Savaş ŞENEL

Üniversitelerdeki ve Okullardaki Seminerlerim

[email protected]
Eğitimci veya yazar olmanın avantajlarından veya görevlerinden birisi de, özellikle gençler sizi konuşma yapmanız için davet ettikleri zaman, bu davetlere uymaktır.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Eğitimci veya yazar olmanın avantajlarından veya görevlerinden birisi de, özellikle gençler sizi konuşma yapmanız için davet ettikleri zaman, bu davetlere uymaktır. Bu meyanda Fatih Üniversitesi'nde, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde ve daha birçok kurumda konuşmalarım oldu.

Üniversitelerin yanı sıra davet edildiğim diğer okullara da gidiyorum. Bir yazar için konuşmalara davet edilmek ve bir konuşmacı olarak da tanınmak hoş bir şeydir. Fakat benim davetleri kabul etmemdeki ana itici güç, vazife duygusudur. Çünkü yazmakta olduğum şeyler toplumsal gözlemlerim veya gözlemlemediğim hâlde, bir gün, bir yerde ve bir şekilde fark ediverdiğim şeylerdir. Dolayısıyla bunları her fırsatta ve özellikle gençlerle paylaşmam gerektiğini düşünürüm.

Bu arada yeni yerler görmek de güzeldir. Tercümanlıkla ilgili yurtdışı ve yurtiçi gezilerimden sonra seminerlerimle ilgili geziler yapmaktayım ve bu bana Türkiye'nin farklı yerlerini görme keyfini yaşatmaktadır.

Elbette sadece İstanbul dışında seminerler vermiyorum. Meselâ bu yakınlarda İstanbul'da, benim yaşamakta olduğum ve gazetemizin yayınlanmakta bulunduğu güzel semtte, Üsküdar'daki Şemsi Paşa İlköğretim Okulu'na da davetliyim. Bu davetimde 100 kadar öğrenciye yazarlığın nasıl bir şey olduğu konusunda fikirlerimi sunacağım. Fakat onları yazar olmak konusunda cesaretlendirip-cesaretlendirmemek konusunda henüz karar vermiş değilim!

Şaka bir yana, seminerlerimin konusu verimli İngilizce öğrenme yöntemleri, iletişim becerileri, yazarlık becerileri veya gençlere tavsiyeler olmaktadır. ?Yeniden genç olsaydım neleri farklı yapardım?? sorusuna vermiş olduğum cevapları gençlerle paylaşıyorum.

Elbette seminer verdiğim hiçbir konuda, sorunları hemen çözüverecek olan bir sihirli değnek sunamıyorum! Zaten bunu hiç kimse yapamaz. Ama sonrasında, vermiş olduğum tavsiyeleri, önermiş bulunduğum çözümleri uygulayan kişilerden olumlu tepkiler alıyorum ve buna da çok seviniyorum. Çünkü hayat çok karmaşık ve her konuda kendimiz çözümler bulamayız. Mutlaka başka insanların deneyimlerini, onları dinlemek, kitaplarını okumak gibi yollarla almak ve öğrenmek durumundayız. Bunu bende yapıyorum. Kendi hayatıma şöyle bir baktığım zaman, yüzlerce iyi kitabın, yüzlerce kaliteli seminerin veya sohbetin bende bıraktığı izleri görebiliyorum.

Belki sizinle de bir gün bir yerde bir seminerde karşılaşırız. Kim bilir?

Savaş ŞENEL

İngilizce Eğitim Danışmanı

& İletişim ve Yazarlık Koçu

[email protected]
[email protected]

Duyuru: ''Az Acılı İngilizce''-Verimli İngilizce Öğrenme Yöntemleri'', ''Yeniden Genç Olsaydım, Neleri Farklı Yapardım?'' veya ''Latif-Ergonomik ve Sohbeti Çekici Bir İnsan Olmak'' adlı seminerlerimle ilgili olarak beni davet etmek istediğiniz takdirde, talebinizi aşağıda verilmiş olan her iki email adresine birden göndermenizi tavsiye ediyorum.

[email protected] ve [email protected]

Daha sonra gerekli bilgiler size ulaştırılacaktır.

-------------

Not: ''Hayatı Iskalama Lüksün Yok!'' adlı kitabımın ikinci ve özel baskısı Neden Kitap Yayınevi tarafından yapılmıştır. Değerli Okurlarımıza duyurulur.

Hayatı Iskalama Lüksün Yok! - Savaş Şenel

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir