Üsküdar CHP'de ilçe örgütü dikkate alınmadı

30 Mart 2014 yerel seçimleri için CHP Üsküdar'da değişik projeleri olan 7 belediye başkan aday adayı bundan yaklaşık 7 ay önce çıktıkları yolda tercih edilmeyerek saf dışı bırakıldı.

Üsküdar CHP'de ilçe örgütü dikkate alınmadı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

30 Mart 2014 yerel seçimleri için CHP Üsküdar'da değişik projeleri olan 7 belediye başkan aday adayı bundan yaklaşık 7 ay önce çıktıkları yolda tercih edilmeyerek saf dışı bırakıldı.

30 Mart 2014 yerel seçimleri için CHP Üsküdar'da değişik projeleri olan 7 belediye başkan aday adayı bundan yaklaşık 7 ay önce çıktıkları yolda tercih edilmeyerek saf dışı bırakıldı.

Bu sefer farklı olacak denilen 30 Mart 2014 yerel seçimleri için ilçe başkanı Mustafa Çetinkaya uzun süredir ilçe örgütünü bu sürece çok iyi hazırlıyordu. Bu hazırlıklar 7 tane belediye başkan aday adayının ortaya çıkmasıyla birlikte tam bir demokrasi şölenine dönüşmüş ve il başkanlığı da buna kayıtsız kalmayarak kendisi de bir Üsküdarlı olarak il başkanı Oğuz Kaan Salıcı 30 Kasım 2013 akşamı Çamlıca'da düzenlenen dayanışma gecesinde ''ben il başkanı olarak seçme irademi ilçe örgütlerime bırakıyorum'' demişti. Ertesi gün yani 1 Aralık 2013 Pazar sabahı Üsküdar'da yapılan eğilim yoklamasında ise aday adaylarını destekleyen kalabalık ilçe örgütü oylarını kullanmıştı.

Oğuz Kaan Salıcı, ''Türkiye'ye de gerçek demokrasiyi vaat ediyoruz''

Konuştuğumuz çok sayıda parti üyesi ise partinin iradesinin sandığa yansımasından dolayı çok mutlu olmuştu. Yine aynı gün Üsküdar'a gelerek üyesi olduğu Üsküdar İlçe Örgütü'nde oy kullanan Oğuz Kaan Salıcı ''CHP bu dönem 1987'den sonra ilk defa eğilim yoklaması gerçekleştiriyor. Pazar günü olmasına rağmen üyelerimiz erken saatlerden itibaren geldi, oylarını kullandı. Bu katılım, bizim için çok büyük bir mutluluk. Bundan sonra diğer ilçelerimizde de böyle bir yoklamanın yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü kendi içinde demokrasiyi uygulayamayan bir partinin, Türkiye'ye demokrasi vaat etmesini gerçekçi bulmuyoruz. Bizim kendi içimizde demokrasi var. Türkiye'ye de gerçek demokrasiyi vaat ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayımız belli olduktan sonra ilçelerdeki adaylarımız açıklanmaya başlayacak ve seçim kampanyamız başlayacak'' diyerek örgütün yüreğine su serpmişti.

Üsküdar 34 Haber Sitesi olarak İrfan Karacan başta olmak üzere ilçe örgütünün aday adaylarına destek  verdiklerini ve artık bu aday adayları arasından bir tanesinin seçilmesini istediklerini belirtmiştik.

Üsküdar 34 Haber Sitesi olarak her daim Üsküdar'da siyasi partilerin nabzını elimizdeki imkanlarla ve sizlerin desteğiyle tutmaya çalışıyoruz.

24 Ocak 2014 Cuma günü yaptığımız CHP'de adaylar tamam, Üsküdar Şubat'ta bu haberde ilçe örgütünün İrfan Karacan başta olmak üzere aday adaylarına destek verdiklerini ve artık bu aday adayları arasından bir tanesinin seçilmesini istediklerini belirtmiştik. Fakat açıklanmama nedeni olarak ise Üsküdar için bir sorun olduğunu ifade etmiştik.

Bu haberi yaptıktan sonra da aday adayı İrfan Karacan başta olmak üzere Aysel Can Ekşi ile gerek yüz yüze gerekse telefonda görüşmelerimiz oldu. Ahmet bey ile bir araya gelemedik tabi ama bazen isteyince olmuyor. Tabi Aysel hanım eğilim yoklamasında ilk 3'te yer almamış 4.'cü olmuştu. Fakat İstanbul il kadın kolları ciddi çalışmalar yaparak onunda iddaalı bir konuma gelmesinde büyük pay sahibi oldular. Bu iki aday da çok iddialı olduklarını görüşmelerimizde belittiler ''ben seçildiğimde ilk sizin haberini olacak'' diye sözler verdiler. Fakat ilk olarak yine biz duyurduk, fakat Üsküdar için İhsan Özkes'in olacağını... Tabi yukarıda adresini yazdığımız haberde de CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün AK Parti'nin belediyesi olan ilçelerde adayları belirlemek istediğini yazdık, Sarıgül faktörü dedik ama Genel Başkan Kılıçdaroğlu faktörü ortaya çıktı.

İhsan Özkes, 1999 senesinde o dönem DSP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olmuş ve Yılmaz Bayat karşısında kaybetmişti.

İhsan Özkes, 1999 senesinde o dönem DSP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olmuş ve Yılmaz Bayat karşısında kaybetmişti.

Biz ''CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes'' haberini yayınladıktan sonra bu habere yapılan yorumlar ise haklılık payını ortaya koyuyor. İşte bu yorumlardan bir tanesini sizlerle paylaşıyoruz.

''Doğrudan Yana'' rumuzlu okuyucumuzun bizimle paylaştığı yorum;

''Örgütü görmezden gelen demokrasi havarileri siz imamlardan oy mu alacağınızı sanıyorsunuz?... bu adamı Üsküdar 1999 da seçmemiş şimdi hiç seçmez... birde bu nasıl bir demokrasi anlayışı örgüte sorarım bildiğimi okurum şekli örgütün gösterdiği aday kör müydü sağır mıydı ilkokul mezunu muydu... bu sosyal demokratlar her dönemde kendi ayaklarına mermi atmışlardır şimdi de öyle oluyor... genel merkeze söylüyorum gel Üsküdarlı ya sor, parti tabanına sor, ezbere iş yapma bu adam burada olmaz... şu an muhafazakar kesime bir tepki var karşıt oylar patlama noktasına gelmiş gel önünü kesme bu işin bunların panzehiri dönek solcular değildir gerçek solculardır duy sesimizi...''


Üsküdar 34 - Yorum Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir