Yalçın SOYSEVİNÇ

Seçimler ve Yerel Basın

[email protected]
Türkiye seçimleri ile ilgili anketler, tahminler yazılı ve görsel basında önemli bir yer tutuyor. Ancak yerel basında işler ve konular biraz daha farklı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Türkiye seçimleri ile ilgili anketler, tahminler yazılı ve görsel basında önemli bir yer tutuyor. Ancak yerel basında işler ve konular biraz daha farklı.

Farkımız şu; bizler Üsküdar çevresi ve Çengelköy özelindeki haberleri takip ediyoruz. Mahalle mahalle milletvekili adaylarını takip ediyoruz. Derlediğimiz haberlere sayfalarımızda ve internet sitemizde yer veriyoruz. 11 yıldır her ay sektirmeden çıkarmaya devam ettiğimiz Çengelköy Gazetesi okuyucuların ve reklam verenlerin desteği ile yaşamını sürdürüyor. Ayrıca destek noktamız gazetelerimizi düzenli olarak ulaştırdığımız aylık 10-20 arası abone olan çevredeki sitelerimiz bazı işletmeler ve dernekler.

Gerçek anlamda yerel gazetecilik yapıyoruz. Yoksa seçimler yaklaşınca çıkan gazetelerden değiliz ya da 500 tane baskı yapıp haftada bir çıkıyoruz diye yalan söyleyenlerden de değiliz. Bu tip gazeteler sadece çevresini iyi tanımayan siyasi partilerden rağbet görüyor. Biz 3 yıl öncesine kadar siyasi haberleri koymaktan bile çekiniyorduk. Ancak gazetemizin Çengelköy ve çevresinde 6000 adet dağıtıldığını bilenler ticari ve siyasi tanıtımda bizi kullanmak istiyorlar. Biz de gördüğümüzü, işittiğimizi eğmeden bükmeden okuyucularımıza zevkle iletiyoruz.

Üsküdar'a birkaç yüz adet dağıtılan gazeteler ayrı bizim yerimiz ayrı. Bunu bilenler biliyor da bilmeyenlere hatırlatmak istedik. Bizi bu tip yayınlarla aynı kefeye koymaları bazen üzüyor ama yapacak fazlaca bir şey yok Çengelköy ve çevresindekiler bizim dağıtım gücümüzü biliyorlar gazetemizin dağıtım aracında binlercesini bir arada görüyorlar ve duyurularını, tanıtımlarını yapma konusunda bizi tercih ediyorlar ya bu bize yeter.

Son aylarda İstanbul Anadolu bölgesinde bazı yerel gazeteler dernek çatısı altında bazıları da birlik çatısı altında bir araya geldiler. Bu aralar siyasi hareket fazla ya fırsat fırsattır deyip Milletvekili adaylarına, Belediye Başkanlarına bir takım talepler iletiyorlar. Hatta dernek adına bina satın almak için destek isteyenleri bile duyduk. Düzenli yayın yapanlar diye liste yapanlar bizlerin adını yani üye olmayanların adlarını broşürlerine koymadılar bile. Şunu da belirtmek isterim ki her iki gruba üye olmayan azımsanmayacak büyük bir grup yerel yayıncı da bu iki gruba katılmadı. Hele hele milletvekillerine yerel yayıncılığın zorlaştırılmasındaki talep edenlere kırgınlığım yüzünden bu derneklere üye olmayacağım.

Çünkü ülkemizde ki yayımcılık özgürlüğü kısıtlanmamalı. Kimisi seçim döneminde çıkabilir birkaç ay yayım yapar, halkın ve çevrenin desteği olmazsa kağıt gibi erir gider. Bu gazeteciliğin yanında ticari bir faaliyet başarılı olmayan yaşamaz, bu kadar basit aslında. Bu seçim dönemi çok yorulduk. Vatandaş hareket yok diye düşünüyor ama Üsküdar oldukça hareketliydi topladığımız tüm haberleri okuyucularımıza ulaştırdık.

Seçim sonuçları ile ilgili merak ettiğim husus şu olacak evvelki seçime göre değişimi ölçüp Üsküdar İstanbul ve Türkiye oranları ile karşılaştıracağız. Bakalım yakinen takip ettiğimiz siyasi partilerin perfonmanslarıyla sandık arasında nasıl bir matematik ilişki olacak.

Seçimlerin sonucu şimdiden ülkemiz için hayırlı olsun.


Yalçın SOYSEVİNÇ

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir