Yalçın SOYSEVİNÇ

Mustafa Sarıgül geliyor.

[email protected]
Mustafa Sarıgül geliyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
“Bugün seçim olsa kim kazanır?”sorusu sorulmuş ve cevaplar alınmış.

Anket Ocak ayı itibariyle ve 31 ilde bin 614 kişi üzerinden yapılmış.

Ankete göre, ”kararsızlar/sandığa gitmeyecek/cevap yok” oyları dağıtılınca AK Parti yüzde 38.7 ile birinci parti…

Peki, “AKP yüzde yirmilere düştü” iddiasının sahibi Baykal’ın CHP’si ne durumda?.
Araştırma sonuçlarına göre “facia” çünkü oyları % 20’lerin altında…

Kaç mı?

Yüzde 19,4.

Sebebi belli: Mustafa Sarıgül Hareketi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kuracağı partinin oyu son iki ayda yüzde 0.9’dan yüzde 6.9’a yükseldi.

Bu yükselişin nereden kaynaklandığı CHP’nin düşen oylarından belli…

Demek ki Sarıgül, görevini iyi yapıyor…

Biraz daha sıkarsa, CHP’yi % 15’in altına bile çekebilir…

Gelelim MHP’ye…

Araştırma sonuçları, MHP’de, o ünlü Habur girişinden sonra başlayan yükselişin düşüş yönüne döndüğünü gösteriyor…

Son araştırmada MHP’nin oy oranı % 17.3.

Bundan sonra ne olacak ayrılıkçı terörün şiddetini azaltması ve bireysel birkaç eylemle sınırlı kalması açılım tarafını savunanları güçlendirecek, eleştirenleri zayıflatacak. Ama tam tersi olursa terör artarsa hele hele şehirlerde sivil hedefleri de içine alarak artarsa bu sefer tam tersinin olacağını söylemek için siyaset eğitimcisi olmaya gerek yok herhalde.

Adalet ve Kalkınma partisinin ve yönetimin ise herhangi bir skandal durumunda her an bu olaydan cayma şansı var. Seçimlere yaklaşırken bu konularda pek çok atraksiyon göreceğiz. BDP 'nin de bölgesel oylarını AKP 'ye kaptırmamak için neler yapacağını göreceğiz.

Benim bu satırlarda esas tartışmak istediğim CHP tepe yönetiminin ciddi ciddi AKP 'nin oylarının düştüğünü iddia ederek seçimin erkenden yapılmasını teklif etmesi. Geçen seçimlerden bu yana ne değişti de yapısal olarak bunu teklif ediyorsunuz. Evvelki yıldan bu yana ağır bir ekonomik bir kriz de cabası. İşsizlik düşürülemediği halde bir bakıyorsunuz iktidarın oyu %38 ana muhalefet ise %19 bu şartlarda muhalefetin oylarının yükselmesi beklenmez mi ?

Yukarıda ki haber ve yeni anketlerin yapıldığı gazetelerin yorum köşelerinde hep bu AKP ye oy verenlerin nohut, pirinç ve kömür aldıkları o yüzden de bunların oylarını hep bunlara verdikleri eleştirileri yer alıyor. Nasıl da kolaycılar değil mi ? Artık Ankara’da oturup siyaset yapmanın ve hamasi nutuklarla siyaset yapmanın devri geçti.

Üsküdar CHP ilçe kogresinde hiç partili milletvekili olmaması elşeştiri konusu oldu. Her söz alan kürsüde genel merkezi ve yönetimi eleştirdi. PM üyesi bile bir tek ilçe başkanı o konulara girmedi. İlçe kongresinde gençlerin olmadığı delegelerin ise seçimle değil listeye yazılarak oluşturulduğunu gözlemledim. Umut kırmak istemem ama partililer Ankara 'ya bakarak siyaseti oluşturuyor ve herkes de buna alışmış.

Seçimlerden yenilgiyle çıkanın mazereti hazır nohut dağıttılar, kömür dağıttılar. Ama kazın ayağı öyle değil toplumun içinde siyaseti yapanlar başarılı oluyor. Buna en güzel örnek Kemal KIlıçdaroğlu’dur. İstanbul Büyükşehir adaylığında Üsküdar 'da 117.000 oy aldı, ilçe belediye Başkan adayları ise 87.000 oy aldı.

İşte bütün bilgi ve öneri burada aslında doğru aday doğru söylem oy getiriyor. Ama oy az çıkınca bunlar kömür dağıtıp seçim alıyor demek geçersiz oluyor, mazeret üretmeden çalışmak halkla ilgilenmek gerekiyor.

Her şeye karşı çıkarak değil doğru olanı da desteklemek bence CHP ve MHP ye daha çok yarar verir bunların başında da Demokratik açılım geliyor.

Bu konu bence gelecek seçimlerin sonuçları üzerinde anahtar olacak.Birde Mustafa Sarıgül gerçeği var o hırsıyla kitleleri arkasına alabilecek bir isim CHP nin küskünlerini ve yıllardır iktidar hayali bile kuramayanların hislerine tercüman olabilir atak yapabilir. Zaten anketlerde yüzde 6.9 olarak görülmesi de bunun kanıtı…

Yalçın Soysevinç

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir