Yalçın SOYSEVİNÇ

İstanbul 1.BÖLGE Adayları

[email protected]
Geçen gün televizyonda haber programında bir muhabir İstanbul'un kaç Milletvekili çıkaracağını ve kaç seçim bölgesinden oluştuğunu vatandaşlara soruyordu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Geçen gün televizyonda haber programında bir muhabir İstanbul'un kaç Milletvekili çıkaracağını ve kaç seçim bölgesinden oluştuğunu vatandaşlara soruyordu. Eminönü'nden geçen pek çok insana mikrofon uzatıldı. Bu sorular soruldu, ama cevaplar çok komikti ve bilgiler hep yanlıştı.

Demek ki bilgi eksikliği giderilmeli, bilgi verilmeli. Ben de yazımı bu ay buna ayırdım. 2007 yılında genel seçimlerin de İstanbul milletvekili sayısı 70 iken, 2011 seçimlerinde bu sayı 85'e çıktı. 1.bölge Milletvekili sayısı da 24'den 30'a çıkarıldı. Temsiliyette büyük şehirler lehine gelişme elde edildi.

Geçen seçimlerde Beykoz'dan Tuzla'ya kadar ilçelerin oluşturduğu 1. bölgede Ak Parti'den 13,  CHP'den 8, MHP'den 2, Bağımsız 1 adet milletvekili seçilmişti. Geçen seçimlerde CHP, DSP ile seçim ittifakı gerçekleştirilmişti. Şimdi böyle bir durum yok.

CHP Kemal KILIÇDAROĞLU ile beraber geçen seçimlerden daha başarılı olacak, bunu hissedebiliyorum. Projeleri vatandaşlar tarafından ilgi çekiyor. Ama Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN çılgın proje olarak İstanbul'a bir kanal projesi önerdi. Umarım gerçekleşir. Boğaz trafikten kurtulur, gemiler de geçmek için beklemekten kurtulur. AK Partinin avantajı 7 seçimde de başarı getiren parti örgütleri.

CHP 1.bölgede 6.sıra İhsan ÖZKES, 8.sıra MAHMUT TANAL'ın ikisi de Üsküdar üyesi. AK Parti'de ise 4.sıra İsmet UÇMA ile 14.sıra Metin KÜLÜNK Üsküdar üyesi. Başbakanın başdanışmanı Nabi AVCI ise AK Parti Eskişehir 1.sıradan aday, yani mecliste büyük ihtimalle beş Üsküdarlı olacak. Hepsini izleyeceğiz, elde ettiğimiz bilgileri sizlerle paylaşacağız. Başbakan Tayyip Erdoğan ı da Üsküdarlı sayarsak Üsküdar ın önemi bu seçimlerde oldukça artacak.Benim beklentim İstanbul Milletvekillerinin İstanbul'la ilgili vizyonlarının ve projelerin olması.

Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'da AK Parti 1.sıradan aday olduğuna göre projelerin ağırlığı AK Partide gibi görünüyor. Üsküdar raylı sistemlerle, tüp geçitlerle eski ulaşım merkezi olması özelliğini arttırarak sürdürecek, önemi de artacak.

AK Partililer yıllardır 2/B arsa sorununu çözmek için girişimlerde bulunuyordu. CHP'de ise bu sefer detaylı olarak çözüm önerisini seçim beyannamesine yerleştirdi. Üsküdar da bile 5550 konut bunun çözümünü bekliyor. Tüm adaylara duyurulur,  özellikle tapusu olduğu halde hazineye geçmişte orman olması gerekçesiyle kaybeden Ata 2, Dalgıçkent, Yeşilyamaç,  Kayıkent, Rastkent gibi sitelerde oturan binlerce aile tapusunu bedelsiz alabilmeyi bekliyor.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir