Av. Cihan TUFAN

Cumhuru dışlayan...

[email protected]
Cumhur, kimdir cumhur...?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CUMHURU
DIŞLAYAN...

Cumhur, kimdir cumhur...?

Bu ülkenin sessiz çoğunlukları, şimdi Zehirlenerek öldüğü araştırılan Merhum Turgut Özal'ın telaffuz ettiği ''Orta Direk'', ki o orta direk şimdi oldu orta direk Şaban. Özal'ın Zehirlenerek Öldürülmesiyle ilgili, Ülker'in kuruluşunda öncülük ettiği Türk Milli Kültür Vakfı'nın kurucu üyelerinden Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ne biliyordur acaba...?
Seçimlerden önce İskender Paşa, İsmailağa cemaati, Nakşiler neden acaba, Cübbeli Ahmet Hoca ve Mahmut Hoca isimleri üzerinden internet haberleriyle Ak Parti Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemediklerini, MHP ye destek vereceklerini açıklamışlardı ve Demirel'in Ülker ile bağlantısı ne olabilirdi?

Turgut Özal Türk Milli Kültür Vakfı kurucu üyelerinden ve Başkanlarındandı.

Ve Cumhur, bir zamanlar Bir Bilen'in tabiriyle ''Benim işçim, Benim Köylüm, Benim Memurum, Benim Çiftçim, Benim Emeklim, Benim Asgari Ücretlim, Benim İşssizler Ordum, Benim Kıt Kanaat Geçinenlerim'' değil miydi?

Bu ülkede yoksulluk sınırının altında yaşayanları, açlık sınırının altında yaşayanları ''Cumhuru Dışlayan'' diyenler cumhurdan saymıyor mu yoksa...?

Cumhuriyet dedikleri şey sadece Atatürk diye diye, Fener alayları düzenleyen ve yollar yürümekle aşınmaz diyenlerin hep dediğini yapıp habire yolları aşındırmak için yürüyenlerle, Cumhuriyet kayıkçı kavgasının diğer tarafı bir de sanki Cumhuriyet için Kavuklu-Pişekarın tarafı birilerini sanki hedef alıyormuş gibi ''Cumhuru Dışlayan'' açıklamalarını Cumhuriyete sahip çıkmakmış gibi sayanların oyunlarında gerçek cumhurun yeri ne...?!

Topunuz birden Cumhuru dışlamışsınız zaten, hepinizin de Cumhur ile hiç bir işiniz yok. Kimsenin Cumhur ile en ufak bir ilgisi bile yok. Sizin Cumhuriyet adına Cumhur dediğiniz bu topraklar üzerinde yaşayan ve zaten Cumhuriyet mumhuriyet umurunda olmayan, çok para kazanan, çok para harcayan, zengin, lüks içinde yaşayan, şımarık, bencil ve kendisinden başka hiç kimseyi umursamayan, lüks arabalara binen, dilediği gibi yaşayan mutlu azınlık mı?

Bunlar mı sadece cumhur ve zaten kimsenin bu mutlu azınlık cumhuru dışladığı falan da yok ki zaten dışlasanız da ne yazar, onların işleri tıkır tıkır yürüyor ve onlar dün Cumhuriyetçi, Atatürkçü olurlar, bugün Hacca gider, sarığı cübbeyi takar en bi kral İslamcı Cumhuriyetçi de olurlar. Cumhur dışlanmış mı, siz cumhuru sadece Cumhuriyet kutlamalarında mı hatırlıyorsunuz, Cumhur dediğiniz, İstanbul'da havai fişek patlatanlar mı, patlatanları seyrederek meşrulaştıranlar mı...?

Cumhuriyet Bayramı bu ülkenin Cumhuruna ne getiriyor....? Yoksa kutlamalar adı altında yapılan organizasyonlarla, Sevinç Prodüksiyon ve bir çok prodüksiyon organizasyoncularının kasalarının doldurup onlara mı bayram ettiriliyor...?

Cumhuru dışlayan, cumhuriyetin varsa eğer nimetlerinden yaşamaya mahrum bırakılan sessiz çoğunlukları yok sayanlardır.

Cumhuru dışlayanlar, Fındıkçının, Çaycının Tütüncünün, Ziraatçinin, Çiftçinin köylünün ürünlerini ellerinden bedava alıp onlara sattıkları akaryakıtından, diğer bütün girdi malzemelerini yüksek fiyatlarla satıp onları perişanlığa, yoksulluğa, ırgatlığa ve sömürülmeye layık görenlerdir.

Ne yapsın Ziraatçi, Çiftçi, Üretici, Köylü Cumhuriyet kutlamalarınızı, havai fişek gösterilerinizi...

Siz aranızda çekiştirin durun kendi cumhuriyetinizi. Cumhuru dışlayan, açlık sınırının altında maaşa mahkum edilip, hastanelere gittiği zaman muayene ücreti, reçete ve ilaç ücreti vermeye dayanamadığı için artık doktora tedavi olmaya, ilaç almaya gidemeyen emeklileri perişan edip bir de sırtlarından muayene parası, reçete parası, ilaç parası alıp ondan sonrada sağlık hizmetlerini geliştirdik diye hastaneleri CEO' lara ve idarecilere bağladık diye hastanelerde dönen ihale, satın-alma ve birçok yolsuzlukları görmezden gelip, insanlarımızla ''Hayırlı hizmetler yapıyoruz'' diye dalga geçenlerdir.

Dumansız hava diye diye propaganda yapanlar yasak olmasına rağmen alkollü içki ve bira reklamlarını bilboardlarına dolduran AVM'leri görmezden gelenlerdir Cumhuru dışlayan.

Alkollü içki ve bira reklamları serbest mi bırakıldı ?

Cumhuru dışlayanlar, milyonlara varan üniversite mezunu işsizleri görmezden gelenlerdir,  asgari ücretle geçinmeye çalışanları göremeyenlerdir, Cumhuriyeti peynir gemisine çevirip, lafla peynir gemisini yürüttüklerini sananlardır Cumhuru dışlayanlar...

Cumhuriyet birileri için artık olsa olsa kendilerini meşrulaştırmak için danışıklı dövüşlerini her gün bıkmadan tekrarlayıp oynanan oyunu sürdürenlerin bir oyuncağı olmuştur.

Koç ve Ülker, Köprüleri ve Otoyolları ortak alıyorlarmış: Yaşasın Cumhuriyet.

Emekliler 2058'de intibak yasasının tamamlanmasıyla 3'ün birini alacaklarını sanıyorlarmış: Yaşasın Cumhuriyet.

2013 bütçesi bilmem kaç milyar açıkla bağlanacakmış: götürmeye devam, Yaşasın Cumhuriyet.

Birileriniz Atam diye diye meydanlarda yürüye yürüye, fener alaylarıyla kutlamaya devam edin, birileriniz de Boğaz köprüsünde ışıklı gösteri ve tonlarca havai fişek patlatıp belediye kasasında biriken trilyonları Eşbaşkan şirketlerle paylaşarak kutlamaya devam edin.

Yaşasın bütçe açıklarını, ihaleleri, yolsuzlukları, paraciklari paylaşanların Cumhuriyeti...

Bizim Cumhuriyetimiz KOÇ gibi, Bizim Cumhuriyetimiz HERKÜL gibi...

Kutlamaya devam.


Av. Cihan Tufan

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir