Yalçın SOYSEVİNÇ

Füzeler .. Bölge Liselerimiz

[email protected]
Füzeler .. Bölge Liselerimiz
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Amerika Birleşik Devletleri’nde kongreye bir yasa önerisi verildi. Türkiye’ye 8 milyar dolar değerinde füze satılması konusunda yetki yasası bu. Hemen pek çok basın yayın organında füzeler hakkında bilgi, belge, resimler, kayıtlar yayınlandı. Meğer 2006’lı yıllardan beri savunma füzeleri alımıyla ilgili görüşmeler yapılmaktaymış. Rusya ve Çin üretimi füzelerden de teklifler varmış, hatta Ruslar son dönem fiyat indirimine giderek teklif tazelemek istiyorlarmış.

Bana göre ne Amerikan füzesi ne Rus füzesi almalıyız. Hedef ülke aslında İran gibi görünüyor. Biz Türkiye olarak tüm komşularımızla iyi ilişkiler kurmalı, geliştirmeli ve bu iyi ilişkileri sürdürmeliyiz. Emperyalistlerin oyununa gelmemeliyiz. İran ile sınırımızın 17 Mayıs 1693’de imzalanan Kasr-ı Şirin anlaşmasına dayandığını ve o gün bugün büyük ölçüde değişmediğini biliyor musunuz?

Lafı fazla uzatmadan şunu demek istiyorum. Eğitimin her alanında sorunların olduğu sağlık konularının her alanında sorunların olduğu alt yapıda, yollarda pek çok eksikliğin olduğu bir ülke milli gelirin yüzde birini füzeye vermemeli.

Milli gelirin yüzde biri kadar bedeli eğitime ayırsak okullarda balık istifi sınıfları engeller, 3500 tane lise ilköğretim okulu yapılabiliriz. (tanesi 2.000.000 dolardan)

Çengelköy Lisesi 320 mezun verdi. 550’yi aşkın ön kayıt yapmış. Üstüne elli öğrenci daha eklense 600 yeni kayıt öğrenci okulu nasıl etkileyecek bakalım. Bu hızla artış devam ederse iki, üç yıl sonra bu okulda kaç öğrenci olacak. Bu öğrenciler nasıl eğitim görecekler.

Üsküdar genelinde Cumhuriyet, Burhan Felek, Henza Akın, Şeyh Şamil ve Çengelköy’den başka düz lise kalmadı zaten. Meslek Liselerimizden Validebağ Anadolu Sağlık Lisesi ile Zeynep Kamil Sağlık Meslek Liselerinin taban puanları ikinci yerleştirmelerde 410’lara kadar yükseldi. Nedeni bu liselerden mezun çocuklarımız hemen geçerli bir iş sahibi olabiliyorlar da ondan. Ama bu liselerinde Üsküdarlı ya bir faydası yok Türkiye’nin dört bir yanından öğrenci kabul edebiliyorlar da ondan ve bu liselerin kontenjanları çok düşük. Yavuztürk, Bahçelievler çevresine acilen bir düz lise, bir de meslek lisesi yapılmalı. Üsküdar Milli Eğitim Yetkilileri hemen arazi arayışına girmeli ve bölgemize yeni okul yatırımlarını yapabilmeli. Hele hele bölgemize bir sağlık meslek lisesi yapılsa ne güzel olur. Ümraniye Devlet Hastanesinin yanında boş alan böyle bir yatırıma çok uygun. Ümraniyede yetkili biri olsaydım bunu gerçekleştirmek için uğraşırdım. Normal liseler, Anadolu Liseleri oldukça Üsküdar’lı gençlerin gideceği liseler azalıyor. Yetkilileri uyarıyorum. İhtiyaçlar belirlenmeli, ona göre yeni okullar yapılmalı.

Satırlarıma son verirken tüm okurlarımızın şeker bayramını kutlarım.

 
Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir