Yalçın SOYSEVİNÇ

Siyasete İhtiyaç

[email protected]
Siyasete de siyasetçiye de ihtiyacımız var haliyle ülke yönetimi için milletvekiline ve meclise ihtiyacımız var.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Siyasete de siyasetçiye de ihtiyacımız var haliyle ülke yönetimi için milletvekiline ve meclise ihtiyacımız var. Partiler seçime katılır ve nisbi temsil yöntemine göre listeleri aldıkları oy oranına göre değişir ve dizayn oluşur. Kimi çok milletvekili çıkarır iktidar olur kimi daha az çıkarır ana muhalefet olur diğerleri de ayrıca muhalefeti oluşturur. Toplumun tüm sesleri böylece meclis de yer alır yasaları bu meclis çıkarır.

Seçim döneminde siyasiler çeşitli sözler verirler. Verilen sözler toplumda aldığı akise göre sandıkta oya dönüşür. 2002 den beri Ata-2 yönetimde yer alıyorum. Çeşitli arkadaşlarla görev yaptık. Yıllardır da Üsküdar siyasetini takip ettim. 2002 de olan seçimlerde ilk defa çeşitli siyasi partilerden aday olan milletvekili adaylarını tanıma fırsatı buldum. Ak Parti'nin yeni kurulduğu dönemdi bölgemizin 2-B sorunu bilen İrfan Gündüz le çeşitli toplantılara katıldım. Ali Topuz CHP nin önde gelen adaylarındandı. Onunla da 2-B konusunda görüşmeler yapma fırsatım oldu. Ak Parti o zamanlar belediyecilikten gelen bir başkanları olması sebebiyle ve adaylarının arasında çok belediyeci olmasından dolayı İstanbul ile ilgili bilgi birikimleri diğerlerine göre baskındı. O zaman ki ilçe başkanı Mehmet Küçük ilçe binasında çevremizde ki kooperatif yönetimlerini bir araya getirirdi. 2-B nin çözümünde anayasa değişikliği önerisine yerelde milletvekilleri çözüm sözü verdiği halde CHP liler katılmadılar. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer de kadastro çalışmaları yetersiz diye yasayı reddetti. 365 vekil imzası anayasanın 170 nolu maddesini değiştirmeye yetmemişti.

DSP hükümeti döneminden beri O gün bugün çeşitli yasalar deneniyor ama bir türlü sonuç alınamıyor. 2010 da tüm Türkiye 2-B arazilerinin kadastrosu yeniden yapıldı. 1985 yılında bir şahsa bedel ödenip alınan araziye 2754 konut projesi uygulandı. İmar planına göre binalar yapıldı derken 1987 de orman kadastrosu geçti tapu iptal davası sonucu hazine tapunun 2/3 ünün tapusu iptal oldu 2001'de Yargıtay'da onayladı ve süreç bitti.

O günlerden beri orman köylüsü olmayan ata-2 gibi Dalgıçkent, Yeşilyamaç, Kayıkent ve Rastkent gibi planlı yapılaşmaya uyup konut yapan siteler siyasetçilerden umar bekliyor. 2-B arazileri daha düne kadar orman köylülerine bir şeklide satılıyordu ama şehirlerde yapılaşma olan bizim gibi yerler çaresizdi.

Üsküdar da yaklaşık 10.000 konut var 2-B arazilerinde, özellikle de tapuda resmi işlem yapıp alım yapan sitelerin beklentisi bedelsiz olarak tapularına kavuşmak. Süreç hızlandı son seçim döneminde Ak Parti, CHP ve MHP milletvekili adayları sorunumuzun çözümünde yardımcı olacaklarına dair sözler verdiler. Ak Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili İdris Güllüce'nin Çevre bayındırlık komisyon başkanı olması büyük şansımız onu ne zaman görsek sorunumuzu iletiyoruz ve durumumuzun ayrıca değerlendirileceğini duymak bizi sevindiriyor. Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın da her zaman desteğini hissediyoruz. CHP genel başkan yardımcısı Akif Hamza Çebi ve Mahmut Tanal da seçim dönemi Yavuztürk mahallesinde can alıcı sorunumuzu dinledi çözüm sırasında tam destek olacaklarını açıkladılar.

Dileğim zamanında bedel ödeyip arsasını alıp konutlarını yapanların ayrı bir başlık halinde değerlendirilmesi ve tapularına bedelsiz kavuşmaları. Yoksa bizler ormanları katledip üzerine kaçak binalar dikenlerden değiliz.

Sonuçta milletvekili maaşlarının artmasına karşı değilim üst düzey yönetici kadar alabilmeli ama 2 yılda emeklilik elde etmeleri ve emeklilerin çalıştığında yapılan kesintilerden muaf olup ayrıcalık tanınmasına karşı olduğumu da belirtmek isterim. Kanun çıktımı herkese çıkmalı tüm emekliler çalıştığında maaşından yapılan kesinti kalkmalı.

Yeni yılın yani sevgili 2012 nin ülkemize ve beldemize sevgi hoşgörü ve mutluluk getirmesini dilerim.


Yalçın SOYSEVİNÇ


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir