Trabzon Şalpazarı Eğitim Derneği'nin kongresi yapıldı

Merkezi Üsküdar'da bulunan Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin 2.'ci Olağan Kongresi 22 Şubat 2015 Pazar günü Çamlıca DSİ Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Hasan Keskin ve arkadaşları yeni dönem için dernek üyelerinden güven oy alarak tekrar göreve getirildi.

Trabzon Şalpazarı Eğitim Derneği'nin kongresi yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Trabzon Şalpazarı Eğitim Derneği tarafından kahvaltılı istişare toplantısı olarak tertip edilen kongreye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Muzaffer Bayraktar, AK Parti milletvekili aday adayları Mehmet Türkmen ve Durmuş Ayvaz, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş, ŞALFED Eski Başkanı ve İstanbul Trabzon Federasyonu Başkan yardımcısı Harun Özdemir, Opr. Dr. Emsal Cüre, dernek başkan ve yöneticileriyle Şalpazarı Eğitim Derneği ile Üsküdar Belediyesi ortak projesinde ders gören öğrencilerle birlikte davetliler ve basın mensupları katıldı.

Kongrenin Divan Kurulu başkanlığını Gökhan İpek, katip üyeliklerini ise Pirağa Yılmaz ve Mehmet Usta yaptı.

Kongrenin açılış konuşmasını Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin yaptı ve derneğin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği, bugünden sonra gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetleri anlattı ve emeği geçen, destek veren herkese teşekkür etti.

Saygı duruşundan sonra kongreye geçildi. Açılış konuşmasını başkan Hasan Keskin yaptı ve derneğin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği, bugünden sonra gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetleri anlattı ve emeği geçen, destek veren herkese teşekkür etti. Hasan Keskin'in okuduğu faaliyet raporu kongre tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra yönetim kurulu üyesi Hasan Uçar tarafından okunan denetleme kurulu raporu, hesap bilançosu, tahmini bütçe ve kesin bütçe de aynı şekilde kongre tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Kongreye sunulan yönetim kurulu üye sayısının 15'ten 21'e çıkarılması yönündeki tüzük değişikliği de oy birliğiyle kabul edildi. Son olarak yönetim kurulu listesi oya sunuldu ve Hasan Keskin başkanlığındaki liste oy birliğiyle kabul edilerek iki yıl süreyle dernek yönetimine getirildi.

Kongrenin en önemli maddesi olan seçim bittikten sonra dilek ve temenniler bölümünde söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasına dernek hakkında övgü dolu ifadelerle başladı. ''Eğitim Derneği farklı bir dernek. Biz de imkânlar ölçüsünde yanında olduk. Eğitim konusunda yapacağımız daha çok işler var. Şalpazarı bütün Anadolu gibi göç veren bir yer. Yazın ziyaretler nedeniyle biraz kalabalık oluyor, diğer zamanlarda herkes burada ya da başka yerlerde. Bizim eğitimden başka çıkar yolumuz yok. İş adamımız çok az, bürokrasi ve siyasette yeni yeni kendimizi gösteriyoruz. Bize eğitimle ilgili her projeyi getirebilirsiniz. Destek vereceğiz. Zaten çok sayıda öğrenciye yurt, kira, burs ve kurs imkânı veriyoruz. Hemşehrilerimiz de bunlardan yararlansınlar.

Hilmi Türkmen, Şalpazarı için kendi ifadesiyle bir müjdeyi de ilk kez kongrede açıkladı ve Şalpazarı'na bir bilgi evi açacaklarını, adının da ''Üsküdar Bilgi Evi'' olacağını söyledi.

BAŞKAN TÜRKMEN, ŞALPAZARI'NA MÜJDE VERDİ

Hilmi Türkmen, Şalpazarı için kendi ifadesiyle bir müjdeyi de ilk kez kongrede açıkladı ve Şalpazarı'na bir bilgi evi açacaklarını, adının da ''Üsküdar Bilgi Evi'' olacağını söyledi. Daha sonra şöyle devam etti. ''Bildiğiniz gibi Şalpazarı'nın bir yüksek okul meselesi var. Ancak yapalım demekle olmuyor. Komple ele alınması gereken bir konu. Çok programlı liseler artık miadını doldurdu. Orası olabilir. Yanı sıra yurt vs. gibi yatırımlar da yapılmalı ki, yüksek okulun Şalpazarı'na bir faydası dokunsun. Yoksa öğrenciler ve öğretim üyeleri yine Beşikdüzü ya da Trabzon'dan gider gelirler.

Şalpazarı'nın eğitim dışında bir de turizm potansiyeli var. Başta geleneksel kıyafetlerimiz olmak üzere kendimize has geleneklerimiz, yemeklerimiz ve eşsiz doğamız bizim için büyük avantaj. Bunları iyi değerlendirmemiz gerekiyor.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzon Şalpazarı Eğitim Derneği'nin kongresi yapıldı

Kongre, divan başkanı Gökhan İpek'in kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin yeni yönetim kurulu

Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

1- Hasan Keskin Kamu Yönetici
2- Mustafa Küçük Finans Müdürü
3- Emsal Cüre Opr. Doktor
4- Mehmet Usta Mil. Eğt. Şb. Md.
5- Ercüment Çömez Avuat
6- Nedim Güney Mil. Eğt. Şb. Md.
7- Kemal Türkmen Okul Müdürü
8- Hasibe Kızıltaş Genel Md.
9- Pirağa Yılmaz Zir. Yük. Müh.
10- Ali Usta Boya Ticareti
11- Avni Çakır İşçi
12- Kaşif Yılmaz Şef
13- Hasan Uçar Mali Müşavir
14- Cem Tokal Avukat
15- Murat Özer İnş. Müh.
16- Bahri Erata Tekniker
17- Recep Günaydın Satış Temsilcisi-Tekniker
18- İbrahim Erata Sigortacı
19- Necati Selvitop Tv Yapımcısı
20- Ali Toplu Okul Müd.
21- Turan Metin Teknisyen-Yönetici


Üsküdar 34 - Bülent Şirin


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Dernekler

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir