Yalçın SOYSEVİNÇ

Sağlıktaki dengesizlikler

[email protected]
Ufak tefek hastalıklar olunca ister devlet hastanesinde ister özel sağlık kurumlarında sorunlarımızı kolayca halledebiliyor altından kalkabiliyoruz.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Örneğin kulağın mı ağrıyor gözünde sorun mu var ister sıraya girmeden randevunu al muayeneni ol sağlığına kavuş. Cildiye sorunun mu var her hastanede uzman var hallediyor halledemediğini yakınımızda ki Haydarpaşa Numune hastanesine gönderiyor eğitim hizmeti de verildiğinden profesör ve ekibinde ki öğretim görevlileri ve uzman hekimler derdine çare buluyor yatak sorunu da yok.

Ancak gelgelelim kalça kemiğin mi kırıldı yandın arkadaş. Bölgemizde bir sürü hastane ver ama bu ameliyatları yapacak yatak durumu müsait olanı bulursan çok şanslısın. Ümraniye devlet hastanesi daha vahim durumda düşen ve kalça kemiğini kıran bir yakınıma diğer bacağına alçı yapıp göndermişler teşhis bile koyamamışlar. 80 yaşında ayağını kullanamayan hastanın kalçasına bakılması gerektiğini anca başka bir özel hastanede öğrenebildik. Ve ameliyatını yanımızda ki özel hastanede yaptırdık.

Eşim geçen sene yolda kayıp düşerek kalça kemiğini kırdı doğruca Numune hastanesine koşturduk ortopedi servisinde yer yok dendi dahiliye 4 de bir gece yattı bir hafta iki hafta sonrasına ameliyat olabileceği söylendiği için ertesi sabah apar topar özel bir hastaneye geçtik orada o gün ameliyatını oldu ve iyileşti. Birkaç gün sonra kayınvalidem evde düşüp kalça kemiğini kırınca hiç devlet hastanesinde sürünmeden doğruca özel hastaneye geçtik yatışımızın gecesinde ameliyatını oldu sonra iyileşti.

Geldik 2014 eylül ayına 79 yaşında ki kayınvalidem öbür kalça kemiğini de kırınca yine numune hastanesine bir müracaatta bulunduk. Aynı terane devam ediyordu iki tane ortopedi servisi ve başlarında hocalar uzman hekimler muayene sonrası ameliyatınızı haftaya değil ancak iki hafta sonra bayramdan sonra yapabiliriz demezler mi ? Böyle bir hasta iki hafta nasıl bekleyecek sorusunun cevabı yok.

Hastamızı ameliyatı için 15 gün sonraya gün verildiği için alıyoruz kağıdını imzaladıktan sonra müracaat yine özel hastaneye şifamızı orada aradık ve bulduk. Numune de ortopedi servisinde 2 prof. 2 Doçent 9 uzman hekim, 9 adet de eğitim gören pratisyen hekim var ama sıra var deyip geri çeviriyorlar.

Allah daha büyük acılardan hastalıklardan saklasın diyoruz amma son bir yılda özel hastanelere ödediğimiz paralar da bir hayli büyük meblağlara ulaştı. Eşim SSK emeklisi olduğu halde kayınvalidem emekli sandığı güvencesinde olduğu halde devasa hastanelerden sağlık hizmeti alamadık. Ve özel hastanelerde şifamızı aramak zorunda kaldık.

Şunu da hepiniz biliyorsunuz Numune hastanesi eskiden bu tür ameliyatları gece bile çalışarak yapardı ve hastayı geri göndermezdi. Şimdilerde koca hastanenin koca ameliyathanesi boş boş yatıyor. Milli servet heba oluyor kaynaklar özel sağlık kurumlarına akıyor. Bizim ödediğimiz ameliyat bedelleri 3-5 bin lira arasında değişiyor ama devletin bu rakama katkısı var böyle olunca kaynaklar oluk oluk özellere akıyor.

Sonuçta biz halkız ve yaşadığımız sorun en önemli sorundur sosyal güvencemiz olduğu halde bu kadar paralar ödemek açıkçası ağrıma gidiyor.

Avrupa yakasında Baltalimanı Kemik hastanesi var ama oda yetersiz geliyor oğlumun yan bağları koptu onu da yaptıramadık gittik özel de yaptırdık geçen sene. Demek ki devlet hastanelerinde ki ortopedi servisleri güçlendirilmeli ve Anadolu yakasına da bir Kemik hastanesi eklenmeli.

14 milyon nüfusa var olan sağlık kurumları yetişmiyor. Madem bu konuda talep var ya devlet hastanesi ameliyatı acilen yapsın yada sevk ederek para ödemeden ameliyatları dışarıda özelde yaptırsın.

Ne dersiniz yanlış mı düşünüyorum sevgili okurlarım.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir