Yalçın SOYSEVİNÇ

Uygulanmayan kanunlar ve yasaklar

[email protected]
Çevremizde o kadar kanunsuz ve uygunsuz şeylerle karşılaşıyoruz ki artık pek çoğunu kanıksadık alıştık.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Hangi birini örnek vereyim örneğin parklarda mangal yakmak yasak dinleyen var mı engelleyen var mı uyaran var mı? Ben görmedim gören varsa beri gelsin. Mangalcı arkadaşlar yanık kömürü birde çimenlerin üzerine döküp gidiyor daha sonra geldiğinde orada yeşil alan bile göremeyecek ama onun umurunda mı?

Pitbull ve benzeri vahşi köpeklerin beslenmesi çoğaltılması yasak insanların arasında gezdirilmesi yasak. Hiç böyle köpek gezdiren şahısların uyarıldığını polisler veya belediye zabıtaları tarafından engellendiğini gördünüz mü?

Hele hele asker uğurlama günlerinde maytap atanların silah sıkanların uyarıldığını göreniniz var mı? Geçen yıllarda çok yakınlarımızda atılan silahlardan dolayı 155 polis telefonunu defalarca aramıştım o kadar çok şikayet geliyormuş ki hangisine baksınlar. Yıllar içinde hiçbir önlem alınmadığından sıkılan silahlar patlatılan havayi fişek sayısında da artış gözlemliyoruz.

Ülkemiz çıkarılıp uyulmayan kanunlar ve yasaklar ülkesi oldu. Bir diğeri de geçen günlerde üst düzey trafik müdürü tarafından açıklandı direksiyonda sigara içen hiç kimseye ceza kesilmedi dedi, meğerse direksiyonda sigara içmeme yasağı varmış.

Örnekleri çoğaltacak olursak motosiklete kasksız binilmesi özellikle Anadolu da çok yaygın birde İstanbul un çevre semtlerinde. Yada motorsikletlerin aynı diğer araçlar gibi trafik şeritlerinden gitmesi gerektiğini bilmeyen yoktur ama normal şeritten giden motor göreniniz varsa beri gelsin. Hepsi aradan dereden giderler ve bu alışıldık bir durumdur.

Özellikle halk otobüslerinin ve minibüslerin kural ihlali yapmayanına rastlayan var mı? Çoğalan otobüs kazaları dikkatleri bunlara çevirdi ve kontroller arttı. Toplu taşıma araçları trafik polisleri tarafından sürekli kontrol edilmeli bu toplum bu kadar kazayı hak etmiyor.

Yollar trafiğe uygun olmayan eski hurda araçlarla dolu sıkı kontrollerle bunlar azaltılmalı. Kural tanımayan taksiler otobüsler ve minibüslere çeki düzen verilmeli. Taksi plakalı araçlar beş yılda sıfır araçla yenilenmeli. Halk otobüslerinin bazıları kamyon üzerine şasi değiştirerek oluşturulmuş bunlara izin verilmemeli. Halk otobüslerinin eskiyenleri acilen yenilenmeli.

10 numara yağ kullanımı yasak diye biliyoruz. Geçen ay otobüs kazalarından sonra Esenler otobüs garının çevresinde satanlar servis edip otogara ulaşanların haberlerini hep beraber okudu. Meğerse bu yakıt standarda uymadığı için otobüs kazalarında yangınların sorumlusu imiş. Geçen ay bir tek otobüs kazasında 30 kişi yanıklardan dolayı öldü. Bunlar bence çok önemli konular.

Bir insanın yaşamı dahi çok önemli, trafikte çok fazla insan kaybediyoruz yada sakatlanma sonucu bir sürü insanı dert sahibi olmasını izliyoruz. Madem yollarımızın kalitesi artıyor araçların da kalitesi artmalı ve en önemlisi yaşamımızın kalitesi artmalı.

Herhalde kaçak sigara satışının yasak olduğunu bilmeyen yoktur ama Hatay,Gaziantep, Urfa gibi illerde apaçık tezgahlarda İstanbul da ise pasajlarda apaçık satıldığını görmeyen bilmeyen yoktur herhalde.

Yollarda bırakılan kum ve benzeri malzemeler her yoğun yağmur döneminde mazgalları tıkadı ve su baskınlarına sebep oldu. Bu konuda zabıtaların uyanık olması lazım ama nerde belediyeye havuz inşaatı yapan şirketin bile kumları Nato Yolu boyunca uzandı gitti.

Dilenmek de yasak ve kabahatlar kanununa göre cezası var, Çengelköy de Üsküdar da bol gördüğümüzü sandığımız dilenciler esasen Eminönü Beyazıt Unkapanı arasında yoğunlukta imiş, işin komiği suç önleme merkezinin önünde bile dilenen Suriyeli çocuklar vardı Eyüp te.

Vesselam yasak çok ama takan yok.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir