ASİTANE (Şenol ŞEN)

İstanbul'dan M. Emin Birpınar geçti

[email protected]
Boğaziçi Çengelköy gazetesinde yazarlık yaptığımız yıllarda, ''Ayın Konuğu'' köşesi için yaptığımız röportaj sırasında tanışmıştım kendisiyle.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İSTANBUL'DAN M.EMİN BİRPINAR GEÇTİ

Boğaziçi Çengelköy gazetesinde yazarlık yaptığımız yıllarda, ''Ayın Konuğu'' köşesi için yaptığımız röportaj sırasında tanışmıştım kendisiyle. Karşımızda alışık olmadığımız tarzda bir bürokrat vardı. Çok genç yaşına rağmen, çok kısa zamana sığdırılmış, dolu dolu eğitim kariyeriyle, pırıl pırıl bir Anadolu insanının başarı öyküsünü dinliyorduk röportaj esnasında. Bu genç insan, İstanbul İl Çevre Müdürü Mehmet Emin Birpınar'dı.

Semtimizde ikâmet eden bu genç bürokratı tanıştığım 10 yıl boyunca gözlemleme fırsatım oldu. Kah kahvaltısını yaparken pastanede, kah nargilesini tüttürürken Çınar altında, kah gençlerle kaldırımda ayak üstü sohbet ederken, kah lokalde oyun oynayanları izlerken,  kah köylünün cenazesine iştirak ederken gördüm kendisini. Dokunulabilinir... Ulaşılabilinir... Derdinizle dertlenen... Sevincinizle sevinendi. O, kısaca içimizden birisiydi.

Ama bu insani vasıfları bir tarafa, gözü kara bir görev adamıydı. İnsana ve Çevreye zarar veren aç gözlü, haris insanlara karşıda bir o kadar şeditti.

O kadar gözü karaydı ki, Ülkenin en büyük projesi olan ''Marmaray Tüp Geçidi'' çalışmasını, üreme mevsiminde göç eden balıkları ürkütüyor gerekçesiyle durdurmuştu!

O kadar gözü karaydı ki, Ortaköy ve Kuruçeşme de ki azgın eğlence mekânlarını işleten mafyatik adamların tehditlerine rağmen, bizlerin yani Üsküdar'ın sahil şeridinde oturanların, 10 yıldır sıcak yaz gecelerinde huzurla uyumalarını sağladı!

O kadar gözü karaydı ki, Zehirli Varilleri gömenlerin, Bacasından Çevreye zarar veren Meşhur köftecinin, Denize sintinesini boşaltan gemilerin, Fabrikasında ki atıkları derelere boşaltan patronların kısaca, İstanbul'a, İnsana ve Çevreye zarar verenlerin korkulu rüyası olmuştu!

Çevre ve Orman Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu ile uyumlu bir ikili olmuşlardı. Ne zaman Bakanlıklar da yapılan değişiklikler sonucunda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a bağlandı ve ''Kentsel Dönüşüm'' konusu gündeme oturdu, etrafımda ki dostlarıma şöyle dediğimi hatırlıyorum. ''Mehmet Emin Bey'i bu koltukta fazla oturtmazlar!''

Duydum ki, Mehmet Emin bey üçlü kararnameye rağmen görevinden alınmış! Vekâleten birisi atanmış! 10 yıl önce sessizce geldiği görevinden, sessizce alınan bu değerli insanın tamda ''Kentsel Dönüşüm'' projesinin başladığı günlerde yapılan görev değişikliğinin, nedenini ve sebebini bütün İstanbullular gibi bende öğrenmek isterim!

Mehmet Emin Bey şunu bilmeli, İstanbul'un rantiyecisi, Çevre Düşmanı, Orman Düşmanı, Hayvan Düşmanı bu değişikliğe bir o kadar sevinmişse, Ağacı, Kuşu, Balığı ve Çevre Dostu İnsanları da bir o kadar üzülmüştür! Hani derler ya, ''İyilik yap at denize, balık bilmezse Halik bilir!'' Sizin bu Şehre yaptıklarınızı, Halik te, Balıkta, Bizlerde biliyoruz... Daha iyi ellerde, daha iyi yerle de, yeni görevlerde bu Şehre ve Ülkeye Hizmetlerinizi dört gözle bekliyoruz... Yolunuz ve Bahtınız açık olsun...


Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir