca tüm toplumun taleplerine cevap verecek açılımlar olmasını istiyoruz.

 
Aksi taktirde toplum,  koro halinde Sayın Baykal’a şarkının son satırını da okuyacaktır.

 

“Günahım boynunda, ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda..”

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir