Hacı Bekir ALTUNTEL

İnşaAllah Mutlu SON!

[email protected]
Türkiye çok kritik günlerden geçiyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İnşaAllah Mutlu SON!

Türkiye çok kritik günlerden geçiyor. Belki de PKK çok kısa bir süre sonra silah bırakacak ve bundan sonra askere giden gençlerimiz görevini yapıp (eğitim zayiatı olmazsa) sağ salim geri gelecekler. Belki de askerlik gençlerimiz üzerindeki bir yük olmaktan çıkarılacak.

Bu iyimser girişimin elbette çeşitli sebepleri var. Oslo ile ortaya çıkan belki çok daha önceden beri devam eden bir süreç artık açık açık, göstere göstere ilerliyor. Eskiden Abdullah Öcalan'la sadece avukatları görüşüyor bir kaç milletvekili görüşüyor ve onlar da kendi kafalarına süreci tıkıyorlar belki de alevlendiriyorlardı. Bugün gelinen noktada ise Başbakan'a bağlı olan MİT açık açık PKK ile, açık açık İmralı ile görüşmeler yapıyor.

Peki neden şimdi?
Devletin Terör örgütüyle görüşmesi doğru mu?
Türkiye Teröre boyun mu eğiyor?
Binlerce gencin katili APO serbest mi kalacak?

Bu gibi sorular soran insanlar olacaktır. Bu soruları iyi niyetli sadece süreci anlamak için soran olduğu gibi süreci tıkamak için aslında yapılanları kötü bir şey gibi sunmak için soranlarda mutlaka olacaktır. Benim muhatabım tabii ki anlamak isteyenler, zira köre renkleri anlatmanın bir anlamı yok

Öncelikle pkknın geçmişine şöyle bir bakmamızda fayda var.

1984'ten beri devam eden PKK terörü,

  • 7000 güvenlik görevlisinin şehit olmasına,
  • 6500 sivilin ölümüne,
  • 22000 pkklının öldürülmesine sebep oldu. (Posta 05.01.2013)

Yani toplamda 35500 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hayatını kaybetmesine ve binlerce ailenin ızdırabına sebep oldu. Bu rakam dünya üzerindeki 17 ülkenin nüfusundan fazla...

Terörün devam etmesi durumunda bu kan akmaya devam edecek. Pkklı da olsa asker de olsa insanlar ölmeye ve aileler üzülmeye devam edecek.

Yani özetle bu kanın, bu kavganın, bu savaşın durması şart!

Gelelim sorulara;

Peki neden şimdi?

Aslında şimdi değil! Ne zaman başladı bilmiyorum ama yıllardır süren bir çalışma terör örgütüyle silah bırakması için görüşülmesi. Fakat şimdi sona yaklaşılmasının çeşitli sebepleri var;

  • PKK üzerinden nemalanan paşalar içeri girdi.
  • PKK'nın oluşmasına sebep olan ergenekon yargılanıyor.
  • Uluslararası dengeler değişti, artık yabancılar pkk yı desteklemiyor.
  • Kendi silahını üreten Türkiye PKK'ya dağda da nefes aldırmıyor. PKK'nın dağ kadrosu zayıfladı.
  • KCK desen iyice deşifre oldu.
  • Bölge halkı çatışmalardan yoruldu.

...ve bunlar gibi bir çok sebep.

Gelelim bir başka soruya,

Devletin terör örgütüyle görüşmesi doğru mu?

Düşünün ki bir bankaya saldırı düzenlendi ve saldırganların elinde 50 tane rehine var. Polsi olsanız yapacağınız ilk iş saldırganı ne pahasına olursa olsun öldürmek mi yoksa rehineleri kurtarmak için saldırganı ikna etmek mi?

Dünya üzerinde hiç bir fikir baskı yoluyla bitmemiştir. Deniz Gezmişi asan Türkiye, ondan kurtuldu mu yoksa ondan bir kahraman mı çıkardı?

Devletler büyük yapılardır. Tabii ki terör örgütüyle masaya oturmaması beklenir. Fakat geldiğimiz noktada binlerce şehit vermişken ve bu iş git gide daha da zorlaşıyorken masaya da oturulur, yatağa da girilir. Tek mesele masaya otururken elinin güçlü olmasıdır ki Türkiye şuan eli güçlü olan taraf!

Masadan kalkıldığında pkk silah bırakırsa Türkiye'de kürtler de türkler de rahat bir nefes alacaktır.

Devletin PKK ile görüşmesi, Türkiye'nin PKK'ya boyun eğmesi değildir. Aksine halkın yaşama hakkını korumak için yapılan bir adımdır. Desteklenmelidir!

Çok konuşalan başka bir konu ise, APO'nun durumu?

Açıkçası umrumda bile değil.

APO'yu seviyor muyum? tabii ki hayır.
İdam edilmesini ister miyim? Şu aşamada ona da hayır.
Serbest bırakılmasını ister miyim?. Ona da hayır.

Lakin...

Eğer PKK'nın silah bırakması aponun serbest bırakılmasına bağlıysa açıkçası o zaman buna evet diyebilirim. aponun öldürülmesi veya hapiste çürütülmesi, askere giden 20 yaşındaki bir gencin hayatından daha değerli değil. Çocuğunu 20 yıl boyunca el bebek gül bebek büyüten bir annenin bir babanın acısından değerli değil.

Yaptıkları yanına mı kalsın? Allah aşkına kalıyorsa kalsın. Yeter ki artık şehit haberleri duymayalım. Yeter ki güney doğu denilence akla terör yerine doğal güzellikler gelsin. Diyarbakır denilince pkk yerine karpuz gelsin. Kürt dediğimiz zaman aklımıza terörist değil, kutlu doğum haftasında diyarbakır meydanını dolduran binlerce kardeşimiz gelsin.

Bu noktada Başbakanın'da bu düşüncede olduğunu düşünüyorum. Varsın pkk ile anlaştığı için bir sonraki dönem hukümet kuramasın, varsın partimiz barajın altında kalsın. Çok önemli değil. Yeter ki bu kan bu göz yaşı bitsin.

İktidarımıza da mâl olsa terör sorunu bitsin.


Hacı Bekir ALTUNTEL

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir