Yalçın SOYSEVİNÇ

Yetmez Ama Evet

[email protected]
Referanduma bir hafta kaldı. Üsküdar da Evet adına daha çok Ak Parti'liler Hayır adına ise CHP'liler çalışıyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Referanduma bir hafta kaldı. Üsküdar da Evet adına daha çok Ak Parti'liler Hayır adına ise CHP'liler çalışıyor. Üst düzey parti çalışmaları ve mitingler denk gidiyor ama Ak Parti'nin Üsküdar örgütünün çalışması açık ara önde yine. Tahminime göre tüm Türkiye evet oylarından Üsküdar'ın evetleri daha çok olacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasında ki tartışma bir ara havuzlu villa düzeyine düşmüştü bu da hoş bir referandum havası yaratmıyordu. Ama Referandum içeriklerine içinde neler olduğu tartışmalarında Başbakan daha iyi anlatıyor gibi görünüyor. Gazetelerde yer alan tam sayfa ilanları da tanıtımda çok faydalı oldu. 23 Maddeye CHP'nin bir eleştirisi yok zaten engellilerin kadınların çocukların pozitif ayrımcılığına kim karşı çıkabilir ki. Hele hele 12 Eylül 1980'den kalma geçici 15. maddenin anayasa da kalmasına kim karşı çıkabilir ki. Sol da herhangi bir oluşum buna karşı çıkmadı zaten SHP'nin ilk yıllarında 12 Eylül'le hesaplaşma hep gündemdeydi.

Aslında CHP olumlu yaklaştığı 23 maddenin meclisteki oylamalarına katılıp evetleri çaksaydı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 367'yi geçen maddeleri ayırıp kabul etme imkanı verebilirdi. Yada Anayasa mahkemesinin ayırmasını sağlayabilirdi. Bunu denemediler.

Gelelim sorunlu görülen üç maddenin durumuna özenip durduğumuz Avrupa ülkelerinin çoğunda meclisler Anayasa Mahkemesine üye seçip gönderiyor 1961 anayasasında da 5 üye meclisin seçimiyle mahkemeye katılıyormuş. HSYK ya da meclisler atama yapabiliyor. Ama söz konusu Türkiye olunca neden olmazlanılıyor acaba. Bugün Ak Parti atar yarın başka partiler iktidar olur onlar atar.

CHP ve MHP referandum konusunu iktidara bir darbe vurabilmek ve hızını kesmek için kullanmaya karar verdi. Bakalım evet oyları fazla çıkarsa ne olacak bunun sadece anayasa referandumu olduğu hatırlanabilecek mi acaba.

Benim görüşüm son sekiz yıldır Tayyip Erdoğan kürsüde yalnızda halk karşısına güvenle çıkanı dinliyor ve ona göre kara veriyor. Artık iktidar için bir rakip var Kılıçdaroğlu'da dinlenir oldu.

Benim görüşüm ise şudur maddeler yeterli değil ama evet diyorum. Özellikle darbe anayasasının geçici 15. maddesine ve askeri vesayetin azaltılmasına.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir