Üsküdar CHP, İrfan Karacan etrafında kenetlendi

CHP Üsküdar belediye başkan adayı 9 Şubat'ta yapılacak olan MYK ardından ise PM de oylanarak belirlenecek.

Üsküdar CHP, İrfan Karacan etrafında kenetlendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP Üsküdar'da belediye başkan adayı 9 Şubat'ta yapılacak olan MYK ardından ise PM de oylanarak belirlenecek.

CHP İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü göstermesinin ardından bir çıkış yakalamış, sonrasında ise Mustafa Sarıgül, CHP'nin belediye kazanamadığı ilçelerde belediye başkan adayını ben belirleyeceğim şeklindeki ifadeleri basına yansımıştı.

Nitekim 20 Ocak tarihinde CHP'nin İstanbul'daki ilk adayları belli olmuş bu isimlerden bazılarının da Mustafa Sarıgül'e olan yakınlıklarıyla bilinen isimler olduğunu görmüştük.

Belediye başkan adayı açıklanmayan Üsküdar'da ise gergin bir bekleyiş hakim olmaya başlamıştı. O mu? Bu mu? Heyecanlı bekleyiş devam etti.

İrademi İlçe Örgütüne Bırakacağım

Kendiside bir Üsküdarlı olan ve Üsküdar İlçe Örgütü Üyesi Oğuz Kaan Salıcı 30 Kasım 2013 akşamı Çamlıca Sefa Restaurant'ta düzenlenen Üsküdar İlçesi Dayanışma Gecesi'nde yaptığı açıklamada ''Ben kendi irademi kullanmayacağım ve bu irademi ilçe örgütüme bırakacağım diyerek'' örgüt mensuplarının yüreğine su serpmişti. Bu gelişmelerle birlikte ertesi gün eğilim yoklaması yapılmış ve yoklamada ilk sırayı Av. İrfan Karacan ve sırasıyla Nezih Küçükerden ve Ahmet Kılıç ilçe örgütünün iradesiyle sıralandı.

Av. İrfan Karacan'a olan destek sandıklarda kendini göstermiş ve aday olmasına kesin gözüyle bakılmış ve bir çok çevrenin de desteğiyle birlikte takdirini toplamıştı.

Sorun mu var?

CHP'de aday açıklama süreci gecikince acaba bir sorun mu var? düşüncelerini de beraberinde getirmiş 7 ay önce yola çıkan CHP'li aday adayları ilin ve genel merkezin bu bekleyişine anlam veremeye çalışmıştı.

Tarihler 30 Ocak 2014 Perşembe gününü gösterirken ise öğlen saatlerinden ajanslardan düşen bir haber çok süpriz bir adayın CHP Üsküdar Belediye Başkanlığı için ismi telafuz edilmiş ve kısa sürede tüm medya kuruluşlarında duyurulmuştu.

Haberde CHP Üsküdar Belediye Başkan Adaylığı için Üsküdar'da 1990 lı yıllarda müftülük de yapan, 1999'da DSP'den Belediye Başkan Adayı olan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in ismi ifade edilmişti.

Bizde süreci bu noktada değerlendirerek Üsküdar'da hangi CHP'li ile konuşsak o sandık gelecek demokrasi ile Üsküdar'da adayımızı belirleyeceğiz deniyordu. Bu söylemlerin ardından ise bir değerlendirme yaparak ''Üsküdar CHP'de ilçe örgütü dikkate alınmadı'' dedik ve o haberimiz gerçekten çok tıklanma aldı. Bizleri arayanlar oldu. Haber büyüdü ve Av. İrfan Karacan'a destek olarak dillendi.

CHP'de biat kültürü göz kırptı

Şimdi ise yeni aldığımız bilgilerle daha da renklendi. İhsan Özkes'in Aralık aynın son günlerinde ilçe örgütüne bir sms gönderterek toplantı düzenleyeceği haber verilmiş ve o toplantıda kendisinin kesinlikle bu süreçte aday olmayacağını söylediği ifade edildi.

Yani yıllardır AK Parti siyasetini biat kültürü olarak eleştiren CHP'de seneler sonra gelen sandıklarla demokrasi sağlanamamış eleştirilen biat kültürü ilçe örgütüne göz kırpmaya başlamış.

İlçe örgütü İrfan Karacan etrafında kenetlendi

Bu süreçte belediye başkan adaylığı için İhsan Özkes'in isminin sunulması ve örgüt içinde tepkiyle karşılanmasıyla birlikte Av. İrfan Karacan daha da güçlenmiş ve adeta örgüt İrfan Karacan etrafında kenetlenmiş durumda...

Son olarak Av. İrfan Karacan da bu destekleri arkasında hissederek seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Sürecin daha da güçlü bir şekilde sürdüğünü kişisel facebook sayfası üzerinden ifade ediyor. İlçe örgütünün güçlü desteğini de arkasına alan Av. İrfan Karacan'ın 9 Şubat'ta yapılacak olan PM toplantısından Üsküdar belediye başkan adayı gösterilmesi sürpriz olmayacaktır.

Üsküdar için hayırlı olmasını diliyoruz.


Üsküdar 34 - Yorum Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir