Av. Cihan TUFAN

Ehec Mikrobu

[email protected]
Biz çok severiz mikrobu, bayılırız virüse, bakteriye mikroba !
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Asla yaşayamayız virüssüz, bakterisiz, mikropsuz. Ya kuş gribi virüsümüz olacak, ya domuz gribi, ya Kırım Kongo kanamalı ateşleyici virüsümüz olacak ya EHEC. Olmaz virüssüz bakterisiz mikropsuz asla olmaz.

Merhum Barış Manço'nun bir şarkısını hatırlıyorum, şarkısında söyle sesleniyordu merhum Manço ''Kendimi HIYAR gibi hissediyorum. Doğrasalar beni Marmara, Hatta Ege, Akdeniz hatta hatta Hint Okyanusu, Büyük Okyanus bile CACIK olurdu''.

Ahh Barış Manço ah, biz de HIYAR o kadar çok, o kaddar çok ki, doğra doğra bitmez.

Sağlık Bakanımız Recep Akdağ vatandaşları dışarıda salata yememeleri konusunda uyarmış, doğru ya dışarıda hıyar yememek lazım, dışarıdaki hıyarlar çarşıda, pazarda, manavda
markette bulunuyor ve bunların çoğu da Ali Talip Özdemir ve Koray Aydın'ın da sahibi olduğu
uzay üssü süper seralar ile diğer irili ufaklı seralarda yetişiyor ki, bunlarla dışarıda salata
hazırlayanlar bunları sirkeye de yatırmaz. Bunlar asla yenmemeli, evdeki hıyarlar ne de olsa
ev kızı pardon ev hıyarı ve ev salatası iyice sirkeye yatırılmıştır. Ama bakarsınız önümüzdeki günlerde belli mi olur Koray Aydın Sağlık Bakanı oluvermiş ve bu salatalıklardaki sorunu daha serasından itibaren halledivermiş.

Dünyada da bizde de bir virüs, bakteri, mikrop hastalığıdır gidiyor. Haa bu haberleri yayanların bu haberler üzerinden kazandığı milyonlarca dolarlar bir tarafa bizim Sağlık Bakanlığımız da bu işlerin başlangıcında bir kere olsun çıkıp da yok böyle bir şey, bu uydurma haberlerle ortalık bulandırılıp, bulanık suda sazanakis avlamaya çalışıyorlar demiyor nedense...?!

Hani Kuş gribinden 250 milyon insan ölecekti, bütün canlı tavuklar, horozlar, kazlar, ördekler diri diri yakılmışlardı.

Kuş gribi çok tehlikeliydi ve bütün insanlığı tehdit ediyordu. Ne oldu? Hele Kırım Kongo Kanamalı ateşleyicisi, aman haa sakın dağa bayıra kıra bozkıra çıkmayın sakın ola tarlaya bağa bahçeye ekin dikmeye, ekin biçmeye gitmeyin, kanamalı kanamalı ateşlenip de ölürsünüz bu KENELER çok tehlikeli. Ah bu otlardaki keneler var ya 150 senedir bize yapışıp da kanımızı eme eme iyice şişen görünmeyen kenelerin yanında evliya evliya...

Hele hele domuz gribi yok muydu ya bu asla çok tehlikeli müthiş ölümcül ve domuz gribi de bir gripti, aman aşı canım aşı haydi herkes mecburen aşıya, aşı olmayan hastane personeli doğru şaşıya.

Acaba Recep Akdağ, bütün sağlık sistemini sarmış olan ve korkunç tehlikeli virüs, bakteri ve mikrop olan ihaleye fesat karıştırma, ihalelerde yolsuzluk, satın alma yolsuzlukları, sağlık raporları, ilaç yazdırma, sahte reçete vs. bütün yolsuzlukları ortadan kaldıracak bir aşı geliştirebilirler mi?

EHEC mikrobu ile ne mi olabilir ! ?
Altın, döviz vs. kazandırıyor hele petrol akaryakıt ülkemizde süpper bir kazanç ve getiri aracı ele geçirenler için. Şimdi bizde hıyar çok, ee Rusya Avrupa'dan almıyor, bizdeki bütün hıyarları istiyor deniyor, demek ki iç pazarda kimler hıyarı çok yetiştiriyorsa iç pazar da dahi Hıyar bu sezon altından, dövizden bile fazla kazandıracak bir ürün fiyatıyla tükettirilecek...

Anlaşılıyor ki bizdeki her virüs, bakteri mikrop haberi tatlı kar ve kazan-kazan spekülasyonu...
Ki hep bu haberlerle birileri kazanmaya devam ediyor.

Ne diyordu Merhum Manço...
''Kendimi Hıyar Gibi Hissediyorum''


Av. Cihan Tufan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir