Av. Cihan TUFAN

Red-di Yılmaz!

[email protected]
Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ''Türkiye'de zorunlu(gönüllü) askerlik var olacak'' diyerek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ''Türkiye'de zorunlu(gönüllü) askerlik var olacak'' diyerek, ''İstemeyen Askere gitmeyebilir'' diyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın açıklamalarına cevap vermiş.

Özdağ demiş ki; ''Dünya artık özgürlükler dünyasıdır'' Di mi ya, Dünya artık o kadder çok özgür ki, devletler özgür, milletler özgür, insanlar özgür, artık dünya da bütün insanlık özgürce sömürülüp, özgürce güdülebiliyor, toplumun mobilizasyonu, manüplasyonu ve dezenformasyonu ve bir de haberin merkezi.... Yalanlar, yalanlar, yalanlar ve yalanlarda en bi mükemmel özgür dünya.

Sahi Selçuk Özdağ açlık sınırının altındaki emekliler de en bi kral özgürdürler dimi?.. Bak emeklilere bakan, bakan Çelik ne demiş; intibak, ayarlama, düzenleme 10 lira ile 200 lira arasındaki artışlar 12.056 yılında tamamlanmak üzere emekliler biraz daha emeklesin şunun şurasında ne kaldı ki hallediyoruz bu işi.

Acaba sözleşmeli paralı askerlik yasasında gösterdikleri hızı ve hüneri emeklilerin maaşlarını en az 1.500 Lira yapabilmek için gösteremiyorlar mıydı?

2013'te çıkacak 2015'te uygulamaya geçecek denileceğine yılbaşından itibaren, bütün emeklilerin maaş tabanını 1.500 TL yapıyoruz niye diyemiyorlar?

Para mı yok, sözleşmeli paralı askerlere var ya. Para mı yok hani biz dünyanın en hızlı büyüyen gelişmiş ekonomisiydik, hani biz süperdik, hani biz de kişi başına düşen milli gelir şuradan şuralara kadar çıkmıştı, hani bizde satılan jip, otomobil tutarı şu kadardı, hani artık biz çok zenginleşmiştik.

Bütün ilerlemeler, artışlar, gelişmişlikler, zenginlikler, hava atmalar emekli maaşlarını 1.500 Lira yapmaya gelince niye bitiyor. Yahu emeklilerinize en az 1.500 Lira bile maaş veremiyorsanız daha niye şöyle büyüdük, şöyle geliştik ekonomimiz süper gidiyor, kişi başına düşen milli gelirimiz şu kadar arttı demeye.

Satılan akaryakıtın %75'i kaçak, yapılan ithalatın ve iç piyasa da paraya çevrilen eşyaların %75'i kaçak, sigaralar kaçak, elektrik faturalarında kaçakların farkı uçak, maliyetler belli değil, fiyatlandırmalar salkım saçak amma emekliye gelince para yok...

Ve Selçuk Özdağ ''dünya artık özgürlükler dünyasıdır'' diyormuş...

Yaşasın Özdağ'ın emeklilerinin özgürlüğü.

Evvet, madem böylesine sınırsız özgürlükler özgürleştirmiş, yolunma ve soyulma özgürlüğüne sahip insanları, o zaman gelin bu işi incitmeden halledelim.

Tamam Askerliğe ''Gönüllü'' diyenlerin askerliklerini yapmalarına devam edelim, askerliğe zorunlu diyenlere de özgürlük verelim ve yapacağımız çok basit bir düzenleme ile kendilerince zorunlu askerlik yapmak istemeyenlerin de gönlünü hoş edelim.

Çok basit bir uygulama ile hallediverelim bu işi. Her kim ki; herhangi sebeple bu ülkede askerlik yapmak istemiyorsa sadece bir dilekçe ile ilgili mercilere başvurarak ''Türk vatandaşlığından Çıkmak istediğine dair'' bir dilekçeyi gönüllü olarak versin ve devlet de bu şekilde zorunlu askerlik yapmak istemediği için vatandaşlıktan çıkmak isteyenlerin dilekçeleri karşılığında bu insanların vatandaşlıktan çıkma özgürlüklerini zorlaştırmadan, güçleştirmeden hemen kabul etsin ve bu ülkede askerlik yapmak istemeyenler de özgürce askerlik yapmayacakları bir ülkenin vatandaşlığına geçsin ve herkes memnun, mutlu, mesut bu iş halloluversin.

Giden gider, kalan gönüllüler de herhalde bu ülkeye yeter, askerlik yapmak istemeyenler de gönüllü gönüllü kendilerine bir ülke seçer, çeker gider.

O zaman Devlet desin ki vicdani retçi olmak isteyenlere madem bu ülkede gönüllü yapmak istemiyorsun o zaman bu ülke vatandaşlığından çıkma özgürlüğünü kullan ve ver vatandaşlıktan çıkartılma dilekçeni özgürce, dilediğin yere git ve kurtul askerlikten, vicdandan vicdansızlıktan.

Bakan Yılmaz yok öyle şey diyor amma bir yandan da Kılıçdaroğlu'nun ''referanduma gidelim'' teklifine, oldu da bitti maşallah sünnetçileri gibi ''milleti neden meşgul edelim'' diyerek bu işin zaten kafadan bitirildiğini açıklamış olmuyor mu? Haa dese ki bu işi için referanduma gerek yok, bizdeki gönüllü askerlik referandumla bile kaldırılamayacak kadar önemlidir başka.

Ne o yoksa gönüllü askerliğin kaldırılması referanduma götürülürse milletin buna itiraz edeceğinden mi çekiniliyor? Yok bee zaten 30 yıldır pkk diye diye, o kadar çok ocağa ateş düşürüp anaların babaların yüreğini dağladınız ve o kadar çok asker öldürüldü ki belki de analar babalar bıkmıştır, bezmiştir de askerlik bir kalksa da çocuklarımız da kurtulsa derler bellimi olur di mi yaa.

Bakan Yılmaz ''Gönüllü Askerliğin Kaldırılacağı''nı kabul etmezken sözleşmeli-paralı askerliğin neden ve nasıl kabul edildiğini açıklamıyor.

Madem birilerinin tabiriyle zorunlu askerlik vicdani retçilik ayağına kaldırılmayacaktı o zaman sözleşmeli-paralı askerlere, güvenlik şirketleri elemanlarına ne gerek vardı.

Sözleşmeli-paralı askerlik uygulamasına geçildiğine göre zaten fiilen zorunlu askerlik sonlandırılmaya başlanmış olmuyor mu? Gelin önce kaldıralım şu sözleşmeli-paralı askerlik uygulamasını, terörle mücadelede eğitimsiz askerler başarısız yalanını Mehmetçiklerimize iftira olarak kullanmayalım.

Gönüllü askerlere vereceğiniz eğitimden farklı daha fazla ne öğreteceksiniz paralı askerlere, bir de para verip eğiteceğinize gönüllü askerlere neden o zaman doğru düzgün eğitim vermiyorsunuz?

Eğitim şart, eğitim şart da en kıral eğitimi ve parayı alan Amerikan askerleri yıllardır neden başarılı olamıyorlar Vietnam'dan Irak'a...

Eee o askerler de haklılığı ne yapsın. O askerler para kazanmak için o işe girmiş şimdi aybaşı gelsin de parayı mı kapsın, yoksa boşu boşuna çatışıp da parayı bile kapamadan ölüp gidip mezara mı yatsın... Gitti işte maaş. Maaşını bekleyen askerin neyine terör, neyine mücadele...

Vatan yok, millet yok, amaç yok, gaye yok, namus yok, devlet yok, hepsi olmuş para; bir de parayı kapmadan ölmek için mi olmuş ki asker. Kimseyi kandırmaya uğraşmayın.

Amaç Mehmetçikleri dağıtıp, ortadan kaldırmak. Unutmayın ki Vatan, Millet, Devlet sevdasıyla gönüllü olarak askerlik yapan bu memleketin Mehmetçikleri hiç eğitim almasalar da her alanda başarılı olurlar.

Yeter ki onlara layık, onlar gibi olabilecek komutanları olsun.


Av. Cihan Tufan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir