Yalçın SOYSEVİNÇ

Seçimin bir kazananı oluyor

[email protected]
Kıran kırana geçen Üsküdar belediye başkanlığı yarışını Ak Parti adayı Hilmi Türkmen kazandı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Seçimin bir kazananı oluyor

Kıran kırana geçen Üsküdar belediye başkanlığı yarışını Ak Parti adayı Hilmi Türkmen kazandı.

Belediye başkanlığı yarışında Yüzde 45.6 oy alan Hilmi Türkmen belediye başkanlığını alırken takipçisi CHP'nin adayı İhsan Özkes'ti o da yüzde 43 oy aldı. İlçe Belediye başkanlık sandıklarında kıran kırana bir mücadele izlendi. Ak Parti adayı Üsküdar da Türkiye ortalaması kadar oy almasına rağmen CHP oylarının oldukça yüksek çıktığını söylemek mümkün.

Belediye meclis oyları ise Ak Parti yüzde 44 CHP ise yüzde 41 çıkarak başa baş çekişmenin olduğu başka bir seçim noktası oldu. MHP Üsküdar Belediye başkanlıktaki yüzde 5.5'lik oyuna rağmen yüzde 7, Saadet partisi ise Belediye Başkanlığında yüzde 2 oy almasına karşılık Belediye meclisinde 3.5 oy aldı.

HDP ise her iki seçimde yüzde 2 oy aldı. Diğer partilerde ise kayda değer oy görülmedi.

2009 yerel seçimlerine göre Belediye Başkanlığında 113.000 oy alan Ak parti 2014 yerel seçimlerinde oyunu 156.000'e çıkardı. CHP adayı ise 86.000 olan oy sayısını 147.000'e çıkardı. İki adayda oy toplanması yaşandı. MHP 18.000 oy Saadet Partisi 7500 HDP ise 6700 oy alarak sıralamaya girdiler.

Bu satırları kaleme aldığımda CHP adayı İhsan Özkes'in itirazları seçim kurulunda değerlendirildi Üsküdar daki süreç İstanbul seçim kuruluna doğru ilerledi. 8000 olan oy farkı değişmedi. Ancak 4 Nisan Cuma günü itibariyle Üsküdar seçim kurulu sonuçları kesinleştirdi.

Yalnız kaldım kalmadım sözleri ilçe örgütünde emek verenlerin tepkisini çekmiş durumda. Bazı parti temsilcilerinin yanında yer aldık kimileri yanında yeterince yer almadık yorumlarını bu işlerin ilgililerine bırakıyorum. Ak partililer kadar CHP'liler de canla başla kazanmak için çalıştılar MHP ve Saadet partililer de canla başla çalıştılar Üsküdar ile ilgili fikirlerini paylaştılar.

Gelelim Üsküdar analizlerimize CHP bence Üsküdar da 1994 den beri ilk defa varlık göstermiş ancak belediye başkan adayını seçtirememiştir. Hilmi Türkmen Türkiye oy oranının aynısını alarak seçilmiştir. İki adayın seçim çalışmalarını dikkatlice izledik gerçekten çok çalıştılar insanlara ulaştılar. MHP ve Saadet Partisi adayları da seçmenlere ulaştılar çalışmalarını yaptılar Üsküdar ile ilgili gayet güzel önerilerde bulundular. Ulaşamadıklarına yerel gazetelerle ulaşmaya çalıştılar.

Ben 15 Mart'tan sonra gazete çıkarmayı düşünmediğim halde adayların yerel gazetelere özellikle önem vermeleri sayesinde iki gazete daha çıkarmak durumunda kaldık. Dağıldı bitti neyse ki partililer broşürden bıktıydı gazeteler hareket getirdi.

Belediye meclisinde de 21 Ak partiliye ek olarak beş kontenjan üyesi toplam 26 CHP de ise 19 meclis üyesi görev yapacak. Hepsine görevlerinde başarılar diliyorum.

Üsküdar Belediye Başkanlığını kazanan Hilmi Türkmen'i özellikle 2-B ve İmar konularında sıkıntılar bekliyor umarım belediye ve hükümet nezninde sorunlarımız çözüm bulur. Ona da görevinde başarılar diliyorum yaptığı icraatları takip edip okuyucularımıza duyuracağız.

Kazanan başkan Hilmi beye evvelki ay gazetede köşemde yayınlanan yazımı vereceğim kimileri zaten projelerinde var özellikle sahillerin denize girenler lehine bir düzenleme ve Kuzguncuk Bostanı hobi bahçesi projelerini de gerçekleştirir. Haydarpaşa ve Çengelköy marinalarını da hatırlatacağız.

Bu kadar çaba çalışma seçimin bir kazananı oluyor. Hoşça kalın bir ay sonra görüşmek üzere.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir