Av. Cihan TUFAN

Futbol & Spor Mafyası

[email protected]
Alman Teknik adam, Werner Lorant ne demiş ''Türkiye'de güçlü bir BAHİS MAFYASI var''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Alman Teknik adam, Werner Lorant ne demiş ''Türkiye'de güçlü bir BAHİS MAFYASI var''

Şimdii şu son süreçte yaşananlara da bakarsak, şike iddiaları ve milyar dolarlık İDDİA OYUNLARI pazarı ve şike iddiaları ile ilgili mahkemeler başkanları tutuklu yargılıyorlar fakat TFF Fenerbahçe Avrupa Şampiyonlar Ligine gidemez deyip, bir de küme düşüremeyerek, kendi liginde sadece yayıncı kuruluş Digitürk böyle istiyor diye en büyük şikeyi yapıp ligde kalmasına göz yumarak bunu açıkça ortaya koyup bir de UEFA'yı bile kendisinin konu mankeni yaparken artık sizler de bundan sonra Türkiye'de Futbol spordur diyebilir misiniz?

Bundan sonra Türkiye'de oynanan Futbola, Futbolculara, Kulüplere ve futbol adına söylenen sözlere yapılan yayınlara TV'lerde günlerce süren geyik muhabbetlerine inanabilir misiniz, güvenebilir misiniz? Artık Futbol ve spor adı altında yapılanların milyar dolarlık Futbol rantının birer oyunları olduğunu görmezden gelebilir misiniz? Demek ki çeşitli Tv kanallarında çeşitli adlarda yapılan futbol yorumları, programlarında saatlerce yorum yapan konuşan bin bir küfürle de reyting yapacağını zanneden bunca gazeteci, köşe yazarı, eski hakem, sporcu ve sunucular hepsi birer Digitürk elemanı olmuş olmuyorlar mı?

Artık futbol için bu bir spordur diyebilir misiniz ve futbol için haktan, hakikatten, gerçeklerden, spordan, sportif mücadeleden ve güvenden, itimattan bahsedebilir misiniz? Dahası Futbol ve TFF'da bu son yaşananlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk devleti olduğuna dair bir görüntü bıraktı mı? Bu son yaşananlarda Anayasa, yasa, kanunlar, yönetmelikler, Hak Hukuk Devlet Kurumları inancını görebiliyor

musunuz? Bir zamanlar ''Her şey Vatan İçin'' derlerdi şimdi ''Her şey Para İçin'' mi? eh vatanı için seve seve gönüllü ölmeyi bile göze alan Vatan evlatları varken ve her gün vicdani retçiliği ikna için 3-5 tane Mehmetçik katledilirken yine davulla zurnayla evlatlarını Vatan görevi mecburi askerliğe severek göndermeye hazır analar babalar varken artık şimdi gönüllü askerlerden de vazgeçip ''Her şey Para İçin'' diye eğitim alanlarında yürüyüş yapacak paralı askerlere geçiş de başlamışken ve ne yazık ki bunca şehitler verilirken ve kendi anasını, babasını, kendi vatanını memleketini, evini, ocağını, namusunu bekleyen gönüllü memleket evlatlarının elinde kalmış tek kurum asker ocağının da elinden alınmasına başlanıldığı şu günlerde her gün öldürülen askerlerimizin cenazelerinin biri gidip biri gelirken bir de DP başkanı Namık Kemal Zeybek ve eski Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ''Zorunlu askerlik kaldırılsın'', ''Zorunlu Askerlik Tartışılsın'' açıklamaları içleri acıtıyor.

Anlamak mümkün değil Namık Kemal Zeybek, bu memleketin evlatlarının gönüllü olarak vatanlarını beklemelerinden ve bu uğurda şehit olmayı seve seve göze almalarından neden rahatsız? Hüseyin Çelik neden birden Vicdani retçi kesildi? Bu siyasiler bu milleti bir arada tutan tek kurum ve bu topraklarda yaşayan bütün insanların tek asgari müştereği ve Dünyadaki tek ordu millet, milli ordusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin Gönüllü Askerlik ve Zorunlu askerlik sisteminden niye bu kadar rahatsızlar?

Ne o onlar da yoksa Suriye'deki, Mısır'daki, Irak'taki, Libya'daki gibi özel güvenlik şirketi elemanlarının asker kıyafetiyle sadece ortalığı karıştırmaya yarayan ordu bozuntusu bir sistemsizliğe mi hevesleri var? Neden? Vatanı, Milleti için seve seve ölmeyi bile göze alarak Vatan borcu için mi asker olan gerçek askerlik yapar yoksa ay sonu gelse de şu 3-5 bin lirayı bi cebe indirsem diye o asker kıyafetini üzerine geçiren mi askerlik yapar? Derdiniz ne?

Eh bi 5bin103 tane paralı askeri orduya aldığınızı söylüyorsunuz, bir yandan da her gün 3-5 asker şehit haberleri devam ediyor ve biraz sonra da yeni sivil anayasa yapıyoruz derken bu anayasanın içine vicdani retçiliği kabul ettiren maddeleri de koydunuz mu işlem tamam olur ve bu topraklarda yaşayan insanlarımıza ait tek kurum, Mehmetçikler de tarihe karışmış olur ve tıpkı Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Libya'da olduğu gibi asker kıyafetiyle dolaşan özel güvenlik şirketi elemanlarından oluşmuş paralı askerciklerle zaten paramparça hale getirilmiş bu memleket evlatları darmadağın hale gelir, çok sürmez.

Hüseyin Çelik ve Namık Kemal Zeybek'i bu açık gönüllü askerlik yapan memleket evlatlarının askerliklerine karşı çıkışlarını kınıyorum.

Sporda, Futbolun açık bir sömürü aracı olduğunu ve sadece sömürü düzenini işletmek için kullanıldığı, hem de bizzat bu işleri yapanlar tarafından açıkça ortaya konulmuş olmadı mı?

Anayasa, Yasa, Kanun Hak Hukuk tanımayan bu Futbol düzeni o zaman açıkça para ve rantı kontrol eden Mafya olduğunu göstermiş olmuyor mu? Werner Lorant'ın dediği gibi...

Daha bundan sonra Liglere, Takımlara, oyunculara, yöneticilere ve spor adına oynandığı söylenen Futbol ve Organizasyonlarına güvenilebilir mi? Görmüyor musunuz UEFA bile Digitürk'ün karşısında diz çöküp açıkça Türkiye'ye şike yapıyor, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine katılmasın ama kendi liginde oynamaya devam etsin diyor. Bu açık bir UEFA şikesi değil mi, UEFA Türkiye Liglerine Şike olaylarında karışamıyor mu?

Taraftarlık duygusu, insanları çok rahat sömürebilmek için, spor olgusu sadece insanlarda para toplamak için ve oluşturulan milyonlarca dolarlık pazarda bu sömürü çarkını döndürebilmek için sporu ve futbolu kullanmak hem de artık saklısız gizlisiz açık açık göstere göstere kullanmak, insanları enayi yerine koymak, ama ne yazık ki sömürülmeye alışıp sömürülme tiryakisi olanlar bütün bu olup bitenlere rağmen sahte spor ve sahte futbola kanmaya devam edip yine sahte taraftarlık oyunlarıyla sanki spor için futbol varmış gibi yine stadlara gitmeye ve bir yandan parasızlıktan ağlarken milyonlarca dolarları futbol tezgahını kullananların kasalarına akıtmaya devam edecekler.

Yine hırsla İDDİA oynamaya ve sömürülmeye devam edecekler. İşte büyü dedikleri.


Av. Cihan Tufan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir