Av. Cihan TUFAN

İktidar Savaşları

[email protected]
Bu bir yönlendirme de olabilir, yanıltma da olabilir, gerçek de olabilir, bir yandan birileri Recep Tayyip Erdoğan...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İKTİDAR SAVAŞLARI;

Bu bir yönlendirme de olabilir, yanıltma da olabilir, gerçek de olabilir, bir yandan birileri Recep Tayyip Erdoğan ile devam etmekten vazgeçtik görüntüsüyle sanki yalnız Abdullah Gül ile devam etmek istiyor görüntüsü verirken öte yandan aslında Recep Tayyip Erdoğan ile daha uzun süre devam edecek bir birlikteliğin altyapısını oluşturuyorlar da olabilir.

Her ne kadar Recep Tayyip Erdoğan'ı çizdik görüntülerini vermeye çalışıyorlarsa da aslında İspark olayına Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahale edemeyişi bunun sadece bir görüntü olduğunu ve daha uzun süre hem Recep Tayyip Erdoğan hem de Abdullah Gül'den vazgeçmeyeceklerini görebiliyoruz.

Ancak yine de çok uzun süre Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan başbaşa bir araya gelerek görüşme yapmamaktalar ve gezi oyunları dahil oynanan oyunlarla ilgili ortak bir strateji belirleyerek kamuoyuna birlik beraberlik içerisinde ortak bir deklarasyonda bulunmamaktalar.

Her ne kadar son olarak herkesi kabul ettiği görüşmeler içerisinde Recep Tayyip Erdoğan ile de bir görüşme yapmış olmasına rağmen Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında geleceğe yönelik bir iktidar savaşı varmış görüntüsü verilmeye devam ediliyor, bu arada da arka planda neler oluyor pek anlaşılır gibi değil...

Hayri Kozakçıoğlu'nun intihar olayı ve derken Murat Mehmet Özal'ın Sapanca'da havuzda boğularak ölmesi ve Melih Gökçek'in saçma sapan açıklamaları...

Murat M. Özal'a Allah'tan Rahmet ve ailesine de Başsağlığı dilerim. Ayrıca Murat Yalçıntaş, Murat Ülker, Murat Aksu, Murat Özyeğin ve tüm sevenlerine de baş sağlığı dilerim. Murat Özyeğin'in Sevinç İnönü için gösterdiği çabaları da takdir etmek gerekir.

Melih Gökçek böyle bir iddiadan sonra çok daha açık konuşması gerekir, ne biliyorsa ya da tahmin düzeyinde de olsa neleri düşünüyorsa açık açık kamuoyu ile paylaşmalıdır. Kendisine yapılabilecek bir suikastten korkuyor da kimse evden çıkmasın misali bir açıklama yapıyorsa yine de daha açık olması lazım.

İleri sürdüğü şeyler öyle basit konular değil. Üst düzey iş adamları ve Üst düzey siyasetçiler suikastle öldürülebilirler diyor ve tam da Murat Özal'ın Sapanca'da havuzda boğularak öldüğü sıralarda...

Şimdi Melih Gökçek'in bu açıklamalarını izleyince insan ister istemez acaba iş dünyası derken Gökçek Murat Ülker'e de bir suikast yapılacağını da mı işaret ediyor, acaba üst düzey siyasetçi derken hangi siyasi ismi işaret ediyor, bu tür açıklamalar kafa karıştırıcı açıklamalardır ki, öyle Gezi Parkı oyunları açıklamalarına benzemez.

Kayseri meydanlarında hala gezi bağlarında oyunlar devam ediyor... Halbuki Kayseri'de Gesi Bağlarında Dolanıyorum türküsü meşhurdur.

İstanbul Barosu Başkanına sesleniyorum İstanbul Barosu olarak İspark'ın İstanbul'daki hukuksuz, yasadışı ve Devlet tanımaz Ergenekon İşgallerine ne gibi bir müdahalede bulunup bu işgallerin sona ermesi için ne gibi bir hukuk mücadelesi başlatacaksınız.

Kürt Açılımı derken şimdi de Alevi açılımı, hep açılan açılana Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapılanmasında zaten Kürt ve Alevi hakimiyeti çok açıktır ki; bunu herkes bilir ve basılan dağıtan paradan ve kontrol edilen ranttan en fazla payı açılımlarla gizlenen Kürtler ve Aleviler alır ve hala almaktalar.

Önümüzdeki süreçte iktidar savaşları mı önemli olacaktır yoksa zaten hep iktidar da olan Para Ve Güç Partisi Sermaye ve Finans patronlarının, paranın güvenli dolaşımı için kimlerle birlikte çalışacağı mı ?

Ama yürütülen bu demokrasi oyunu ve toplumun mobilizasyonun da en güzel şekilde yürütülen sömürü düzenini biraz daha yürütüp köleler üzerindeki baskıyı biraz daha artırabilmek için mevcut çalışılanlar dışında yeni isimler aramanın bir anlamı ve faydası da yoktur.

Seçim, sandık, demokrasi, özgürlük, açılım görüntüleriyle ve eldeki mevcut kadrolarla daha uzun süre toplum gezi parklarında dolaştırılarak kontrol edilebilir ki bu arada zamlar, enflasyon yalanları, ekonomik kriz oyunlarıyla toplumun önemeli bir kesimi ekonomik cenderede sıkıştırılırken, tuzu kuru kaymakçı takımı da sınırsız- sorumsuz harcama zevkleri içinde bütün Türkiye'yi temsil ederek; İsa Mesih-Mehdi projesinde İslamcı Maskeli cemaat tarikat oyunlarının önlerini açmaya devam ederler.

İran Türkiye'de ki Alevileri Şiileştiremez ama Türkiye'de Sünniler farkına varmadan Şiileştiler bile.

Türkiye Sünni İslam yapısı çoktan Vahhabi ve Şii eksenine girdi bile...

Şiilerdeki Ayetullahların yerini bizde kanaat önderleri, Hocaefendiler, Babalar, Şeyhler, Şiilikteki Ayetullahlar'dan da etkili şekilde yürütmekteler.

Yarın bir gün üst düzey işadamları veya siyasetçilere suikastler olursa bunu artık Melih Gökçek'e sormak lazım; nereden biliyordun diye...?


Av. Cihan Tufan

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir