Üsküdar Rizeliler Derneği olağanüstü kongreye gitti

Üsküdar'daki sivil toplum kuruluşları arasında örnek gösterilecek etkinliklere imza atan Üsküdar Rizeliler Eğitim ve Kültür Derneği geçtiğimiz günlerde olağanüstü kongreye gitti.

Üsküdar Rizeliler Derneği olağanüstü kongreye gitti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Rizeliler Eğitim ve Kültür Derneği, kurulduğundan bugüne kadar Üsküdar'daki sivil toplum kuruluşları arasında örnek gösterilecek etkinliklere imza atarak adından sıkça söz ettirmiş ve bir çok kişi ve kurumun takdirini kazanmıştı. Geçtiğimiz ay olağanüstü kongreye gitme kararı alan dernek 20 Temmuz'da üyelerinin katılımıyla olağanüstü kongreye gitti.

Olağanüstü kongreye açılış ve yoklama ile başlandı. Ardından ise divan heyetinin oluşması için teklif verildi. Divan seçimi için verilen teklifte divan başkanlığına Mahmut Ekşi, başkan yardımcılığına Ali Ak ve katip üyeliğe Sonay Çakmaktaş olması için üyelerin oyuna sunularak oy birliği ile kabul edildi ve kongre düzenine geçildi. Sonrasında saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet, mali hesapları ve denetim kurulu raporları okundu ve ayrı ayrı oy birliği ile ibra olundu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Rizeliler Derneği olağanüstü kongreye gitti

SEVDASI OLMAYAN İNSAN BU İŞİ YAPAMAZ

Gündem maddeleri bir bir işleme konulduktan sonra yeni yönetim kurulu oluşması için liste istenildi. Üsküdar'da sivil toplum kuruluşlarının oluşmasında ve dernekçilikte çok tecrübeli olan Mahmut Ekşi kısa bir konuşma yaparak dernekçiliğin ne kadar zor bir iş olduğunu belirterek çok fazla özveri isteyen bir iş olduğunu ifade etti. Ekşi, ''Sevdası olmayan insan bu işi yapamaz, dernekçilik bir sevda işidir aranızdan bu sevdaya sahip çok değerli kardeşlerim var ümit ediyorum ki yeni dönemde derneğimize başkanlık yapacak kardeşim derneğimizin Üsküdar'da daha iyi yerlere gelmesi için çok fazla gayret gösterecektir'' dedi.

Divana tek bir liste sunuldu. Derneğin başkanı Mustafa Dereci yeniden başkanlığa aday gösterilerek bu zor göreve talip oldu. Mustafa Dereci başkanlığındaki liste kongrede oylanarak üyelerin oy birliği işle kabul edildi. Arkasından RİDEF'e delege olarak üye gönderilmesi için yeni yönetim kuruluna yetki verilmek üzere oylama yapıldı.

BİZ ÖNCE YÖNETİMİ SEÇERİZ SONRA BAŞKANI

Derneğin çiçeği burnunda yeni ve tecrübeli başkanı Mustafa Dereci teşekkür konuşmasında şu sözleri söyledi. ''Bugün burada olmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bugün kadar birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için ise bizde kural şöyledir; Önce yönetimi seçeriz sonra başkan seçilir. Yani şuanda başkan değilim. Bu listede olan beraber olduğum tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bazı dostlarımızdan ricada bulunduk kabul ettiler sağ olsunlar... İnşallah hayırlısı olur. Biraz önce Mahmut amcanın ifade ettiği gibi bu işte bazen herkes oturup kendini kontrol ediyordur 'Ne yapıyoruz? Niye uğraşıyoruz?' diye... Biraz önce bir Filistin örneği verdik. Muhtemelen Filistin'in başına bugün gelenler veya islâm coğrafyasının bugün başına gelenlerin en büyük nedeni ise böyle bir araya gelememelerinden dolayıdır. Bizlerin amacı toplumlarımızı kaynaştırmak ve birlikteliği sağlamak örf adetlerimizi kültürümüzü unutturmamak kaybetmemektir.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Rizeliler Derneği hafta sonunda yapmış olduğu olağanüstü kongrenin ardından yeni yönetimiyle birlikte ilk icraatını Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde iftar programı organize ederek yaptı.

YENİ YÖNETİMİN İLK İŞİ İFTAR PROGRAMI DÜZENLEMEK OLDU

Üsküdar Rizeliler Derneği hafta sonunda yapmış olduğu olağanüstü kongrenin ardından yeni yönetimiyle birlikte ilk icraatını Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 500 kişilik iftar programı organize ederek yaptı. İftar programına Üsküdarlı Rizeliler ve çok sayıda davetli katıldı.


Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Dernekler

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir