Yalçın SOYSEVİNÇ

Yerel Basına destek tüm hızıyla sürüyor

[email protected]
Otopark cezaları keserek otopark ücreti alarak basın kartı vermeyerek yerel basına her türlü destek sürüyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yerel Basına destek tüm hızıyla sürüyor

Otopark cezaları keserek otopark ücreti alarak basın kartı vermeyerek yerel basına her türlü destek sürüyor.

Geçenlerde Üsküdar'lı gazetecilerin de katıldığı yerel basın konulu bir t.v. programı izledim. Pek izlenen bir kanal değil ama İstanbul Flaş haber den Yaşar Kaba face sinde paylaşınca gördüm ve tamamını izledim. Kolay değil neredeyse 3 saatlik bir program.

İstanbul yerel basın temsilcileri yaşadıkları sorunları anlattılar. İstanbul Enformasyon müdürü de konuktu yanında yerel basın dernek başkanları vardı. Bu yerel basın dernekleri konusunda öyle bir enflasyon var ki biz bile takip etmekte zorlanıyoruz. Hepsi kendilerine hegamonik alanlar bulmuşlar toplantılar yemekler kahvaltılar gırla gidiyor. Biri söz alıyor biz yerel basın için şunları yaptık bunları yaptık diye o zaman neden yerel basının sorunları çözülemiyor.

Keşke ben de orada olsaydım da 14 yıldır her ay çıkarttığımız gazeteye hala sarı basın kartı neden alamıyoruz diye sorsaydım. Tüm gerekleri yerine getiriyorsunuz bambaşka bir şey istiyorlar. Yazı işleri müdürü değil sorumlu yazı işleri müdürü olmalıymış mevkute belgesinde filan mesela ben bıktım bıraktım peşini yerele sarı basın kartı vermiyorlar demek ki diye. Ama hiç piyasada görmediğiniz gazeteler sarı basın kartı alabildikleri gibi resmi ilan da alabiliyorlar. Dağıtım noktası satış noktaları diye liste yazan gazetelerin birini kontrol edeyim dedim o dağıtım noktasında o gazeteyi ilk defa benim elimde sorduğumdan dolayı gördüler.

Gelelim o programa tecrübeli bir abimiz bu kadar çok çeşitli derneğin olduğu yerde bu dernekler hiçbir çözemezler diyerek en doğru düşünceyi dillendirdi. Zaten dinleyici pozisyonundakiler de başka derneklerin yöneticileri idi. Bir diğer muhterem de gazetecilik eğitimi olmayan gazete çıkarmasın diyerek tüm basın özgürlüğünün yayın çıkarıp dağıtma özgürlüğünün tam ortasına yapacağını yaptı.

Hala resmi ilan beklentisi olan yerel basın temsilcilerini hayretle izliyorum. Demek bir sürü derneklerde yöneticilik yapıyorlar ama B.İ.K listesine giremeyen ve ciddi olarak yayın aralığını gerçekleştiremeyen gazetelerin ilan alamadıklarını öğrenememişler. Zira İstanbul da yayın aralığını ciddi ciddi aksatmadan çıkabilen gazetelerin ne kadar az olduğunu bilmiyorlar. Ya da bilmezden geliyorlar. Bu dernek keşmekeşi Avrupa yakasında çok yoğun ama İstanbul Anadolu yakasına da bulaştı.

Aslında bizim gazetemiz okuyucularımız ve reklam verenler tarafından sevildikçe sahip çıkıldıkça bu tartışmaların hiç içine girmeyeceğiz. Sadece işimize bakacağız daha çok haber daha çok yerel haber yaparak ve koşturarak hatta gazetemizi şahsen elden dağıtarak yapacağız işimizi.

Gelelim esas konumuza sarı basın kartı vermiyorsunuz bari aracımıza trafik cezası kesmeyin. Mart ayında otomobilimin trafik muayenesi vardı iki tane park cezası çıktı bir tanesi Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akyıldırım'ın cenaze günü bir diğeri de başka bir park cezası vallahi pes dedim aracımda da görevli kartı olduğu halde cezayı kesmişler. Karacaahmet deki caminin park alanının olmadığı malumunuz.

İstanbul Valisi Avni Mutlu Anadolu yakası gazetecileri ile yaptığı toplantoda nelerdir dertleriniz deyip dinlemişti sağ olsun. O toplantıdan birkaç hafta sonra Taksim Gümüşsuyu'ndan arabam çekilmişti. Hele hele amatör maçlar için Anadolu Hisarı Akademi sahasına her gidişimde otopark parası ödemelerimiz Üsküdar'a her inişimde otopark parası ödemelerimizle yerel basına destek tam gaz sürüyor anlayacağınız.

Ondan sonra her dernek hep siyasi parti her toplantısına çağırıyor haberi gazetelerde çıksın istiyor. Ama bu araçlar da benzin yakıyor onu soran pek olmuyor.

Buna rağmen yerel basınla ilgilenen tüm kişi ve kurumlara buradan teşekkürlerimizi sunuyorum.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir