CHP'nin Üsküdar'daki seçim oyunu ortaya çıktı

CHP'nin seçim sonuçlarına şaibe bulaştırmak için izlediği stratejiyi, Milletvekili Tanal'ın Üsküdar Belediyesi Meclis üyesi ile yaptığı görüşme deşifre etti: Mazbatayı neden imzaladınız. Kaybettiğimizi biliyoruz. Süreci uzatmamız gerekiyordu.

CHP'nin Üsküdar'daki seçim oyunu ortaya çıktı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

30 Mart'taki yerel seçimlerden ağır yenilgiyle çıkan CHP'nin sonuçlar üzerinde oluşturmaya çalıştığı şaibe oyunu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, partisinin belediye meclis üyesi E.H. ile yaptığı telefon konuşmasıyla deşifre oldu. Tanal, bu konuşmada, 'Seçimi kaybettiğimizi biliyoruz. Bu süreci uzatabildiğimiz kadar uzatmamız gerekiyordu' diyerek, CHP'nin planını açığa çıkardı.

HOPARLÖRDEN DUYULDU

CHP'nin Türkiye'nin çok sayıda il ve ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz etmesinin arkasındaki gerçek ortaya çıktı. Yeni Şafak'tan Ersin Çelik'in haberine göre; seçimde hile yapıldığı algısı oluşturmak isteyen CHP, başta Ankara olmak üzere büyük farkla kaybettiği yerlerde üst üste itirazlarla yeni bir kriz sürecinin oluşmasına çabalıyor. CHP'nin seçim sonrası kaos planı Üsküdar'da 9 bin farkla kazanan AK Parti adayı Hilmi Türkmen'in mazbatasını almasıyla ortaya çıktı.

CHP adayı İhsan Özkes'in yaptığı tüm itirazlarını reddeden Üsküdar İlçe Seçim Kurulu, Belediye Başkanı Türkmen'in mazbatasını dün törenle takdim etti. Seçimi AK Parti adayının kazandığını onaylayan mazbatayı CHP'nin YSK'daki üyesi de imzaladı. Bu duruma kızan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, partisinin belediye meclis üyesi E.H'yi arayarak, 'Seçimi kaybettiğimizi biz de biliyoruz. Bu süreci uzatabildiğimiz kadar uzatmamız gerekiyordu' diye sitem etti. Tanal'ın bu çıkışı yaparken meclis üyesinin telefonun hoparlörü açıktı ve sözleri Üsküdar İlçe Seçim Kurulu'nda olan çok sayıda kişi tarafından duyuldu.

AMAÇ SÜRECİ UZATMAK

Sayım sürecinin uzatılması için çabalayan Tanal, 3 Nisan'da İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyerek haftalarca sürecek bir istekte bulundu. Üsküdar'daki seçimlere şaibe karıştırıldığını iddia eden Tanal, 'Seçimler iptal edilmeyecekse sandıklar yeniden açılsın' dedi. Tanal'ın bu talebi, 'süreci uzatabildiğimiz kadar uzatmamız gerekiyordu' sözleriyle örtüşüyor. CHP'nin bu talebi ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi fakat kabul edilseydi, tam da Tanal'ın istediği gibi bir süreç çıkacaktı ortaya.

SAYIM 53 GÜN SÜRER

Üsküdar'da bin 288 sandık var. Bu sandıkların tamamının açılıp oyların yeniden sayılması için ise çok uzun bir süre beklenmesi gerekiyor. Bir sandığın YSK görevlileri tarafından sayılması yaklaşık 3 saat sürüyor. Sandıkların sayımı ise sadece İlçe Seçin Kurulları tarafından gerçekleştirilebiliyor. Seçim çevresi olarak 3 bölgeye bölünen Üsküdar'da İlçe Seçim Kurulu tarafından 3 de kurul oluşturuldu. Bin 288 sandık 3 kurul tarafından 24 saat kesintisiz olarak incelense, sayım işlemi 53 gün sürer. CHP Üsküdar'da olduğu gibi Ankara'daki 25 ilçede de oyların yeniden sayılmasını istemişti. CHP'nin Ankara'daki 12 bin 235 sandığın yeniden sayılması teklifi İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi.


Haber7.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir