Ziya SÜZEN

Yerli Plaka; Üsküdar 34

[email protected]
Yerli Plaka; Üsküdar 34
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Fethi gören şehirdir, buram buram tarih kokar. Üsküdar Kültür demektir, barış ve huzurla eşdeğerdir. Üsküdar Medeniyetlerin buluşma noktasıdır, üç semavi din Üsküdar'da bir arada yaşanır. Kısacası Üsküdar demek İstanbul demektir. Ne Üsküdar İstanbul olmadan yapabilir, ne de İstanbul Üsküdar olmadan... İkisi de birbirine aşıktır, ayrılamaz.

İstanbul'un plaka kodu malumunuz üzere 34'tür. Bende bu sitenin isim babası olarak Üsküdar ve İstanbul'u birbirinden ayırmadım, en basit anlaşılabilir şekliyle ''Üsküdar 34'' ismini verdim. Doğuştan Üsküdarlı bir kardeşiniz olmam nedeniyle de ''Üsküdar 34'' tamamem yerli plaka'dır.

''Üsküdar 34 ne anlama geliyor?'' şeklinde sorularla karşılaşıyordum. Herkes bilsin diye yazıma sitemizin açılımını yaparak başlamak istedim.

Üsküdar 34 haber sitesinde uzun zamandır dikkatinizden kaçmadığını umduğum gelişmeler yaşanıyor. Dördüncü yılını yaşayan sitemiz, olabildiğince İstanbul haberlerine de yer veriyor artık. Sonuç da İstanbul haberleri Üsküdarlıları yakından ilgilendiriyor.

Sitemizde yayınlanan Üsküdar haberlerine İstanbul'unda eklenmesiyle birlikte haber sayısında ciddi bir artış oldu. Günlük ortalama beş ve üzeri yeni haber siteye ekleniyor. Yani sıcak haberleri kaçırmak istemiyorsanız, sitemizi daha sıklıkla ziyaret etmelisiniz.

Üsküdar'da haber bulup, Üsküdarlılarla paylaşmak gerçekten çok zor. Son zamanlarda istediklerini bilmesem, ''Siyasi partiler, dernekler, kamu ve özel sektör kuruluşları, devlet kurumları ve hatta spor kulüpleri dahil hiç kimse haber yollamak, faaliyetlerini Üsküdarlılara duyurmak istemiyor'' diye düşüneceğim nerdeyse!

İstek var ama icraat yok ''Armut piş, ağzıma düş'' misali herşeyi basından bekniyor. Bazı etkinliklerinde ''Gelin haber yapın'' diyorlar. Gidebildiğimiz kadarına gidiyoruz ancak yerel basın her yerde olamaz, olamıyor. İmkanlarımız kısıtlı ve her yere gitmemiz imkansız. İşi bilen kurumlar ise profesyonelce çalışıyor, bünyelerinde halkla ilişkiler bölümü veya basın danışmanı bulunduruyor, her faaliyetlerini ulusal ve yerel basına kendileri servis ediyor.

Günümüzde reklam sektörü, sağlıklı ve sürekli iletişim üzerine kurulu iken, medyadan haber saklamak yada paylaşmamak ne kadar doğru olabilir? Bu bence kurumların kendi bilecekleri bir konu! Fakat reklam illa ki klasik reklam tarzıyla olmaz. Bir yazı, bir haber, hatta bir fotoğraf bile klasik reklamdan daha etkili olabilir.

Haber bulmanın zorluklarının yanısıra tabi birde engellemelerle karşılaşıyoruz! ''Üsküdar 34 internet sitesiyle haber paylaşma!'' diye sitemize daha önce haber gönderen bir kaç kişinin tembihlendiğini duyduk. Ayrıca bazı okurlarımızın söylediklerine göre Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü'nün Facebook sayfasında uskudar34.com üzerinden paylaşılan haberler yada sitemizin adının geçtiği her yorum siliniyormuş. Anlaşılan küçük hesapların peşinde koşanlar-olanlar var.

Yazılı ve görsel basında çıkan en ufak bir haber, yorum yada fotoğraf bile iyi bir tanıtım aracı olurken ve Anadolu Üsküdar 1908 Kulübü ilgisizlikten yakınırken, yerel medya mensuplarına haber gönderiminin engellenmeye çalışılması yada yapılan haberlerin kulübe ait olduğu iddia edilen sayfadan silinmesi, Asırlıklık Çınar Anadolu Üsküdar'a zarar vermekte, zaten çok az olan ilgiyi daha da azaltmaktadır. Sırf bu anlamasız çekişmeler nedeniyle zaten imkanları kısıtlı olan Üsküdar yerel basını ve gazeteleri malesef Anadolu Üsküdar ile ilgili haber yapmamaktadır. Eğer bizden de bu bekleniyorsa kimse kusura bakmasın. Biz bildiğimiz yoldan şaşmaz, kendi haberimizi kendimiz yaparız!

Buradan Anadolu Üsküdar için herşeylerini ortaya koyan ve daha önceleri yerel medyayla haber paylaşan fakat şuan paylaşmayan bazı arkadaşlara sesleniyorum; Bazı kişilerin kişisel menfaatlerine alet olmayın! Bize haber yollamayın, bizim yüzümüzden kimseyle kötü olmayın ancak kulübünüzü seviyorsanız ki bundan hiç şüphem yok, muhakkak Üsküdar'da yayın yapan diğer yerel basınla haberlerinizi paylaşın. Benden söylemesi...

Tabi bu tür kişisel oyunlara alet olmayan ve bizimle haber paylaşan insanların da hakkını verelim. Başta Üsküdar Belediyesi Basın Danışmanı Onur Arifoğlu olmak üzere, Çengelköy Gazetesi sahibi Yalçın Soysevinç abimize, Yavuzhaber'den Mehmet Yaylı'ya, gözümüzden kaçan haberleri bize yollayan birçok okurumuza ve karşılıklı haber alışverişinde bulunduğumuz Tercüman Gazetesi ve Üsküdar Gazetesi'ne teşekürler ederim.


Ziya SÜZEN


Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir