Hacı Bekir ALTUNTEL

Bir Pazar Sabahı

[email protected]
Siz ''bir pazarımız var'' diyerek, sıcak yataklarınızda öğlene kadar yatarken biz yoğun gündemimizde kendimize pazar sabahı biraz vakit ayırıp dostlarla bir araya geliyoruz.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Ey değerli Üsküdar halkı,

Siz ''bir pazarımız var'' diyerek, sıcak yataklarınızda öğlene kadar yatarken biz yoğun gündemimizde kendimize pazar sabahı biraz vakit ayırıp dostlarla bir araya geliyoruz.

Gecelerin uzun gündüzlerin kısa olduğu şu günlerde, gündüz bir araya gelmek yapılabilecek bir çok şeyi engelliyor ve insanlar da bizim sohbetimizle kendi işleri arasında tercih yapmak durumunda kalıyor. Fakat bu işi sabahın erken saatlerine alınca, kimsenin başka işleriyle çakışmıyor. Tek problem uykudan fedakarlık. O kadar da olsun.

Bu pazar da sabahın erken saatlerinde bir araya gelip, önce sabah namazı için Eyüb'e niyetlendik daha sonra ''Aziz Mahmut Hüdai gibi bir zat var yanımızda başka yerlere gitmeye çalışıyoruz. Öbür tarafta gönül koyarsa ne yaparız'' diyerek rotayı Aziz Mahmut Hüdai camiine çevirdik. (tabii bunda zamanın kısıtlı olmasının da etkisi olmadı değil)

Sabah namazı için Üsküdar'ın en gözde camiileri; Mihrimah sultan, valide sultan, şakirin vs. cemaat bulmakta zorlanırken, O muhteşem camiilerde, 7-8 kişiyle cemaat oluşturup namaz kılarken, Aziz Mahmut Hüdai camii tıklım tıklımdı. İçeri girdik safları sıklaştırdık zor sığdık.

Güzel bir sabah namazının ardından, İmam efendi (adını bilmiyorum) ''önce sabah namazını kılıyoruz sonra da 15dk biraz sohbet ediyoruz, ardından da çorba ikramımız oluyor'' dedi ve başladı sohbet etmeye...

Sormayın neler anlattı. Aklımda pek bir şey kaldığını söyleyemem ama bu dinlemediğim anlamına da gelmez :). Sıkıcı olmayan 15-20 dakikalık bir sohbetin ardından cemaat dağıldı. Kimi çorba içmeye gitti kimisi de işine gücüne...

Biz de oradan çıktık Çengelköy'de güzel bir sabah kahvaltısı molası verdik. Pastaneden poğaça, çay bahçesinden sıcak çay... Kuru poğaçalarımızın tadı tuzu olan güzel samimi bir sohbet-muhabbet ortamı... (Ohhh gerçek ziyafet bu olsa gerek)

Hepsi bitti daha saat 09:00!

06:00'da buluştuk, birbirimizle 3 saat vakit geçirdik, tekrar başladığımız noktaya vardık ve daha gün yeni başlıyor. Hiç bir kaybımız olmadı.

Tabii burada Üsküdar'ın bize sunduğu imkanı da göz ardı etmemek lazım. Her yerde buluşabiliyoruz, her yer de camii var her yerde güzel bir kahvaltı yapılabiliyor.

Sizlere de tavsiye ederim. Eğer arkadaşlarınıza vakit ayıramıyorsanız, bir sabah namazında buluşun. Güne başladığınız zamana kadar muhabbetinizi sohbetinizi yapın. Hem camiiler cemaatsiz kalmaz, hem de siz dünya telaşında yalnız...

Selam ve dua ile...


Hacı Bekir ALTUNTEL


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir