ASİTANE (Şenol ŞEN)

Çengelköy Lisesi

[email protected]
Bazı anlar vardır insanların kaderini değiştirir.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

ÇENGELKÖY LİSESİ

Bazı anlar vardır insanların kaderini değiştirir. Bazı İnsanlar vardır Ülkelerin kaderini değiştirir. Bazı kurumlar vardır bulundukları semtlerin, bölgelerin kaderini değiştirir. İşte Çengelköy Lisesi de bunlardan birisidir.

Üsküdar'ın 120 bin nüfusuyla en kalabalık semtlerinden birisi olan Çengelköy, eğitim ve öğretim konusunda 2 bin yılı başlarına kadar diğer semtlere oranla geri kalmıştır.İlkokul seviyesinde birkaç okula sahip olan Çengelköy'de, yıllarca insanlarımız çevre semtler ve ilçelerde ki liselere gitmek zorunda kalmıştır.

Çengelköy Lisesinin açılmasıyla birlikte gözle görülür değişiklikler her alanda semtte yaşanmaya başlamıştır.

Biricisi, eğitim alanında göç veren semt şimdilerde çevre ilçelerden gelen çocuklarımızla bu durumu tersine çevirmiştir.

İkincisi, Bölge eğitim vadisine dönmüş, cazibe merkezi olmuştur. Gece lisesi, Denizcilik lisesi, Özel Okul ve Dersaneler peşi sıra açılmaya başlamıştır.

Üçüncüsü, Bölgeye ekonomik canlılık gelmiştir. Çengelköy Lisesi 3 bine yakın öğrencisi ve 100 ün üzerinde eğitmenleriyle Üsküdar'ın en büyük kurumlarından birisi olmuştur. Çok kısa zamanda eğitimde kalite standartını yakalayan okulumuz, eğitim başta olmak üzere sportif alanlarda da başarıyı yakalamıştır. Örneğin, geçtiğimiz sene bölgede ki bir okulun tadilatı dolayısıyla, öğrencilerini misafir edip, 50-60 kişilik sınıflara sıkışan Çengelköy Lisesi öğrencileri, bu zor koşullara rağmen, Üniversite sınavlarında % 70'e varan bir başarıyı yakalamıştır! Listeye şöyle bir göz gezdirdim. Boğaziçi, Hacettepe, Yıldız, İstanbul, Marmara, İTÜ, ODTÜ vd. gibi üniversitelere gitmeye hak kazanmış yüzlerce çocuğumuz var. Bu sene normale dönen lisemizde çocuklarımız 20-25 kişilik sınıflarda öğretim görmektedir. Buda şu demektir. Bu sene başarı oranının artması.

Aynı başarının artarak devam etmesi içinde okulun ekonomik işlerinden sorumlu olan Okul Aile Birliğinine de çok iş düşmektedir. Bu yüzden Çengelköy Lisesinde öğrencisi bulunan velilerinde 14 Ekim Pazar Günü yapılacak olan, Okul Aile Birliği Seçimine Muhakkak katılmaları ve Taşın altına ellerini sokmaları gerekmektedir! Güvenilir ve Hesap verebilir insanları iş başına getirip, bu güzel kurumu daha ileriye taşınmasına katkı vermelidir.


Şenol Şen

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir