Yalçın SOYSEVİNÇ

Çengelköylülük...

[email protected]
Çengelköylülük...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Uzun yıllardır Çengelköy’de yaşayanlar birkaç bini geçmese de bu günlerde sorsan 120.000’den fazla kişi Çengelköy’de oturuyorum diyebilir.

Çengelköy artık Kuleli ile Havuzbaşı mahallelerinin birleşmesi ile kocaman bir mahalle olarak eski muhitin adı oldu. Güzeltepe’de oturanlar da Bahçelievler de oturanlar da hatta hatta Rasathane, Talimhane, Küçüksu’da oturanlar da adreslerine Çengelköy ibaresini koymayı unutmuyorlar. İşte Çengelköylülük budur dersek aldanırız. Biz Çengelköylüyüz demekle iş bitmiyor. Evimizin ve şahsımızın ihtiyaçlarını alırken aynı ve yakın fiyattaki alışverişlerinde Çengelköy’deki esnafı seçerse daha doğru bir davranışta bulunmuş olurlar.

Ben on bir sene önce ATA-2’deki severek aldığım evime taşınmıştım o günlerde çevremizde alışveriş yapacak ne bir market ne bir kasap vardı. Cadde de 14.000 kişinin ihtiyaçlarını sağlayacak bir düzenleme de yoktu. Çengelköy merkezden de ihtiyaçlarımızı karşılardık. Artık yıllar geçti bölgemizde pek çok büyük market zincirlerinin şubeleri olduğu gibi bol çeşit koyup tüketicilerin ihtiyaçlarına seslenen pek çok da dükkan var.

Örneğin Çengelköy merkezde Arçelik mağazasının yakınında bir Siemens mağazası, Bosna Bulvarında yine bir Arçelik Mağazasının yanında Vestel, ayrıca Siemes-Bosch. İşte size piyasa tüm farklı ürünler Çengelköy’de elimizin altında. Otomobillere atlayıp uzaklardaki marketlere gitmeye ne gerek var?

Peynirimizi, gıdamızı, giyim kuşamımızı da Çengelköy’den alsak esnafa ve esnafın çalışanlarına büyük destek vermiş oluruz. Çünkü 2008’den beri yaklaşık bir yıldır süren durgunluk en çok küçük esnafı ve işletmecileri etkilediğini söylesek yanlış olmaz. Esnaf kazanacak ki kirasını ödeyebilsin, vergisini ödeyebilsin, çalışanlarının ücretlerini ödeyebilsin ve vergisini ödeyebilsin.

Evet sevgili okurlar alışverişimizi bölgemizden Çengelköy’den yapalım, bölgemizde iş yapanlara, çalışanlara destek verelim. Yoksa bir simitle, bir ciklet almayla bu ekonomi düzelecek gibi görünmüyor.

 
 
Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir