Av. Cihan TUFAN

Şentop Anayasa

[email protected]
Türkiye'de yeni bir Anayasa yapılması zarurettir ve mecburiyettir kimse bundan kaçamaz...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

ŞENTOP
ANAYASA

Türkiye'de yeni bir Anayasa yapılması zarurettir ve mecburiyettir kimse bundan kaçamaz ''Anayasa konusuyla ilgili ümit var olunmasını temenni ederim'' demiş Son AKP kongresinde, Sibel Mantin Eraslan'ın da büyük dualarıyla AKP yönetimine gelen ve Genel Başkan Yardımcısı olan Av. Mustafa Şentop.

Ümit Özdağ da ''Hükümet PKK'ya teslim oldu, Türkiye Parçalanma yolunda'' demiş.

Mustafa Şentop'un söylediklerini bizler 12 Eylül Anayasası kabul edildikten sonra Merhum Özal'ın ve Anavatan'ın iktidara gelmesinden bu yana iktidarından muhalefetine herkesten sıkça duymuştuk. Yani Mustafa Şentop yeni bir şey söylemiyor ki; zaten gizliden gizliye Yeni Anayasa çalışmaları tam gaz devam ediyor ve Anayasa adı altında kimlerin ne yaptığı da oldu bittiye getiriliyor. Sadece yeni anayasa yazım çalışmaları devam ediyor deniliyor.

2007'den beri amma da yazılamayan bir anayasaymış, oysa Mustafa Şentop yeni anayasanın tamamını bir haftada yazar, bitirir de...

Herşey planlandığı gibi yürüyordur ve sırasına göre kotarılıyordur. Yeni Anayasa ne zaman tamamlanacak, yeni anayasa sonrası Başkanlık ve parlamento seçimleri bir arada ne zaman yapılacak?

Ortadoğu'nun Yeniden Osmanlılaştırılması ve Büyük Ortadoğu Projesi Yeni Anayasa ile nasıl tamamlanacak bunların hepsi tek tek belirlenmiştir.

Ümit Özdağ'ın ''Hükümet PKK'ya teslim oldu (PKK dediğin ABD, İngiltere, Almanya ve Küresel Sermaye Patronları Para ve Güç Partisinin organizasyonları ki bunlar değil Hükümeti, kurulduğundan beri kendi kurdurdukları Cumhuriyeti teslim almışlar) Türkiye parçalanma yolunda'' derken herhalde Yeni Anayasa'nın ne olduğunu biliyor. Demek ki Mustafa Şentop'un zarurettir, mecburiyettir kimse bundan kaçamaz dediği yeni Anayasa Türkiye'yi parçalayacak...

Şimdi Mustafa Şentop Kamuoyu önüne çıkarak her şeyi açıklamalı, madem kimse bundan kaçamaz açıklamalısın Mustafa Şentop! Madem zaruret, mecburiyet açıklamalısın Mustafa Şentop!

Bu işin de başına getirilmiş birisi olarak bizleri ve kamuoyunu aydınlatmalısınız. Hazırladığınız bu Yeni Anayasa'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Birleşik Devletleri mi olacak, hazırladığınız bu yeni Anayasa ile Türkiye Eyaletlere, Federasyonlara mı ayrıştırılacak, bunlar olacak mı olmayacak mı bunları derhal kamuoyuna açıklayıp paylaşmak zorundasınız!

Ergun Özbudun'dan, Burhan Kuzu'ya yeni anayasa çalışmalarına önderlik eden bir çok isimden sonra şimdi siz bu konuları takip ediyorsunuz. Yeni Anayasa'da Vicdani Retçilik adı altında TSK'nın kendisi, Mehmetçiğin, Anadolu insanının kendi evlatlarının gönüllü Vatan Görevi yapmalarına son verilip; TSK, Saddam'ın ordusu, Kaddafi'nin ordusu, Mübarek'in ordusu, Esad'ın ordusuna mı çevrilecek: Sözleşmeli Profesyonel, Paralı asker yalanlarıyla...

Mustafa Şentop kamuoyuna açıklamalısın: Yeni Anayasa yapıldı derken bu milletin tek ortak kurumu ve tek birlik nişanı ve bu memleketin insanlarının evlatlarının tek buluştuğu yer Mehmetçik ortadan kaldırılarak Vicdani Retçilik bu anayasayla getirilecek mi? Net bir şekilde bu konuyu kamuoyuna açıklamanı ve aydınlatmanı bekliyoruz.

Yeni Anayasa ile Başkanlık sistemine geçilecek mi, yeni anayasa ile Eyalet sistemine geçilecek mi, yeni anayasa ile federasyonlar kurulacak mı, kimsenin kaçamayacağı yeni anayasanın zaruretleri ve mecburiyetleri neler olacak, Yeni Anayasa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde mi yapılıp tamamlanacak yoksa Numan Kurtulmuş'un Başbakanlığı ve sizin Başbakan Yardımcılığı döneminizde mi tamamlanacak?
Yeni Anayasa ile Cumhuriyet Bayramı şöleni gerekçesiyle İstanbul'da atılan tonlarca havai fişeklerin paraları kimlerden alınıp kimlere ödenecek ve asıl şöleni Cumhuriyet kutlamalarıyla kimler ceplerine milyon dolarları indirerek yapmış olacak? Havai fişek gösterisine ödenen paralarla kaç kişi sevindirilebilirdi acaba Cumhuriyet coşkusuyla, Yeni Anayasa bunu kimler adına teminat altına alacak?

Kimse bundan kaçamaz, yapılması zarurettir ve mecburiyettir dediği yeni anayasa çalışmalarını Mustafa Şentop bütün yönüyle kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Mustafa Şentop, Hocaların Hocası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın ''sonuna kadar direnin'' talimatları ve Hastürkler ışığında, Exeter Üniversitesi'nden de görüş alarak, her bir maddesini tek tek şimdiden kamuoyuna açıklayarak bizlerle paylaşmalıdır ki; Yeni Anayasa çalışmaları tamamlanıp, kabul edilme aşamasına geldiğinde, oldu bittiye gelmeden hazırlanan yeni anayasa neymiş, ne değilmiş, en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra, kabul edilip edilmeme süreci yaşanmalıdır.

Zaten bittikten sonra bunu tartışacak ne Muhalefet ne de İktidar olmayacaktır ve kamuoyu da bir şeyden haberdar olmadan önüne konulanı yiyecektir.

Evet Mustafa Şentop yapmış olduğunuz çalışmalarda, hazırladığınızı söylediğiniz Yeni Anayasanın içeriği, yapılacak değişiklikler, yeni getirilecek maddeleri en ince ayrıntısına kadar bu millete, bunları anlatmanız zarurettir ,mecburiyettir ve siz bundan kaçmamalısınız.

Ümit Özdağ, Türkiye Parçalanma yolunda demiş...


Av. Cihan Tufan

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir