Yalçın SOYSEVİNÇ

2011-2012 Eğitim yılı sorunlarla başladı

[email protected]
Üsküdar merkezindeki yetkililerden öğrendiğimize göre ilköğretim ve liselerde öğrenci kıtlığı varken bölgemizdeki okullar dolup taşıyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar merkezindeki yetkililerden öğrendiğimize göre ilköğretim ve liselerde öğrenci kıtlığı varken bölgemizdeki okullar dolup taşıyor.

Yavuztürk Mahallesinde bir adet ilköğretim okulu yeterli gelmiyor. İ.Hakkı Konyalı 2000'i geçen öğrenci sayısı ile ikili eğitim yapabiliyor. Acilen ATA-2'nin okul terk alanına düşünülen ilköğretim okulu yaşama geçirilmeli ki önümüzdeki sende aynı konuları konuşmayalım.

Okulların son birkaç yılda yapılanlar hariç hepsinin depreme dayanıklı hale getirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

İnşaat işlerinden anlayan statikçi arkadaşlarımın düşüncesine göre bu okulların güçlendirme yükleri sorun yaratabilir.

Güzeltepe İlköğretimin güçlendirilmesi geçen sene yapıldı. Bu sene İ.Hakkı Konyalı ve Sultan Murat İlköğretim Okulu aynı günlerde güçlendirme çalışması yaşanıyor. İkisi de kalabalık okullardı. Bölgemizde kaos yaşanıyor.

Akla şu geliyor. Madem bu bölgeye bir okul yapılacak. ATA-2'nin okulu yapılınca tüm öğrenciyi oraya al, bir senede yık, yeniden yap. Öbür sene Sultan Murat'ı yık, tüm öğrenciyi öbür okula al, onu da yeniden yap. Bu güçlendirme yapılmaya çalışılan okullar yıkılıp yeniden yapılsa hatta içlerine spor salonları yapılsa büyükçe toplantı salonları yapılsa daha iyi olmaz mı? Bu konuda kamu kaynaklarının boşa harcandığına inanıyorum.

Ayrıca bölgemizin lisesi azalan düz liselerin de etkisiyle olsa gerek mevcudu 3000'e yükseldi. Bölgemize acilen bir lise gerekiyor. Mesa'nın terk alanına projeye yapılmalı, lise inşaatı acilen başlamalı. Seneye 4000 öğrenci mi olacak lisemizde? Üsküdar'da 4 adet Sağlık Meslek Lisesi var, ama onlarda tüm Türkiye'den kayıt alıyor, Üsküdar'ın öğrencilerine bir katkısı yok. Liselerin çoğu Anadolu Lisesi oldu. Oraları kazanamayan öğrencilerimizin vay haline. Önerim şu; Üsküdar'a Spor Meslek Lisesi Bilgi Teknolojisi ve Bilgisayar bölümleri olan Meslek Liseleri yapılabilir. Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesinin mevcudu da yıllardır 4000'in üzerinde, benzeri bir okul daha yapılması Üsküdar'a çare olabilir.

Şimdi de sayfamızı şenlendirmek içim Okuyucumuz ve sevgili komşum Mitko TRayçev in gönderdiği bir fıkrayı sizlerle paylaşıyorum. Erkekler Neden Yalan Söyler?

Bir gün ormancının biri dalları nehre sarkan ağacın dallarını keserken baltasını suya düşürür. ''Aman tanrım diye bağırdığında bir peri belirir ve ''ne diye bağırıyorsun?'' der. Ormancı baltasını suya düşürdüğünü ve yaşamını sürdürebilmek için O baltaya ihtiyacı olduğunu söyler. Peri suya dalar ve elinde bir altın balta ile tekrar belirir ve ''Baltan bu muydu?'' diye sorar. Ormancı ''hayır'' diye cevaplar. Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüş bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar. ''Baltan bu muydu''?Ormancı yine ''hayır'' diye cevaplar. Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar. ''Baltan bu mu'' Ormancı ''evet'' der. Ormancının dürüstlüğü perinin çok hoşuna gider ve baltaların üçünü de kendisine verir. Ormancı mutlu bir şekilde evine döner. Bir zaman sonra ormancı eşiyle beraber nehir boyunca yürürken karısı suya düşer ve ormancı ''aman tanrım'' diye bağırır. Peri yine belirir ve sorar. ''Ne diye bağırıyorsun''? Ormancı ''karım suya düştü'' der. Peri suya dalar ve Jennifer Lopez ile birlikte geri döner. ''Senin karın bu mu?'' diye sorar. Ormancı ''evet'' der. Peri sinirlenmiştir. ''Yalan söylüyorsun. Gerçek bu değil'' der. Ormancı ''özür dilerim peri, ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu''. Eğer Jennifer Lopez için ''hayır'' deseydim, bu sefer Catherine Zeta-Jones ile geri gelecektin. Ona da ''hayır'' deseydim karımla dönecek ve her üçünü de bana verecektin. Ben fakir bir adamım ve üç karımın sorumluluğunu taşıyabilecek durumda değilim. Jennifer Lopez'e ''evet'' dememin sebebi budur.

Hikayeden alınacak ders: Ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve saygın bir nedeni vardır ve bu başkalarının yararı içindir.

Kendileri için bir şey istiyorlarsa ekmek çarpsın!


Yalçın SOYSEVİNÇ


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.01 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir