Yalçın SOYSEVİNÇ

Masal

[email protected]
Bu 13 yıldır yapılamayan bir okulun masalıdır.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Masal

Bu 13 yıldır yapılamayan bir okulun masalıdır. Ata 2 de yaşayan 12.000 insanın duygularına tercüman olması için yazılmıştır. Umarız Vakıflar Bankası sesimize kulak verir ve okul alanı için muvafakat verir.

Bir kooperatif varmış 1999 yılından beri bir okul yapılsın diye planına uygun bir okul alanı ayırmış ve milli eğitime devir etmek için çalışmalara başlamış. Anıtlar kurulu o okul alanı ile rekreasyon alanının yerini değiştirmiş. Kooperatif yönetimi 6 yıl boyunca il Milli eğitim müdürlüğü ile yazışmış ilgili kurumların onayını alıp okulu eski alanına almak için uğraşmış.

Bunu duyan ilçe belediyesi 1/5000 lik plana okul yerini işleyip üzerine düşeni yapmış. Yönetim encümen kararı çıkartmak istemiş genel kurul kararının yenisi istendiğinden Nisan 2011 deki genel kurulda bu konu gündeme getirilmiş ve ortakların kararı ile yeni bir karar alınmış. Böylece okul alanı spor alanı trafo alanı ve yeşil alan yol gibi sicil terklerine genel kurul kararı alınmış. 45.000 metrekarelik alanda kadastro çalışmaları yapılmış ifraz folyosu hazırlanmış tapu işlemlerine geçilmiş. Ardından 5400 metrekarelik alanda okul yapılabilmesi için çalışmalara başlanmış. Vakıflar bankasının ipoteğinin kaldırılması için bankaya müracaat edilmiş. 2004 yılında borcunu bitir ipoteğini kaldırayım dediği halde ve borç iki kişinin üstünde 54.000 tl olduğu halde bin dereden su getirmeye başlamış. Hazine idaresi iki yıl önce Kooperatifin ve A.V.M.nin olduğu yere hiçbir zaman 2-b olmayan arazilere 2.b şerhleri koymuş. Kooperatif haksız işlem sayarak davalar açmaya başlamış ve bunlardan ilk 6 tanesini kazanmış sırasıyla diğerlerini de kazanacak. Ama banka hukukçuları bunu fark etmediğinden dava açmamış kolay yolu seçerek borçları bitme aşamasına gelen kooperatifin ipoteklerini kaldırmama yolunu seçmiş. İl özel idaresi de ipotekler kalkmadan ben bu araziyi almam demiş haklı olarak.

Pek çok üst düzey yetkiliye sorun anlatıldığı halde banka bu sefer iptekli alanda muvafakat vermek için espertiz istemiş 33.5 milyonluk ipoteğini demoklesin kılıcı gibi kooperatif üzerinde sallamış. İpotekli alanda 1000 tane konut olduğunu ekspertize bile gerek olmadan üzerlerindeki konutların değerinin 400 milyon olduğunu söylediği halde kooperatif dikkate alınmamış.

Kooperatif yönetimi son genel kurulunda bir önerge vermiş demiş ki bu Vakıflar bankası 12 dönümlük toplam terk alanına muvafakat bile vermiyor diğer işlemlerimizi hepten engeller buna bir dava açalım açacağımız davanın harcı da budur haydi bu dertten kurtulalım demiş genel kurul da kabul etmiş. Şimdi sırada iki tane TOKİ borcunu ödemeyen ortağın borcunu üstlenip ödeyecek ve bankaya tüm ipotekleri kaldır diye ihtar çekecek oda olmazsa mahkeme yolunda hukukçuları ile çözüm arayacak.

Masalımız burada bitti.

Bu aşamalarda eğitim adına tüm desteğini veren Kaymakamlığa Belediye Başkanlığına İl özel idaresi yetkililerine İlçe milli eğitim müdürlüğüne teşekkür eden 2753 kooperatif ortağı ve aileleri okulun ne zaman başlayacağını heyecanla bekliyor. Ak parti ilçe başkanı Sinan Aktaş ın okulun bir an evvel yapılmasında katkısı büyük.

İl özel idaresinde bütçesi bile ayrılan İlköğretim okulunun hala başlayamama öyküsü işte böyle sayın okurlarım, eğitim diyoruz okullaşma diyoruz ama bir banka yetkilisi olaya el koyup bu işi çözmeye çalışmadı. Bundan sonra hukuku dinleyeceğiz bakalım daha neler yaşayacağız.

Bu ayki yazımı bir fıkrayla bitirmek istiyorum.

Yalan a dair bir fıkra

Padişahın biri,

- Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim! demiş.

- Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana;

- Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü.

- Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mı götürür tabii!..

...

- Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!..

- Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!..

- Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!

- Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir.

Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş. Ama bir gün bir Kayserili gelmiş;

- Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen ödülümü ver. Yalan değil dersen borcunu öde!..

Bu bağlamda çocukların 23 Nisan bayramını, çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramını yürekten kutlarım.


Yalçın SOYSEVİNÇ



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir