Sultantepe Ortaokulu'nda ''Tek Seçenek Spor'' projesi sezonu sona erdi

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği'nin Üsküdar Belediyesi ve Sultantepe Ortaokulu ile birlikte uyguladığı ''Tek Seçenek Spor'' kursu eğitim sezonunun bitimiyle sona erdi.

Sultantepe Ortaokulu'nda ''Tek Seçenek Spor'' projesi sezonu sona erdi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği'nin Üsküdar Belediyesi ve Sultantepe Ortaokulu ile birlikte uyguladığı ''Tek Seçenek Spor'' kursuna katılan öğrenciler karnelerini aldıktan sonra kurs sertifikalarını da aldılar. Okul Müdürü Nedim Güney, Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin ve kurs hocası Osman Yanar, projenin sonuçlarından son derece memnun olduklarını söylediler.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hasan Keskin bize şunları söyledi; ''Derneğimiz Trabzon Şalpazarı ölçeğinde bir dernek gibi görünse de yerleşim yeri Üsküdar'dır. Dolayısıyla Üsküdar'da da sosyal sorumluluk ve kentlilik bilinci bakımından bir takım çalışmalar yapmak istiyoruz. Belediyemiz de büyük destek verdi ve Üsküdar'da bu çalışmayı başarıyla gerçekleştirdik. Sultantepe Ortaokulu ve Orhan Seyfi Orhon Ortaokulu'ndan yaklaşık 350 öğrenci projede yer aldı. Beş ay boyunca Sultantepe Ortaokulu'nda pazartesinden cumaya kadar her gün üç sınıf halinde ders yapıldı. Bütün velilerimiz çok güzel bir sonuç yakalandığı görüşünü paylaşıyorlar. Biz de son derece memnunuz. Gelecek yıl projenin devamı için Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen başta olmak üzere bize büyük bir baskı var. İnşallah gelecek yıl daha geniş kapsamlı olarak uygulayacağız.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

''Tek Seçenek Spor'' kursu eğitim sezonunun bitimiyle sona erdi

Bu proje çocuklarımıza judo sporunu öğretmiyor ama judonun disipliniyle birlikte sporun nasıl yapılacağını öğreten bir projedir. Birkaç ayağı var; obeziteye karşı bir beslenme programı içeriyor. Program içerisinde mutlaka yerli malları kullanılacak ve çocuklara öğretilecek. İkincisi, özellikle kız çocuklarımızın kendilerini ifade etmeleriyle alakalı özgüven problemini çözmeyi hedefliyor. Hiperaktif erkek çocuklarımızın aktivitelerini biraz minimize etmek, derslerine yönlendirmek, internet ve televizyon bağımlılığından kurtarmak, zararlı alışkanlıklardan korumak. Çocuklarımızı belli yaşlarda bu problemlerden korumak gerekiyor, yoksa ilerleyen yaşlarda kaybedilmiş bir şekilde bulduğunuz zaman tedavileri ya mümkün olmuyor ya da çok daha pahalıya mal oluyor.''

Kursun başarılı hocası Osman Yanar da şu açıklamalarda bulundu; ''Şalpazarı Eğitim Derneği bu projede çok büyük bir efor sarf etti. Bu yapılmış bir şey değildi, büyük bir risk aldı. Saygı, hoşgörü ve çalışma merkezini biz bu okulda başlattık. Çalışmalarımız çok verimli geçti. Bunun en büyük nedeni, belediye, okul ve dernek arasında güzel bir koordinasyon kurulmuş olmasıydı. Burada minderde her gün 70-80 tane çocuk vardı. Çalışmalarımız dört grupta toplandı. Birinci gruba giren çocuklarımız sonuçta sportif oldular, sosyal oldular, kısaca çok mutlu oldular. Korktuğu için teneffüste dışarı çıkamayan çocuklarımız vardı. Şimdi diğer arkadaşlarıyla oturuyorlar, şarkılar söylüyorlar, diğer çocuklarla entegre oldular. O diğer çocuklar da dezavantajlı çocuklarla iletişim kurmayı ve birlikte çalışmayı öğrendiler.

İkinci grubumuz aşırı kilolu ve spora müsait olmayan çocuklarımızdı. Biz onlara şans tanıdık. Bunlar geldiler, burada takla attılar, oynadılar. Fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak kendilerine güven duydular.

Bir başka grubumuz kızlar ve yetenekli çocuklarımızdı. Çok güzel sonuçlar aldık. Hastalık gibi sebeplerle okula gelemeyen çocuklar bizim derslerimize yine de geldiler. Okulu da sevdiler, çocuklar okulu sevdiklerinde daha başarılı oluyorlar.

Organize sporlarda bu mümkün olmuyor. O alanlarda belli bir performans gösterilmesi gerekiyor ama bizim öyle bir çizgimiz olmadığı için çocuklar oyun mahiyetinde çalıştılar ve çok olumlu sonuçlar aldık.''

Okulda karne töreninden sonra sezon boyu spor yaptıkları salona inen kursiyerler, sertifikalarını Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin'in elinden aldılar.

Üsküdar 34 - Haber: Bülent Şirin


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Dernekler

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir