Yalçın SOYSEVİNÇ

Futbolun Gelişmesi Çok Zor

[email protected]
Diyelim ki Üsküdar bir spor kulübünde gençlerin spor yapmalarına gönül vermiş bir yöneticisiniz.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Futbolun Gelişmesi Çok Zor

Diyelim ki Üsküdar bir spor kulübünde gençlerin spor yapmalarına gönül vermiş bir yöneticisiniz. 11 yaş grubunda 19 yaş grubuna kadar pek çok takımda genç sporcuların spor yapmalarına olanak sağlamaya çalışıyorsunuz. İşiniz çok ama çok zor.

Neden mi? Çünkü Üsküdar da Haydarpaşa Stadı (stad demek ne kadar doğru ise), Beylerbeyi stadı ve Selimiye stadı hariç futbol oynanabilecek başka bir alan yok. Çengelköy 19 yaş maçını geçen hafta Anadolu hisarı küçük sahada yaptı gülmekten yere yatarsınız her vurulan top kale önünde gol pozisyonuna gidiyor. Küçüksu mahallesinde ki büyük terk alanı ise okul lise yapımında kullanılıyor keşke buraya bir futbol oyun alanı düşünülse. Alan çok büyük maç günleri haricinde vatandaşlar da yürüyüş için kullanabilirler. Tek taraflı oturma yerleri 500 kişilik kapasite yeter de artar bile.

Hiç olmazsa Akademi sahasında fakülte yönetiminin okulu haricinde kullanılmasında ki nazlanmasının da önüne geçilebilir. Burada bunun örneklerine yer vermiyorum tüm futbol ilgilileri oranın kullanım zorluklarını biliyorlar. Ben ise her maçta 5 tl otopark parası vermekten bıktım. Yerel basın destekleniyor ya ama hep makbuz keserek. Sayın valimize duyurulur.

Sayın okuyucularım bu ülkede futbol gelişmeyecekse işte bu yüzden gelişemeyecek yıldızlar çıkmayacaksa işte bu yüzden olmayacak. Hala spor alanı eksikleri var okullarda hala büyük spor alanı açığı var. Her liseye stad yapılsın demiyoruz kimisine masa tenisi kimisine halter salonu kimisine spor salonu yapılabilir. Ama Üsküdar'a yeni stad şart. Küçüksu olmazsa Çengelköy otopark alanına olabilir lütfen yetkililer kulak versin bu satırlara.

Başlığımız futbol un gelişmesi zor neden mi? halk futbol maçlarından bir şekilde koparıldı. Maç seyretmeyi her yerde denemiş bir arkadaşınız olarak fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Bazı kahvelerde maçlar paralı kanaldan izlettiriliyor 5-10 tl bir bedel alınıyor. Çocuklar hiç maç seyretmeden büyüyor insanlar spordan futboldan uzaklaşıyor. Geçen hafta basket maçı izleyeyim dedim öğrendim ki basket maçları da şifreli paralı kanalda. Pes dedim maça gitsek Abdi ipekçi İstanbul'un bir ucunda TV'den izlesek paralı oraya da aboneliğimiz yok. Çocuklar gençler spora ulaşamıyor izleyemiyor bile. Geçmiş dönemde yediğim kazıklardan dolayı şifreli kanala abone olmayı düşünmüyorum bile. Artık bu toplum spor seyretme zevkinden uzaklaştı bence. Yılda 600 TL yi TV ve maçlar için Türkiye de kaç kişi verir ve veriyor acaba.

Hafta sonu futbol severler Almanya İspanya İtalya lig maçlarını canlı bir şekilde çeşitli kanallarda izlerken kendi takımlarının maçlarının özetlerini bile saatler sonra izleyebiliyor. Kablo TV abonesi olup da bundan memnun binlerce insan var neden bunlara maç seyretmek için seçenek sunulmuyor acaba.

Bu haftanın problemi de gönül verdiğim takımın şampiyonlar ligi maçı bambaşka bir kanalda o da başka tür bir aboneliğe tabi. Kalabalıkta küfürler bağırışlar arasında maç seyretmeyi sevmeyen bir arkadaşınız olarak işim oldukça zor.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir